|
Гарбузовий шар 1 кг гарбуза 7 ст. л. манки 3 - 4 ст.л. цукру 1 яйце 3 ст. л. сухарів 1 ст. л. кориці або какао (можна менше)
Яблучний шар 1 кг яблук 5 ст. л. цукру (залежно від сорту яблук) 1 ст. л. лимонного соку (за бажанням) 1 ст. л. кориці або какао (можна менше)
Сирний шар 0,7 - 1 кг домашнього сиру 1 яйце 8 ст. л. цукру сік 1 лимона
форма для випікання (діаметр 25 см)
Очищений гарбуз нарізати і відварити у невеликій кількості води (до м’якості), відкинути на друшляк, щоб стекла рідина. Гарбуз перетерти блендером у пюре (можна через м'ясорубку), додати манну крупу, цукор, добре перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 20 хв. для набухання. Потім додати яйце та сухарі і перемішати.
Почищені яблука натерти на грубій тертці, додати цукор, можна полити лимонним соком та гарно вимішати.
Домашній сир перетерти через сито (можна через м'ясорубку або блендером), додати жовток, цукор, лимонний сік і добре перемішати. Білок збити на піну і обережно вмішати у сирну суміш.
Форму змазуємо маслом, посипаємо мукою або сухарями. Першим викладаємо гарбузовий шар, посипаємо корицею (я посипала какао), другим - яблучний шар (якщо яблука дуже соковиті, то можна трохи віджати від соку), знову посипаємо корицею (какао), зверху викладаємо сирний шар. Випікаємо в духовці при 180-200 градусах до рум'яного кольору. Охолоджений сирник можна полити шоколадом. Смачного.
Джерело: Рецептом поділилася Романія
|
|