|
7 кг слив
Маринад:
1,5 л води 3 кг цукру 1 л оцту 9% 0,5 пакетика лаврового листа 0,5 пакетика гвоздики 0,5 пакетика духм'яного перцю
З води, цукру, оцту та лаврового листа, гвоздики і духм'яного перцю зварити маринад. Помиті сливи залити в каструлі чи емальованому відрі кип'ячим маринадом, закрити кришкою і залишити до наступного дня. На наступний день маринад зцідити, знову закип'ятити і залити сливи. Так повторювати 4 рази (4 дні). На 5-й день сливи розкласти в гарячі простерелізовані банки, залити в кожну банку кип'ячий маринад і закрити простерелізованими кришками. Після охолодження винести в холодне місце.
Сливи виходять дуже смачні! І не бійтеся, що багато оцту - в готових сливах це не відчувається зовсім. Роблю такі вже багато років, інколи по дві порції.
Джерело: Сімейний рецепт подружки.
|
|