Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Вишуканий"
 

Пляцок "Вишуканий"

4 лютого, 2014  |  Коментів (27)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Вишуканий"

На один коричневий корж:
5 яєць
1 скл. цукру
2-3 ст. л. какао
0,5 ч. л. порошку до печива
0,5 ч. л. соди з оцтом
1 скл. борошна
1 ст. л. олії
Таких коржів потрібно два.

Для середнього коржа:
9 білків
12 ст. л. цукру
9 ст. л. борошна
1 пач. порошку до печива
200 г горіхів
200 г родзинок
150 г шоколадних дропсів

Крем Шарлот:
200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
400 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Форма 24-36 см
Коричневі коржі:
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, какао, борошно з порошком, соду з оцтом, олію.
Форму для випічки застелити пергаментом, вилити тісто і пекти корж, приблизно 15 хв, на невеликому вогні.
Другий корж спекти так само.

Середній корж:
Горіхи подрібнити.
Родзинки промити, просушити і злегка присипати борошном.
Білки добре збити з цукром, додати борошно з порошком,легенько вимішати. Поступово додати горіхи, родзинки, шоколадні дропси. Пекти на невеликому вогні 25-35 хв.

Крем Шарлот:
Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу, ванільний цукор. В кінці додати коньяк.Смачного!!!

Пляцок "Вишуканий"

P.S. Пляцок вийшов високий, думаю, що можна і в більшій формі пекти. І коричневі коржі файні, і середній, і смачний, задоволена ним.

Джерело: Придумала, використавши різні рецепти.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Таня (4 лютого 2014 13:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 21
Дякую за рецепт ще одного смачнющого пляцка. t0242 3fb a0a
 



#2 написав: Лорі (4 лютого 2014 16:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 28
Галюсю, твої пляцки красота і смакота....і ще корж з білками якраз дуже мені підходить бо маю багато заморожених. b5a
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (4 лютого 2014 16:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Лорі
корж з білками якраз дуже мені підходить бо маю багато заморожених.

Я, власне,із заморожених білків пекла,бо не знала де їх подіти. lol
 



#4 написав: Ірця (4 лютого 2014 18:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
Дякую за рецепт! smile
 



#5 написав: Valentyna (4 лютого 2014 18:48)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
ОЙ, гарний пляцок, Галюню, треба спробувати, твої пляцки всі чудові a0a
 



#6 написав: Darka (4 лютого 2014 22:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Пляцок love .Галя а в коричневий корж збивати білки на піну як на бісквіт?Дуже хочу попробувати,також маю повно білків в морозілці lol Дякую.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#7 написав: Кіра (5 лютого 2014 05:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
ВИ не перестаєте дивувати своєю майстерністю!
Дай Бог ВАм здоровячка на багато-багато років!
 



#8 написав: Galina_Nedomirko_ (5 лютого 2014 06:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Darka
Пляцок .Галя а в коричневий корж збивати білки на піну як на бісквіт?

Так-так,готувати і пекти як бісквіт.Ті коричневі коржі пухкенькі,високі і ніби зволожені.Буду їх тепер використовувати і в інших пляцках.

Пекла цей пляцок як торт на замовлення,то до крему додала косервовані персики.Задоволені були,сподобався їм.
Дякую,дівчатка,за коментарі,за приємні побажання.Буду тільки рада,якщо і вам сподобається.Щастячка вам. a0a
 



#9 написав: лесендра (5 лютого 2014 12:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
дійсно, вишуканий пляцок! Дівчата, просвітіть, як заморожувати білки, бо вперше про таке чую!
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (5 лютого 2014 12:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: лесендра
Дівчата, просвітіть, як заморожувати білки, бо вперше про таке чую!

Дуже просто.Буває,що жовтки використовуються,а білки не має де подіти.Зливаю їх в любу посудину;харчовий контейнер або просто в горнятко,накривши харчовою плівкою і ставлю в морозилку.Ще,правда,маркером підписую скільки тих білків,щоб не забути.
А коли потрібно,витягнути з морозилки,щоб розмерзлися і використовувати.Чи до тіста збивати,чи на бізе.
Ото такі залишки білків я і використала.
 



#11 написав: Тереза (5 лютого 2014 20:06)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Пляцок і справді вишуканий!!!Дякую! m0554
 



#12 написав: aliona21 (5 лютого 2014 21:59)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Дуже дякую вам за рецепт, спробую на день народження свому татку зготувати.
 



#13 написав: aliona21 (6 лютого 2014 12:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
А яке у вас какао?
 



#14 написав: Galina_Nedomirko_ (7 лютого 2014 06:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: aliona21
А яке у вас какао?

Какао беру польське.
 



#15 написав: aliona21 (7 лютого 2014 17:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
а шоколадний бисквіт пропитувать не треба?
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (7 лютого 2014 19:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: aliona21
а шоколадний бисквіт пропитувать не треба?

Корж сам по собі вогкуватий,я не пропитувала.
 



#17 написав: semurko (17 лютого 2014 22:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Дякую за чудовий рецепт! Так тримати!


--------------------
Якісна турецька білизна. Спільна покупка. http://dreamfood.ua/forum/topic_4373/1
 



#18 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Часто тепер печу.Додавала ще курагу,дуже смачно.
 



#19 написав: Ariel (26 березня 2014 23:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Дуже цікавий пляцок!!! А ідея із заморожуванням білків це просто бомба!!!Дякую!
 



#20 написав: coxana02 (1 травня 2014 11:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Скажіть будь ласка, середній корж має бути як бісквіт, чи як бізе?І який крем можна використати в цьому пляцку ще? Скажіть, чи можна його залити зверху галяреткою?
 



#21 написав: Galina_Nedomirko_ (4 травня 2014 16:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: coxana02
Скажіть будь ласка, середній корж має бути як бісквіт, чи як бізе?

Скоріше як бісквіт,бо печеться приблизно 30 хв.,бізе треба довше сушити.Але якщо перепечеться,можна просочити.
Цитата: coxana02
І який крем можна використати в цьому пляцку ще?

Крем любий підійде.
Цитата: coxana02
Скажіть, чи можна його залити зверху галяреткою?

Не знаю,думаю,скоріше,що ні.Тут шоколад,горіхи,родзинки,щось не дуже поєднання з галяреткою.Але то моя думка.
 



#22 написав: Krasotinka (14 квітня 2015 19:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Скажіть,будь-ласка,в середньому коржі ви використовували грецькі горіхи,а чи можно брати арахіс?
 



#23 написав: Krasotinka (7 червня 2015 23:47)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дайте, будь-ласка, відповідь ще на одне питання,скільки це в чайних ложках - 1 пачка порошку до печива?Буду вдячна!
 



#24 написав: Krasotinka (14 червня 2015 23:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Пекла цей пляцок у вигляді торту під мастику.На жаль ваших відповідей на свої запитання не дочекалася але все одно дякую за рецепт!
 



#25 написав: Meri (7 серпня 2015 19:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 15
Чи можна на крем викласти банани?
 



#26 написав: Galina_Nedomirko_ (8 серпня 2015 21:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Meri
Чи можна на крем викласти банани?

Не пробувала,але,думаю,що можна.
 



#27 написав: Наталюня (30 травня 2016 09:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Мій шматочок! Дуже смачний! Пекла у формі 30 на 40 см, тому вийшов не дуже високий.
Дякую за рецепт!!!! a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Учора, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 74
Гостей: 61
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100