|
Коржі: 5 яєць 2 скл. цукру 1 скл. сметани 1 ч. л. амонію 2 скл. борошна
Макові шаріки: 1 скл. маку 1 скл. цукру-пудри 2 яйця 1 скл. мелених горіхів
Крем Шарлот: 200 г цукру 1 яйце 150 мл молока 350 г масла 1 пакетик ванільного цукру 1 ст. л. коньяку
Форма 24-36 см
Коржі: Амоній розвести у сметані. Білки збити з цукром,додати по одному жовтки,сметану з амонієм,борошно. Розділити тісто на три частини. Форму застелити пергаментом,викласти одну частину тіста. На тісто акуратно чайною ложкою викладати маково-горіхові кульки на відстані 1,5 -2 см одне від одного. Так спекти 3 коржі. Макові шаріки: Мак запарити, втерти або змолоти. Додати цукор-пудру,яйця,горіхи. Крем Шарлот: Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну). Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв. Сироп охолодити, накривши плівкою. Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу,ванільний цукор. Вкінці додати коньяк. Смачного! Дуже сподобався пляцок,ніжний такий.
|
|