Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
kristi_sk
27 грудня 2013 16:01
Повідомлення #511


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Цитата: Ірка-Шкірка
Пампушки знамениті Галини Вівчар

і в мене такий перепис пампушків ,надзвичайно смачні,правда я муки даю більше ,пухкі-мягусінькі пару днів лежать(якщо вціліють :laughing: ) зроблю виставлю фото
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 грудня 2013 17:20
Повідомлення #512


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: kristi_sk
і в мене такий перепис пампушків ,надзвичайно смачні,правда я муки даю більше ,пухкі-мягусінькі пару днів лежать(якщо вціліють :laughing: ) зроблю виставлю фото

так, вони справді дуже смачні, але муки даю згідно з переписом - тому потім буває проблематично перенести вирослий пампушок в казанок з жиром - він немов пух.

Повідомлення відредагував Натонька - 27 грудня 2013 17:41
Перейти на початок сторінки
akiana
27 грудня 2013 21:23
Повідомлення #513


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 1
Реєстрація: 6.03.2013

ICQ:--

Бали: 61
Дівчата, перепрошую, але дуже цікаво, хто така Галина Вівчар і чим знаменита?
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
27 грудня 2013 22:20
Повідомлення #514


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Ірка-Шкірка,
така мала файна в тій хустині! :smile:

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Darka
28 грудня 2013 00:10
Повідомлення #515


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Іринко,рецепт пампушків записала ,на Різдво буду печи.З гостей у нас будуть тільки діти,сказали багато не готовити,бо бояться за свої талії :lol: .То часу для пампухів буде багато,яж їх так люблю....... :love:

Дуже гарну маєте колядничку,дівчинка ак цукєрок.Мамина маленька,солоденька помічниця. :a0a:


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 грудня 2013 08:09
Повідомлення #516


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: akiana
Дівчата, перепрошую, але дуже цікаво, хто така Галина Вівчар і чим знаменита?


Чим знаменита - не знаю :crying: , але її переписи в 90-і роки друкувалися у газеті "Високий замок" :t1011: . Рецепти української кухні, практичні, доступні і дуже смачні :m0554: :t0242: .

Цитата: Натонька
Ірка-Шкірка,
така мала файна в тій хустині! :smile:

Ага, потім ту хустку все свято теребила пальчиками - там ж пацьорки довгі, є що позаплітати :lol: ...

Darka, смакуйте на Різдо - надіюсь, що вам сподобається :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 січня 2014 11:39
Повідомлення #517


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат з серця

(звіти - на головну)



Інгредієнти:

серце теляче чи свинне - 700-800г
2 великі морквини - нашаткувати на грубій терці або брусочками
2 цибулини - порізати півкільцями
500г печериць - почистити, нарізати пластинками або грубими шматочками
майонез
сіль, перець
за бажанням - каррі
часник - 1 - 3 зубці - за смаком
олія, масло


Серце помити, зварити в спеціях (сіль, перець горошком, морква, селера) протягом 2 годин - я варю в мультиварці-скороварці годину. Охолодити, нарізати тоненькими брусочками.
Підсмажити печериці, посолити, поперчити до смаку.
Окремо підсмажити цибулю та моркву - можна з додаванням масла, посолити.
Змішати в мисці мясо, печериці, цибулю з морквою. перед подаванням додати подрібнений часник, досолити за смаком, за бажанням додати каррі, мелений перець, заправити майонезом.
Цей салат у нас дома один з улюблених зимових салатів - ситних та смачних і хороша альтернатива олів'є.
Для гостроти смаку до майонезу можна додати ложечку гірчиці, а до салату - 1-2 квашених огірки, почищених від шкірки та нарізаних брусочками.
Смачного!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 січня 2014 22:52
Повідомлення #518


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ще напишу ту рецепт, по якому наша сім'я щороку на свята (різдвяні, пасхальні та родинні) маринує м'ясо...

Маринад для м'яса від п.Валі



На 5 кг шинки:
200 г солі
1 ч.л. меленого перцю
1 ч.л. цукру
головка часнику
5 - 6 лаврових листків
духмяний перець, гвоздика (до смаку)


Сухий маринад (від загальних складників):
100 г солі
1 ч.л. цукру
1 ч.л. меленого чорного перцю
подрібнений часник


Все змішати. М'ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години.

Потім зварити маринад з 2л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець, довести до кипіння, охолодити, холодним маринадом залити м'ясо. Щодня перевертати.
В цьому маринаді м'ясо можна тримати 1 - 3 тижні (ми, зазвичай, тримаємо до тижня часу).
М'ясо витягнути з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) чи пергамент (або рукав - для випічки), закоптити або спекти.
М'ясо виходить дуже ніжне, надзвичайно смачне, в міру вологе - одним словом - маринад перевірений часом і на різних видах м'яса - на свинині і телятині.

Звіти - тут.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 9 листопада 2015 19:41
Перейти на початок сторінки
Слава
8 січня 2014 00:09
Повідомлення #519


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 7
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 14
Реєстрація: 31.03.2013

ICQ:--

Бали: 211
Класні рецепти. І сучасна , і традиційна українська кухня, і кухні різних народів - чого тільки тут немає :3fb:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 травня 2015 18:14
Повідомлення #520


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Пишу в своїй темі, бо фото - нефотогенічне :p0127: :request: , спечу ще - постараюся з фото...
Рецепт мені сподобався, ще як тільки я його побачила - яскравим кольором і простотою приготування. І от коли я запаслася нарешті шпинатом - 3 пучками по 300 з гаком грам кожен - тоді і на торт залишилося :lol: (а то частина в салат, частина - з сметаною та часничком тушкую і вже нема) ...

Зелений масляний бісквіт





На одну порцію (21см тортівниця - я пекла в силіконовій 20см):

1. 200 г шпинату
+ 160 олії без запаху
+ цедра 1 лимону
+ 2 ст.л. лимонного соку

змолоти в блендері - щоб залишилися маленькі шматочки - як кришталики цукру

2. 2 яйця (брала 3 домашніх, бо були маленькі)
+ 160 г цукру
1 ванільний цукор
збити в пишну піну


3. до збитих яєць додати шпинат з олією, збити або вимішати акуратно, додати
200г муки
1 пак. розпушувача

Акуратно вимішати, викласти у форму.
Пекти при темп-і 180 30 - 35 хвилин (пекла трошки більше 40 2 порції на одному рівні).

Охолодити, розрізати на 3 частини, перекласти улюбленим вершковим кремом - у мене вийшло два креми - один з вершками і домашньою сметаною, другий - вершковий (першого забракло), то з домашньою сметаною сподобався більше - думаю, тут буде пасувати і сметанково-сирний крем. Ще перекладала ківі та полуницею.
Дитина за раз "спробувала" четвертинку тортика...
Ще один замовили на наступний тиждень.



Рецепт зі сайту поваренок.ру

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 20 травня 2015 23:15
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 квітня 2024 15:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100