Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Сік яблучний
 

Сік яблучний

21 липня, 2015  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Консервація
 

Сік яблучний

На 6 3-літрових банок:
4-5 відер яблук
цукор до смаку
лимонна кислота до смаку (додавати, якщо яблука солодкі)

Уже скоро розпочнеться яблучний сезон, тож сподіваюсь рецепт пригодиться. На фото сік, який я робила минулого літа.

Яблука можуть бути збирані, можуть бути рвані з дерева. Сорт теж не має значення, від нього буде лише залежати смак та аромат соку.

Яблука помити та розрізати на 4-6 частин (залежно від розміру яблук). Не потрібно вбирати їх чи вирізати серединку. Так зі шкірками, серцевинками та насінням нарізаємо 40-літровий баняк яблук. Далі в окремому 20-літровому баняку кипятимо воду. Потрібно, щоб вода добре кипіла. Знімаємо з вогню і заливаємо яблука окропом. Накриваємо щільно кришкою. Закутуємо в одіяло та залишаємо на ніч настоюватися.
На другий день проціджуємо сік через марлю. Додаємо цукор за смаком. Кількість цукру залежить від сорту яблук - до кислих треба додати більше цукру, ніж до солодких. Ставимо сік на вогонь, трошки підігріваємо, щоб цукор повністю розчинився. Кипятити не потрібно. Можна також додати трохи лимонної кислоти, якщо яблука солодкі. В мене були кислі, то я не додавала. Кількість теж регулюємо на свій смак.
Розливаємо сік у заздалегідь підготовлені банки. Стерилізуємо і закручуємо. Вихід - 6 3-літрових банок (тобто приблизно 18-20 л соку).

Таким самим способом я закручувала яблучно-морквяний сік. Яблука нарізала та настоювала так як описано вище. Окремо готуємо морквяний сік. Для цього відро моркви миємо, чистимо від шкірки, пропускаємо через соковижималку. Морквяний сік додаємо в кожну банку (приблизно виходить по 400 мл морквяного соку і решта яблучного). Так само стерилізуємо.

Мої коментарі. Сік виходить дуже смачним. Особливо смакує дітям. Хоча процес приготування і розтягнутий на 2 дні, проте робиться все дуже швидко. Особливо якщо яблука рвані з дерева. Зі збираними яблуками потрудитися доведеться більше - треба буде повирізати забиті чи підгнивші місця або місця, пошкоджені хробаком.
Також варто враховувати, що потрібно мати 2 міцних помічників, щоб допомогли Вам підняти 40-літровий баняк та процідити сік.

Джерело: від сусідки

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Marmeladka (21 липня 2015 15:40)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Добрий сік!
 



#2 написав: Сонечко (21 липня 2015 19:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
То скоріше як яблучний компот, аніж сік. Сік вичавлювати потрібно. Але, я вже пробувала такий компот, і було смачно :)


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#3 написав: Наталюня (22 липня 2015 07:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Сонечко
То скоріше як яблучний компот, аніж сік.

мабуть що так і є... Сонечко, Ви праві. ну або щось середнє між компотом і соком. У будь-якому випадку смачно получається, на смак мені нагадує купований сік "Садочок", яблучний сік з соковарки трохи інший.
Я б сказала, що це чудовий рецепт в тому випадку, якщо вдома немає соковижималки чи соковарки. Мені, наприклад, своєю соковижималкою треба дуже довго бавитись, щоб надусити стільки літрів соку. А так - і швидко, і смачно, і думаю корисно :)
 



#4 написав: Darka (22 липня 2015 20:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
winked belay Корисний рецепт, для дітей наробити такого соку а то покупний страшно давати. Шкода в нас яблук стільки нема,але рецепт я забрала в записник. Дякую.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: Ксенічка (25 липня 2015 13:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Сочок чудовий!! Для дітвори це скарбик і смачненько і багатенько!! love
 



#6 написав: Наталюня (25 липня 2015 15:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Дарка, Ксенічка! Дякую за відгуки a0a
Сочок і справді для дітей те, що треба! На відміну від магазинного без консервантів та іншої невідомої хімії.
 



#7 написав: kykysja41145 (21 жовтня 2015 11:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 34
Наталюня, закрутила цього року, дуже добрий. Хіба цукру дала багато. Також по цьому принципу закрутила виноградний, чорний, теж дуже смачний. Наш виноград дуже солодкий і пахучий, просто віджатий не смачний, дуже концентрований, а цей смачнющий. Тепер кожного року так закручуватиму t0267 Діткам довподоби
 



#8 написав: Наталюня (22 жовтня 2015 10:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
kykysja41145, рада, що Вам та Вашим діточкам довподоби такий сочок. Я виноградний так не робила (завжди віджимаю, закручую, а потім той концентрат розводжу в пропорції приблизно 1:3 - 1 частина соку : 3 частини води + цукор). Знаю, що сусідка по такому принципу закручує ще яблучно-грушевий, то теж казала, що смачно.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Учора, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 73
Гостей: 53
Користувачі: Cherevichok
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100