Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Фантазія
 

Фантазія

23 грудня, 2013  |  Коментів (14)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Фантазія

Для коричневих коржів:
3 яйця
1 скл. цукру
2 ст. л. натурального меду
100 г масла
2 ч. л. соди
2-3 ст. л. какао
3 скл. борошна

Для білих коржів:
3 яйця
1 скл. цукру
1 скл. сметани
2 скл. борошна
2 ч. л. амонію

Макова маса:
2 скл. маку
1 скл. цукру-пудри
100 г масла

Крем:
1 л молока
2 скл. цукру
4 ст. л. манки
600 г масла
лимон

Форма 24-36 см або тортівниця д-30 см

Коричневі коржі:
Яйця розмішати з цукром,додати мед і масло,поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння.Як закипить додати соду.
Коли тісто набуде темного кольору і збільшиться в об'ємі, відставити, додати какао і 2 скл. борошна. Нехай остигає. Потім в холодне ще додати 1 скл. борошна. Пекти 2 коржі.

Білі коржі:
Амоній розвести у сметані.
Яйця збити з цукром, додати сметану з амонієм, борошно і добре вимішати .
Пекти 2 коржі.

Макова маса:
Мак запарити і втерти або змолоти. Додати цукор-пудру і масло.
Крем робила один раз заварний пудинговий, другий раз - Шарлот. Брала 0,5 л молока і масла менше.

Перемащувати так:
Темний корж - крем- білий корж, трошки змастити кремом і викласти макову масу-легенько змастити кремом,накрити білим коржем, тоді крем-темний корж.

Джерело: Рецепт від односельчанки, давній.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Іванка (23 грудня 2013 14:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Пляцок-витвір мистецтва!!! Галинко, дуже вдячна за гарні рецепти3fb
 



#2 написав: Ірця (23 грудня 2013 14:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
Дуже гарний в розрізі пляцок і апетитно виглядає,аж хочеться вже спробувати smile
 



#3 написав: Тереза (23 грудня 2013 15:27)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пляцок чудовий!!!Фото супер!!!Дякую за рецепт! cd
 



#4 написав: Galina_Nedomirko_ (23 грудня 2013 17:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Дівчаточка,дякую за чудові відгуки.
Пекла за цим рецептом двічі.сподобалось поєднання коричневих коржів,відчувається мед і маку.Білі коржі смачні, м"якенькі.Але гарніше виглядають на домашніх яйцях,тоді вони жовтенькі.Коричневі коржі трошки просочувала кавою.
 



#5 написав: Darka (23 грудня 2013 20:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Галинко,пляцок чудовий.Гарний розріз,хочу спечи m0554 . Дякую за гарні рецепти пляцків.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Ксенічка (23 грудня 2013 23:31)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Гарний розріз пляцочка!!Давні рецепти самі хороші, як показує час!! a0a
 



#7 написав: ssaazzoonn (24 грудня 2013 16:23)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Дуже гарно дивиться, а ще гарніше , коли таким пляцочком смакуєш з філіжаночкою кави! winked
 



#8 написав: сяняНЯНЯ (3 січня 2014 16:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
Сьогодні спекла цей пляцок,дуже гарні пухкі коржі, крем робила заварний, ...
тільки не виходить в мене макова маса,якась рідка розмазня, а у Вас бачу гарно форму тримає....мак я запарювала-варила довго поки вода не випарилась,далі додала пудру і масло, і воно стало рідке, я ще трохи поварила crying ......може треба було на м"ясорубці той мак молоти?
 



#9 написав: Galina_Nedomirko_ (6 січня 2014 06:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: сяняНЯНЯ
може треба було на м"ясорубці той мак молоти?

Я написала мак втерти,а можна змолоти.Тому маса і не вийшла.Дуже шкода.
Треба мені доступніше рецепти писати,вибачаюся. feel
Натонько,допиши в рецепті,як робити макову масу,де написано втерти ще АБО ЗМОЛОТИ.
 



#10 написав: Натонька (6 січня 2014 11:55)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Galina_Nedomirko_,
поправила!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#11 написав: l0701 (12 червня 2014 18:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Галюсю, підкажіть будь ласка за чорний корж. Тісто має бути рідким???? А то в мене білі коржі вийшли супер, а темні якісь тверді. Коричневе тісто має бути як сметана? Його на дечку класти ложкою чи розкачувати качалкою???
 



#12 написав: l0701 (28 червня 2014 22:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
У мене пляцки вийшли супер, але чогось крем розлазився
 



#13 написав: Galina_Nedomirko_ (29 червня 2014 11:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: l0701
У мене пляцки вийшли супер, але чогось крем розлазився

Робила інший крем,в рецепті вказано.
 



#14 написав: irynkakazan (10 березня 2015 13:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
На 8 березня пекла цей пляцок по вашому рецепту, крем зробила шарлот. Просто чудовий смак....і макова начинка просто доповнює його... дуже дякую за такі смачні рецепти!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100