Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Страви з птиці » Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

2 січня, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

Інгредієнти:

Гуска довільної ваги, але добре вгодована smile - минулого року на Різдво у нас була гуска на 5,5кг - ледве вмістила на деко...
часник
сіль
чорний мелений перець
олія


Для печінкової начинки:
печінка, серце гуски
500г жирної свинини
500г телячої печінки
1-2 великі цибулини
приблизно півбатону
по пучку зеленої петрушки та кропу (взимку використовуємо заморожений кріп та петрушку)
сіль, перець до смаку
3 яйця
* якщо не любите фаршу - можете сміливо брати вдвічі менше мяса та печінки - ми окремо запікаємо фарш, що залишився, у хлібній формі.


Яблучний соус:
ранети - 2 кг
пляшка червоного сухого вина
сіль, мелений перець

1. За добу до запікання...
Тушку гуски добре вимити, висушити, відрізати шию і взятись до шиття. Зашити горловину, одну сторону шиї та підшити низ, залишивши кишеню під розмір вашого кулака. Гуску добре натерти сумішшю солі, чорного перцю та часнику(можна додати каррі), відкласти, щоб настоялась (можна залишити на ніч).

2. Приготувати начинку:гусячу печінку, серце, свинину, печінку, цибулю, приблизно півбатону (замочити у воді або молоці) - змолоти на м'ясорубці, додати різаної петрушки, кропу, солі, перцю до смаку - і все в купі добре відбити, додати декілька жовтків(я брала 3), ще вимішати, і, на кінець, додати збиті білки - вимішувати ніжно... Нафарширувати шию (окремо), і черевце. Гарно зашити.

3. Підготовка до запікання...
Форму, у якій буде пектися гуска, добре змастити жиром - я змащувала смальцем, викласти гуску, шию, залити водою і ... пошукати відкриту пляшку вина - також налити до води. Накрити фольгою (щоб не пригоріла) і поставити у розігріту до 200 гр. духовку. Час випікання легко вирахувати: 1кг гуски - 1 година.
Час від часу поглядати до пташки і поливати з усіх боків соусом з бритванки.

4. Яблука...
За годину-півтори до закінчення обкласти гуску яблуками, порізаними на шматочки. Готую їх так: яблука помити, порізати на четвертинки, видалити серединку і ще раз розрізати навпіл - можна поперек. Висипати їх в миску, посолити, поперчити, полити вином, вимішати і відправити в духовку до гуски.

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками


5. Запікання...
Відкриваючи духовку і відганяючи усіх, хто прийшов на запах печеної гуски, не забувати її поливати та інколи помішувати яблука. Старатися також підливати вино, щоб яблука втушкувалися.
Коли настане час виключати духовку, можна залишити гуску всередині десь на півгодини, щоб настоялась.
Яблука подавати в окремій мисці як гарнір - багаторічна практика показала, що з яблуками гуска краще сприймається шлунком smile

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

P.S. Ось тут в авторській темі аналогічний рецепт фаршированого індика - і купа фото при ньому :)

Джерело: Рецепт власний, підібраний на смак в результаті багатьох спроб - по ньому запікаю і індика, і качку.
Традиційно готуємо її на Різдво чи старий Новий рік.

Тут рецепт в авторській темі.



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (3 січня 2014 03:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 418
Іринко гусочка просто бомба.Я про таку смакоту вже і не мрію,то хіба як поїду додому bully .У нас тут гуска коштує $ 100,тай то щоб вона була б така добра.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (3 січня 2014 09:24)


Група: Модератор
Коментарів: 181
У нас коштує менше, вибір великий, але такі великі гуски - з ферми, де їх розводять для ресторанів - тому прилітайте до України - насмакуєтесь!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
idianka
idianka
Сьогодні в13:28:58

Добре, що тобі вдалось. Захер ще не пекла, збираюсь, але щось все відкладаю
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в09:26:54

тепер мені ще треба Захера гарного, бо минулого разу пекла, а він вийшов якісь зовсім недобрий, сухий якісь.idianka, ти пекла Захер? Може би там дати корж від Ейфорії?))
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в00:05:50

Я сьогодні зробила ту панна котту з вершків, то мені привезли, я так думаю, що то і є та сепараторна сметана чи як там її.. Вийшло дуже смачно. Зробила ще соус ягідний до того, дуже пасувало. Хто має можливість купити таку сметану, пробуйте, це дуже-дуже!
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в00:04:07

angelina,
нехай все буде дуже смачно!
Відповісти
angelina
angelina
Вчора в23:52:25

Натонька,
дякую!!! a0a
Відповісти
Магда
Магда
Вчора в21:30:59

Натонька, а хто їх знає! Виробник заявляє, що із справжнього молока, а як там на справді... По крайній мірі, із доступних вершків в маркетах - ці кращі.
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в12:40:32

привезли мені баночку, буду нині пробувати, подивимось що вийде))
Відповісти
idianka
idianka
Вчора в11:30:07

Натонька,
Ще й як збиваються, розуміеш - сметана то вже скислий продукт, а вершки солодкі, навіть я б сказала без смаку, трохи тягнуться за ложкою, хоча іх так само збирають сепаратором, ну в нас на базарі э чітке розмежування вершки-сметана
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в10:40:29

angelina,
підходить, тільки, щоб не доторкався до неї. Тобто перемастити ним, а зверху і боки весь торт масляним кремом
Відповісти
angelina
angelina
22 липня 2014

дякую,Натонька,до одного виду крем точно цей давати буду))) і ще feel чи підходить він для перемащування тортів покритих мастікою?
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 1
Користувачі: galalviv, Nataly Cake
Роботи: Google Bot, crawl Bot, Yahoo Bot, robot Bot, Yandex Bot, spider Bot, Mail Ru, Google AdSense, StackRambler

Останні 20 відвідувачів на сайті: kristi_sk, Рімма, galalviv, gospodunya, djkjlz, Натонька, Подоляночка, zhanetka, Roksolana, олько, idianka, angelina, olga1969, sunnygirl, miro5, Natalyusa, natali946, оксана, lilifigura, oksanana

Нове на форумі
 
Короваї!!!
  Пише вишенька-черешенька (Сьогодні, 16:54)
Вітання Дмитру - сину Irina
  Пише Тереза (Учора, 19:10)
З днем народження, Наташка
  Пише Тереза (Учора, 19:09)
Вітання для Галюньки
  Пише Тереза ()
Вітання для Боженки - донечки божена
  Пише Тереза ()
Вітання для Танічки - доці kristi_sk
  Пише Тереза ()
Дитячі тортики -6
  Пише galalviv ()
Торти незвичайних форм - 4
  Пише chajka ()
Весільні торти-2.
  Пише Nataly Cake ()
Вітання для Рімми
  Пише Тереза ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100