Закип'ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду 1 і поварити 15 хв. Охолодити, перелити у велику каструлю чи відро, помістити в маринад індичку.
Маринувати 12-14 годин, впродовж яких індичку кілька раз в маринаді перевернути, щоб краще промаринувалась.
Далі індичку витягнути з маринаду і натерти зверху і всередині маринадом 2, для якого змішати часник, видавлений через часникодавку, мед, гірчицю, сметану і сухі трави.
Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку. Зашити ниткою. Перекласти індичку в гусятницю (на дно гусятниці ще можна покласти порізані яблука) і поставити в розігріту духовку запікати на середній температурі 3-3,5 години. В останню годину час від часу поливати соком, який виділяється з індички. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м'яко входять в м'ясо і не виділяється рожевий сік.
P.s. Ввжається, що час запікання індички визначається з розрахунку на кожен кілограм ваги - 40 хв. Так мене консультувала коліжанка.
Джерело: ідея з передачі "Все буде смачно" з моїми корективами та консультації коліжанки в якої запечена індичка - коронна страва.