Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Вишуканий"
 

Пляцок "Вишуканий"

4 лютого, 2014  |  Коментів (27)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Вишуканий"

На один коричневий корж:
5 яєць
1 скл. цукру
2-3 ст. л. какао
0,5 ч. л. порошку до печива
0,5 ч. л. соди з оцтом
1 скл. борошна
1 ст. л. олії
Таких коржів потрібно два.

Для середнього коржа:
9 білків
12 ст. л. цукру
9 ст. л. борошна
1 пач. порошку до печива
200 г горіхів
200 г родзинок
150 г шоколадних дропсів

Крем Шарлот:
200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
400 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см
Коричневі коржі:
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, какао, борошно з порошком, соду з оцтом, олію.
Форму для випічки застелити пергаментом, вилити тісто і пекти корж, приблизно 15 хв, на невеликому вогні.
Другий корж спекти так само.

Середній корж:
Горіхи подрібнити.
Родзинки промити, просушити і злегка присипати борошном.
Білки добре збити з цукром, додати борошно з порошком,легенько вимішати. Поступово додати горіхи, родзинки, шоколадні дропси. Пекти на невеликому вогні 25-35 хв.

Крем Шарлот:
Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу, ванільний цукор. В кінці додати коньяк.Смачного!!!

Пляцок "Вишуканий"

P.S. Пляцок вийшов високий, думаю, що можна і в більшій формі пекти. І коричневі коржі файні, і середній, і смачний, задоволена ним.

Джерело: Придумала, використавши різні рецепти.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Таня (4 лютого 2014 13:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 21
Дякую за рецепт ще одного смачнющого пляцка. t0242 3fb a0a
 



#2 написав: Лорі (4 лютого 2014 16:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 28
Галюсю, твої пляцки красота і смакота....і ще корж з білками якраз дуже мені підходить бо маю багато заморожених. b5a
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (4 лютого 2014 16:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Лорі
корж з білками якраз дуже мені підходить бо маю багато заморожених.

Я, власне,із заморожених білків пекла,бо не знала де їх подіти. lol
 



#4 написав: Ірця (4 лютого 2014 18:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дякую за рецепт! smile
 



#5 написав: Valentyna (4 лютого 2014 18:48)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
ОЙ, гарний пляцок, Галюню, треба спробувати, твої пляцки всі чудові a0a
 



#6 написав: Darka (4 лютого 2014 22:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пляцок love .Галя а в коричневий корж збивати білки на піну як на бісквіт?Дуже хочу попробувати,також маю повно білків в морозілці lol Дякую.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#7 написав: Кіра (5 лютого 2014 05:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
ВИ не перестаєте дивувати своєю майстерністю!
Дай Бог ВАм здоровячка на багато-багато років!
 



#8 написав: Galina_Nedomirko_ (5 лютого 2014 06:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Darka
Пляцок .Галя а в коричневий корж збивати білки на піну як на бісквіт?

Так-так,готувати і пекти як бісквіт.Ті коричневі коржі пухкенькі,високі і ніби зволожені.Буду їх тепер використовувати і в інших пляцках.

Пекла цей пляцок як торт на замовлення,то до крему додала косервовані персики.Задоволені були,сподобався їм.
Дякую,дівчатка,за коментарі,за приємні побажання.Буду тільки рада,якщо і вам сподобається.Щастячка вам. a0a
 



#9 написав: лесендра (5 лютого 2014 12:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
дійсно, вишуканий пляцок! Дівчата, просвітіть, як заморожувати білки, бо вперше про таке чую!
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (5 лютого 2014 12:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: лесендра
Дівчата, просвітіть, як заморожувати білки, бо вперше про таке чую!

Дуже просто.Буває,що жовтки використовуються,а білки не має де подіти.Зливаю їх в любу посудину;харчовий контейнер або просто в горнятко,накривши харчовою плівкою і ставлю в морозилку.Ще,правда,маркером підписую скільки тих білків,щоб не забути.
А коли потрібно,витягнути з морозилки,щоб розмерзлися і використовувати.Чи до тіста збивати,чи на бізе.
Ото такі залишки білків я і використала.
 



#11 написав: Тереза (5 лютого 2014 20:06)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пляцок і справді вишуканий!!!Дякую! m0554
 



#12 написав: aliona21 (5 лютого 2014 21:59)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Дуже дякую вам за рецепт, спробую на день народження свому татку зготувати.
 



#13 написав: aliona21 (6 лютого 2014 12:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
А яке у вас какао?
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (7 лютого 2014 06:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: aliona21
А яке у вас какао?

Какао беру польське.
 



#15 написав: aliona21 (7 лютого 2014 17:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
а шоколадний бисквіт пропитувать не треба?
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (7 лютого 2014 19:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: aliona21
а шоколадний бисквіт пропитувать не треба?

Корж сам по собі вогкуватий,я не пропитувала.
 



#17 написав: semurko (17 лютого 2014 22:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Дякую за чудовий рецепт! Так тримати!


--------------------
Якісна турецька білизна. Спільна покупка. http://dreamfood.ua/forum/topic_4373/1
 



#18 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Часто тепер печу.Додавала ще курагу,дуже смачно.
 



#19 написав: Ariel (26 березня 2014 23:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Дуже цікавий пляцок!!! А ідея із заморожуванням білків це просто бомба!!!Дякую!
 



#20 написав: coxana02 (1 травня 2014 11:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Скажіть будь ласка, середній корж має бути як бісквіт, чи як бізе?І який крем можна використати в цьому пляцку ще? Скажіть, чи можна його залити зверху галяреткою?
 



#21 написав: Galina_Nedomirko_ (4 травня 2014 16:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: coxana02
Скажіть будь ласка, середній корж має бути як бісквіт, чи як бізе?

Скоріше як бісквіт,бо печеться приблизно 30 хв.,бізе треба довше сушити.Але якщо перепечеться,можна просочити.
Цитата: coxana02
І який крем можна використати в цьому пляцку ще?

Крем любий підійде.
Цитата: coxana02
Скажіть, чи можна його залити зверху галяреткою?

Не знаю,думаю,скоріше,що ні.Тут шоколад,горіхи,родзинки,щось не дуже поєднання з галяреткою.Але то моя думка.
 



#22 написав: Krasotinka (14 квітня 2015 19:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Скажіть,будь-ласка,в середньому коржі ви використовували грецькі горіхи,а чи можно брати арахіс?
 



#23 написав: Krasotinka (7 червня 2015 23:47)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дайте, будь-ласка, відповідь ще на одне питання,скільки це в чайних ложках - 1 пачка порошку до печива?Буду вдячна!
 



#24 написав: Krasotinka (14 червня 2015 23:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Пекла цей пляцок у вигляді торту під мастику.На жаль ваших відповідей на свої запитання не дочекалася але все одно дякую за рецепт!
 



#25 написав: Meri (7 серпня 2015 19:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Чи можна на крем викласти банани?
 



#26 написав: Galina_Nedomirko_ (8 серпня 2015 21:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Meri
Чи можна на крем викласти банани?

Не пробувала,але,думаю,що можна.
 



#27 написав: Наталюня (30 травня 2016 09:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Мій шматочок! Дуже смачний! Пекла у формі 30 на 40 см, тому вийшов не дуже високий.
Дякую за рецепт!!!! a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 10
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100