|
На 5 кг шинки: 200 г солі - всього на весь маринад - по 100 г на сухий і мокрий 1 ч.л. меленого перцю 1 ч.л. цукру головка часнику 5 - 6 лаврових листків духмяний перець, гвоздика (до смаку)
Сухий маринад: 100 г солі 1 ч.л. цукру 1 ч.л. меленого чорного перцю подрібнений часник
Все змішати. М'ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години.
Потім зварити маринад з 2л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець, довести до кипіння, охолодити, холодним маринадом залити м'ясо. Щодня перевертати. В цьому маринаді м'ясо можна тримати 1 - 3 тижні (ми, зазвичай, тримаємо до тижня часу). М'ясо витягнути з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) чи пергамент (або рукав - для випічки), закоптити або спекти. М'ясо виходить дуже ніжне, надзвичайно смачне, в міру вологе - одним словом - маринад перевірений часом і на різних видах м'яса - на свинині і телятині.
|
|