|
Для коричневих коржів: 3 яйця 1 скл. цукру 2 ст. л. натурального меду 100 г масла 2 ч. л. соди 2-3 ст. л. какао 3 скл. борошна
Для білих коржів: 3 яйця 1 скл. цукру 1 скл. сметани 2 скл. борошна 2 ч. л. амонію
Макова маса: 2 скл. маку 1 скл. цукру-пудри 100 г масла
Крем: 1 л молока 2 скл. цукру 4 ст. л. манки 600 г масла лимон
Форма 24-36 см або тортівниця д-30 см
Коричневі коржі: Яйця розмішати з цукром,додати мед і масло,поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння.Як закипить додати соду. Коли тісто набуде темного кольору і збільшиться в об'ємі, відставити, додати какао і 2 скл. борошна. Нехай остигає. Потім в холодне ще додати 1 скл. борошна. Пекти 2 коржі.
Білі коржі: Амоній розвести у сметані. Яйця збити з цукром, додати сметану з амонієм, борошно і добре вимішати . Пекти 2 коржі.
Макова маса: Мак запарити і втерти або змолоти. Додати цукор-пудру і масло. Крем робила один раз заварний пудинговий, другий раз - Шарлот. Брала 0,5 л молока і масла менше.
Перемащувати так: Темний корж - крем- білий корж, трошки змастити кремом і викласти макову масу-легенько змастити кремом,накрити білим коржем, тоді крем-темний корж.
Джерело: Рецепт від односельчанки, давній.
|
|