Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Ананасовий пляцок
 

Ананасовий пляцок

16 березня, 2015  |  Коментів (14)  |  Рубрика: Торти та тістечка, Пляцки (випічка Західної України)
 

Ананасовий пляцок

Форма 20 на 30 см.

Бісквіт:
5 яєць
1 скл. цукру
5-6 ст. л. борошна
100 г мелених горіхів
1,5 ч. л. порошку до печива

Прошарок:
4 білки
1 скл. цукру
2 ст. л. крохмалю
100 г кокосової стружки

Крем:
4 жовтки
2-3 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна
1 банка консервованих ананасів
400 г масла

Бісквіт:
Жовтки відділити від білків та збити з цукром. Окремо збити білки та легенько вимішати ложкою зверху вниз зі збитими жовтками (додавати білки не всі одразу, а порціями за 3-4 прийоми). Додати борошно та порошок до печива і легенько перемішати ложкою. Додати мелені горіхи і теж легенько перемішати. Випекти 2 коржі.

Прошарок:
Білки збити до пишності, потрохи підсипати цукор та продовжувати збивати до утворення стійких піків. Далі додати крохмаль та легенько вимішати ложкою зверху вниз. В кінці додати кокосову стружку та вимішати. Випікати на пергаментному папері при температурі 170-175 °С близько 20 хв.

Крем:
Жовтки злегка збити з цукром, додати борошно та вимішати до однорідності. Розвести соком з банки ананасів. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння.
Окремо збити масло та по ложці додавати заварену масу.
Ананаси дрібно нарізати. Вимішати їх з кремом.

Перемащувати так: бісквіт - крем - кокосовий прошарок - крем - бісквіт - крем. Зверху обсипати кокосовою стружкою.

Мої зміни: Ананаси я не вимішую з кремом, а посипаю поверх крему при перемащуванні пляцка.

Джерело: рецепт від моєї тьоті

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (16 березня 2015 19:17)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Люблю ананаси!!!Супер пляцок!!! 3fbКласне фото!
 



#2 написав: Наталюня (19 березня 2015 10:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, дякую за відгук! a0a Пляцок справді хороший. Печу його вже дуже давно, років певно з чотири. Смакує завжди. Дуже ніжні коржі і оригінальний з кислинкою ананасовий крем. А фото не дуже вдале - з мене фотограф нікудишній ((
 



#3 написав: Лямурка (29 березня 2015 12:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
m0554 Пляцок просто суперовий!!!! Дякую за рецепт. what
 



#4 написав: Наталюня (30 березня 2015 11:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Лямурка, і Вам дякую за коментар! Ви пекли?
 



#5 написав: Лямурка (31 березня 2015 20:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Так пекла. Коліжанки всі попробували і будуть пекти на великодні свята.
 



#6 написав: Наталюня (1 квітня 2015 09:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Лямурка, дуже рада, що Вам і Вашим коліжанкам сподобалось. Печіть на здоровя, нехай вдається!!! a0a
 



#7 написав: Наталюня (31 травня 2015 19:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Пекла знову цей пляцок. Ось таким він получився цього разу:
 



#8 написав: Фрезія (5 січня 2016 06:53)


Група: Кондитер
Коментарів: 4
Підкажіть, скільки ананасів і сиропу взяти, якщо банка 850 мл?
 



#9 написав: Наталюня (5 січня 2016 10:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Фрезія, ананасів я завжди беру десь 4-5 кілець на цей пляцок, дрібненько ріжу, а решту або до салату якогось, або заморожую і потім маю на другий раз. Хто дуже любить ананаси, то думаю і більше можна дати. А сік використовую весь, його там не буде аж дуже багато.
 



#10 написав: Фрезія (7 січня 2016 09:39)


Група: Кондитер
Коментарів: 4
Дякую за рецепт! Дуже смачний пляцок!
 



#11 написав: Наталюня (7 січня 2016 15:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
ооо, який красунчик! дуже апетитний шматочок winked
 



#12 написав: Кіра (28 січня 2016 11:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
а хто робив його в круглій формі?
 



#13 написав: Наталюня (28 січня 2016 13:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Кіра, я пекла в круглій теж. Брала на 25 см в діаметрі.
 



#14 написав: Кіра (29 січня 2016 20:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
ооо,дякую....вчора спекла цю смакоту....відірватись неможливо. Люблю кокос) буду пекти ще
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 11
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100