Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Сік яблучний
 

Сік яблучний

21 липня, 2015  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Консервація
 

Сік яблучний

На 6 3-літрових банок:
4-5 відер яблук
цукор до смаку
лимонна кислота до смаку (додавати, якщо яблука солодкі)

Уже скоро розпочнеться яблучний сезон, тож сподіваюсь рецепт пригодиться. На фото сік, який я робила минулого літа.

Яблука можуть бути збирані, можуть бути рвані з дерева. Сорт теж не має значення, від нього буде лише залежати смак та аромат соку.

Яблука помити та розрізати на 4-6 частин (залежно від розміру яблук). Не потрібно вбирати їх чи вирізати серединку. Так зі шкірками, серцевинками та насінням нарізаємо 40-літровий баняк яблук. Далі в окремому 20-літровому баняку кипятимо воду. Потрібно, щоб вода добре кипіла. Знімаємо з вогню і заливаємо яблука окропом. Накриваємо щільно кришкою. Закутуємо в одіяло та залишаємо на ніч настоюватися.
На другий день проціджуємо сік через марлю. Додаємо цукор за смаком. Кількість цукру залежить від сорту яблук - до кислих треба додати більше цукру, ніж до солодких. Ставимо сік на вогонь, трошки підігріваємо, щоб цукор повністю розчинився. Кипятити не потрібно. Можна також додати трохи лимонної кислоти, якщо яблука солодкі. В мене були кислі, то я не додавала. Кількість теж регулюємо на свій смак.
Розливаємо сік у заздалегідь підготовлені банки. Стерилізуємо і закручуємо. Вихід - 6 3-літрових банок (тобто приблизно 18-20 л соку).

Таким самим способом я закручувала яблучно-морквяний сік. Яблука нарізала та настоювала так як описано вище. Окремо готуємо морквяний сік. Для цього відро моркви миємо, чистимо від шкірки, пропускаємо через соковижималку. Морквяний сік додаємо в кожну банку (приблизно виходить по 400 мл морквяного соку і решта яблучного). Так само стерилізуємо.

Мої коментарі. Сік виходить дуже смачним. Особливо смакує дітям. Хоча процес приготування і розтягнутий на 2 дні, проте робиться все дуже швидко. Особливо якщо яблука рвані з дерева. Зі збираними яблуками потрудитися доведеться більше - треба буде повирізати забиті чи підгнивші місця або місця, пошкоджені хробаком.
Також варто враховувати, що потрібно мати 2 міцних помічників, щоб допомогли Вам підняти 40-літровий баняк та процідити сік.

Джерело: від сусідки

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Marmeladka (21 липня 2015 15:40)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Добрий сік!
 



#2 написав: Сонечко (21 липня 2015 19:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
То скоріше як яблучний компот, аніж сік. Сік вичавлювати потрібно. Але, я вже пробувала такий компот, і було смачно :)


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#3 написав: Наталюня (22 липня 2015 07:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Сонечко
То скоріше як яблучний компот, аніж сік.

мабуть що так і є... Сонечко, Ви праві. ну або щось середнє між компотом і соком. У будь-якому випадку смачно получається, на смак мені нагадує купований сік "Садочок", яблучний сік з соковарки трохи інший.
Я б сказала, що це чудовий рецепт в тому випадку, якщо вдома немає соковижималки чи соковарки. Мені, наприклад, своєю соковижималкою треба дуже довго бавитись, щоб надусити стільки літрів соку. А так - і швидко, і смачно, і думаю корисно :)
 



#4 написав: Darka (22 липня 2015 20:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
winked belay Корисний рецепт, для дітей наробити такого соку а то покупний страшно давати. Шкода в нас яблук стільки нема,але рецепт я забрала в записник. Дякую.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: Ксенічка (25 липня 2015 13:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Сочок чудовий!! Для дітвори це скарбик і смачненько і багатенько!! love
 



#6 написав: Наталюня (25 липня 2015 15:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Дарка, Ксенічка! Дякую за відгуки a0a
Сочок і справді для дітей те, що треба! На відміну від магазинного без консервантів та іншої невідомої хімії.
 



#7 написав: kykysja41145 (21 жовтня 2015 11:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 31
Наталюня, закрутила цього року, дуже добрий. Хіба цукру дала багато. Також по цьому принципу закрутила виноградний, чорний, теж дуже смачний. Наш виноград дуже солодкий і пахучий, просто віджатий не смачний, дуже концентрований, а цей смачнющий. Тепер кожного року так закручуватиму t0267 Діткам довподоби
 



#8 написав: Наталюня (22 жовтня 2015 10:06)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
kykysja41145, рада, що Вам та Вашим діточкам довподоби такий сочок. Я виноградний так не робила (завжди віджимаю, закручую, а потім той концентрат розводжу в пропорції приблизно 1:3 - 1 частина соку : 3 частини води + цукор). Знаю, що сусідка по такому принципу закручує ще яблучно-грушевий, то теж казала, що смачно.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 10
Користувачі: georgiaak4
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100