Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Ананасовий пляцок
 

Ананасовий пляцок

16 березня, 2015  |  Коментів (14)  |  Рубрика: Торти та тістечка, Пляцки (випічка Західної України)
 

Ананасовий пляцок

Форма 20 на 30 см.

Бісквіт:
5 яєць
1 скл. цукру
5-6 ст. л. борошна
100 г мелених горіхів
1,5 ч. л. порошку до печива

Прошарок:
4 білки
1 скл. цукру
2 ст. л. крохмалю
100 г кокосової стружки

Крем:
4 жовтки
2-3 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна
1 банка консервованих ананасів
400 г масла

Бісквіт:
Жовтки відділити від білків та збити з цукром. Окремо збити білки та легенько вимішати ложкою зверху вниз зі збитими жовтками (додавати білки не всі одразу, а порціями за 3-4 прийоми). Додати борошно та порошок до печива і легенько перемішати ложкою. Додати мелені горіхи і теж легенько перемішати. Випекти 2 коржі.

Прошарок:
Білки збити до пишності, потрохи підсипати цукор та продовжувати збивати до утворення стійких піків. Далі додати крохмаль та легенько вимішати ложкою зверху вниз. В кінці додати кокосову стружку та вимішати. Випікати на пергаментному папері при температурі 170-175 °С близько 20 хв.

Крем:
Жовтки злегка збити з цукром, додати борошно та вимішати до однорідності. Розвести соком з банки ананасів. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння.
Окремо збити масло та по ложці додавати заварену масу.
Ананаси дрібно нарізати. Вимішати їх з кремом.

Перемащувати так: бісквіт - крем - кокосовий прошарок - крем - бісквіт - крем. Зверху обсипати кокосовою стружкою.

Мої зміни: Ананаси я не вимішую з кремом, а посипаю поверх крему при перемащуванні пляцка.

Джерело: рецепт від моєї тьоті

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (16 березня 2015 19:17)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Люблю ананаси!!!Супер пляцок!!! 3fbКласне фото!
 



#2 написав: Наталюня (19 березня 2015 10:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, дякую за відгук! a0a Пляцок справді хороший. Печу його вже дуже давно, років певно з чотири. Смакує завжди. Дуже ніжні коржі і оригінальний з кислинкою ананасовий крем. А фото не дуже вдале - з мене фотограф нікудишній ((
 



#3 написав: Лямурка (29 березня 2015 12:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
m0554 Пляцок просто суперовий!!!! Дякую за рецепт. what
 



#4 написав: Наталюня (30 березня 2015 11:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Лямурка, і Вам дякую за коментар! Ви пекли?
 



#5 написав: Лямурка (31 березня 2015 20:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Так пекла. Коліжанки всі попробували і будуть пекти на великодні свята.
 



#6 написав: Наталюня (1 квітня 2015 09:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Лямурка, дуже рада, що Вам і Вашим коліжанкам сподобалось. Печіть на здоровя, нехай вдається!!! a0a
 



#7 написав: Наталюня (31 травня 2015 19:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Пекла знову цей пляцок. Ось таким він получився цього разу:
 



#8 написав: Фрезія (5 січня 2016 06:53)


Група: Кондитер
Коментарів: 4
Підкажіть, скільки ананасів і сиропу взяти, якщо банка 850 мл?
 



#9 написав: Наталюня (5 січня 2016 10:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Фрезія, ананасів я завжди беру десь 4-5 кілець на цей пляцок, дрібненько ріжу, а решту або до салату якогось, або заморожую і потім маю на другий раз. Хто дуже любить ананаси, то думаю і більше можна дати. А сік використовую весь, його там не буде аж дуже багато.
 



#10 написав: Фрезія (7 січня 2016 09:39)


Група: Кондитер
Коментарів: 4
Дякую за рецепт! Дуже смачний пляцок!
 



#11 написав: Наталюня (7 січня 2016 15:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
ооо, який красунчик! дуже апетитний шматочок winked
 



#12 написав: Кіра (28 січня 2016 11:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
а хто робив його в круглій формі?
 



#13 написав: Наталюня (28 січня 2016 13:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Кіра, я пекла в круглій теж. Брала на 25 см в діаметрі.
 



#14 написав: Кіра (29 січня 2016 20:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
ооо,дякую....вчора спекла цю смакоту....відірватись неможливо. Люблю кокос) буду пекти ще
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:46)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:27)
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька (Учора, 10:40)
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 85
Гостей: 66
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100