Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з птиці » Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

2 січня, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

Інгредієнти:

Гуска довільної ваги, але добре вгодована smile - минулого року на Різдво у нас була гуска на 5,5кг - ледве вмістила на деко...
часник
сіль
чорний мелений перець
олія


Для печінкової начинки:
печінка, серце гуски
500г жирної свинини
500г телячої печінки
1-2 великі цибулини
приблизно півбатону
по пучку зеленої петрушки та кропу (взимку використовуємо заморожений кріп та петрушку)
сіль, перець до смаку
3 яйця
* якщо не любите фаршу - можете сміливо брати вдвічі менше мяса та печінки - ми окремо запікаємо фарш, що залишився, у хлібній формі.


Яблучний соус:
ранети - 2 кг
пляшка червоного сухого вина
сіль, мелений перець

1. За добу до запікання...
Тушку гуски добре вимити, висушити, відрізати шию і взятись до шиття. Зашити горловину, одну сторону шиї та підшити низ, залишивши кишеню під розмір вашого кулака. Гуску добре натерти сумішшю солі, чорного перцю та часнику(можна додати каррі), відкласти, щоб настоялась (можна залишити на ніч).

2. Приготувати начинку:гусячу печінку, серце, свинину, печінку, цибулю, приблизно півбатону (замочити у воді або молоці) - змолоти на м'ясорубці, додати різаної петрушки, кропу, солі, перцю до смаку - і все в купі добре відбити, додати декілька жовтків(я брала 3), ще вимішати, і, на кінець, додати збиті білки - вимішувати ніжно... Нафарширувати шию (окремо), і черевце. Гарно зашити.

3. Підготовка до запікання...
Форму, у якій буде пектися гуска, добре змастити жиром - я змащувала смальцем, викласти гуску, шию, залити водою і ... пошукати відкриту пляшку вина - також налити до води. Накрити фольгою (щоб не пригоріла) і поставити у розігріту до 200 гр. духовку. Час випікання легко вирахувати: 1кг гуски - 1 година.
Час від часу поглядати до пташки і поливати з усіх боків соусом з бритванки.

4. Яблука...
За годину-півтори до закінчення обкласти гуску яблуками, порізаними на шматочки. Готую їх так: яблука помити, порізати на четвертинки, видалити серединку і ще раз розрізати навпіл - можна поперек. Висипати їх в миску, посолити, поперчити, полити вином, вимішати і відправити в духовку до гуски.

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками


5. Запікання...
Відкриваючи духовку і відганяючи усіх, хто прийшов на запах печеної гуски, не забувати її поливати та інколи помішувати яблука. Старатися також підливати вино, щоб яблука втушкувалися.
Коли настане час виключати духовку, можна залишити гуску всередині десь на півгодини, щоб настоялась.
Яблука подавати в окремій мисці як гарнір - багаторічна практика показала, що з яблуками гуска краще сприймається шлунком smile

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

P.S. Ось тут в авторській темі аналогічний рецепт фаршированого індика - і купа фото при ньому :)

Джерело: Рецепт власний, підібраний на смак в результаті багатьох спроб - по ньому запікаю і індика, і качку.
Традиційно готуємо її на Різдво чи старий Новий рік.

Тут рецепт в авторській темі.



Поділитись з друзями:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (3 січня 2014 03:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 431
Іринко гусочка просто бомба.Я про таку смакоту вже і не мрію,то хіба як поїду додому bully .У нас тут гуска коштує $ 100,тай то щоб вона була б така добра.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (3 січня 2014 09:24)


Група: Модератор
Коментарів: 184
У нас коштує менше, вибір великий, але такі великі гуски - з ферми, де їх розводять для ресторанів - тому прилітайте до України - насмакуєтесь!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 87
Гостей: 67
Користувачі: bazaned, yana-77, Любо4ка, Iv777
Роботи: robot Bot, Google AdSense, crawl Bot, Google Bot, robot Bot, Google Bot, robot Bot, Google Bot, spider Bot, Google AdSense, robot Bot, Google Bot, crawl Bot, Google AdSense, Yahoo Bot, robot Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: yana-77, Iv777, bazaned, Любо4ка, ArakiWary, Христина), AbenElack, Nataly Cake, Подоляночка, ryslanaua, nata77, ThomasMino, NELLAY, Лесенятко, sergikanter, Boriskocen, рокса, Аміна, інна, Derminka

Нове на форумі
 
Вітання для Діанки, донечки Яілатан - 30 жовтня
  Пише idianka (Сьогодні, 07:28)
Вітання для Марянки дочки (toviana) - 29 жовтня
  Пише idianka (Сьогодні, 07:27)
Історії для душі
  Пише Darka (Сьогодні, 03:19)
Вітання для Фрезія (Ірини) - 28 жовтня
  Пише Darka (Учора, 21:15)
Торт "Чорний Принц"
  Пише KotMarta (Учора, 19:45)
Гарбузові пряники
  Пише Кіра (Учора, 11:49)
З Днем народження Марта!
  Пише KotMarta (Учора, 10:48)
Кондитерські інструменти та барвники
  Пише anna 83 (28 жовтня 2014 20:41)
Зачіски для дочки та мами
  Пише ole4ka (28 жовтня 2014 19:34)
Продаю кероб
  Пише світлана (28 жовтня 2014 16:04)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100