Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Страви з птиці » Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

2 січня, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

Інгредієнти:

Гуска довільної ваги, але добре вгодована smile - минулого року на Різдво у нас була гуска на 5,5кг - ледве вмістила на деко...
часник
сіль
чорний мелений перець
олія


Для печінкової начинки:
печінка, серце гуски
500г жирної свинини
500г телячої печінки
1-2 великі цибулини
приблизно півбатону
по пучку зеленої петрушки та кропу (взимку використовуємо заморожений кріп та петрушку)
сіль, перець до смаку
3 яйця
* якщо не любите фаршу - можете сміливо брати вдвічі менше мяса та печінки - ми окремо запікаємо фарш, що залишився, у хлібній формі.


Яблучний соус:
ранети - 2 кг
пляшка червоного сухого вина
сіль, мелений перець

1. За добу до запікання...
Тушку гуски добре вимити, висушити, відрізати шию і взятись до шиття. Зашити горловину, одну сторону шиї та підшити низ, залишивши кишеню під розмір вашого кулака. Гуску добре натерти сумішшю солі, чорного перцю та часнику(можна додати каррі), відкласти, щоб настоялась (можна залишити на ніч).

2. Приготувати начинку:гусячу печінку, серце, свинину, печінку, цибулю, приблизно півбатону (замочити у воді або молоці) - змолоти на м'ясорубці, додати різаної петрушки, кропу, солі, перцю до смаку - і все в купі добре відбити, додати декілька жовтків(я брала 3), ще вимішати, і, на кінець, додати збиті білки - вимішувати ніжно... Нафарширувати шию (окремо), і черевце. Гарно зашити.

3. Підготовка до запікання...
Форму, у якій буде пектися гуска, добре змастити жиром - я змащувала смальцем, викласти гуску, шию, залити водою і ... пошукати відкриту пляшку вина - також налити до води. Накрити фольгою (щоб не пригоріла) і поставити у розігріту до 200 гр. духовку. Час випікання легко вирахувати: 1кг гуски - 1 година.
Час від часу поглядати до пташки і поливати з усіх боків соусом з бритванки.

4. Яблука...
За годину-півтори до закінчення обкласти гуску яблуками, порізаними на шматочки. Готую їх так: яблука помити, порізати на четвертинки, видалити серединку і ще раз розрізати навпіл - можна поперек. Висипати їх в миску, посолити, поперчити, полити вином, вимішати і відправити в духовку до гуски.

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками


5. Запікання...
Відкриваючи духовку і відганяючи усіх, хто прийшов на запах печеної гуски, не забувати її поливати та інколи помішувати яблука. Старатися також підливати вино, щоб яблука втушкувалися.
Коли настане час виключати духовку, можна залишити гуску всередині десь на півгодини, щоб настоялась.
Яблука подавати в окремій мисці як гарнір - багаторічна практика показала, що з яблуками гуска краще сприймається шлунком smile

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

P.S. Ось тут в авторській темі аналогічний рецепт фаршированого індика - і купа фото при ньому :)

Джерело: Рецепт власний, підібраний на смак в результаті багатьох спроб - по ньому запікаю і індика, і качку.
Традиційно готуємо її на Різдво чи старий Новий рік.

Тут рецепт в авторській темі.



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (3 січня 2014 03:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 418
Іринко гусочка просто бомба.Я про таку смакоту вже і не мрію,то хіба як поїду додому bully .У нас тут гуска коштує $ 100,тай то щоб вона була б така добра.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (3 січня 2014 09:24)


Група: Модератор
Коментарів: 181
У нас коштує менше, вибір великий, але такі великі гуски - з ферми, де їх розводять для ресторанів - тому прилітайте до України - насмакуєтесь!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Galina_Nedomirko_
Galina_Nedomirko_
Сьогодні в17:50:41

Цитата: Lisa

Lisa

Вітаємо!!! 3fb
Відповісти
Lisa
Lisa
Сьогодні в13:12:15

Доброго всім сонячного дня! Сьогодні зареєструвалась на Вашому сайті, хоч і заглядала сюди до того частенько. Чудовий сайт, хороші рецепти і професійні чудові господині! Сподіваюсь здобути хороший кулінарний досвід і отримати поради досвідчених господинь. Всім наперед дякую!
Відповісти
Roksolana
Roksolana
Вчора в03:10:18

Вітаю всіх з Днем Незалежності! Хай Бог милує і благословить нашу Україну!
Відповісти
Яруська
Яруська
24 серпня 2014

Щиро вітаю всіх з Днем Незалежності! Щастя, добра і процвітання Україні!!! І миру всім нам!!! a0a
Відповісти
Pito4ka
Pito4ka
24 серпня 2014

Доброго дня усім!!! Зі святом!!!
Відповісти
Магда
Магда
24 серпня 2014

Вітаю всіх з Днем Незалежності нашої країни! Бажаю всім мирного блакитного неба, ясного соця та щедрої ниви! Слава Україні!
Відповісти
ginger
ginger
24 серпня 2014

Хто вміє готувати душенину до вареників? В інтернеті все якась з овочами чи картоплею... А то була просто з пересмаженим борошном- в моєму дитинстві у селі. Там вже запитати ні в кого...
Відповісти
Натонька
Натонька
22 серпня 2014

я щойно спробувала і воно мені додалось, так на хрестик натискала
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
21 серпня 2014

Дівчатка!Як зробити закладку з Головної. Натискаю на +. а воно не зберігається, хоч колись завжди закидалось...
Відповісти
mona liza
mona liza
21 серпня 2014

дівчата порадьте рецепт консервованої квасолі в томатному соусі(без помідорів ,баклажанів)
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
Роботи: spider Bot, Google Bot, Google Bot, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot, Yahoo Bot, spider Bot, Yandex Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Irenka, tanyadiduch, Подоляночка, Natalyi, Ельвіра, dgirina, роксолана, Natalyusa, mrija, tetyana.jatziv, манюня, Русалочка, Sincessesk, dsoleg, Gadealers, Катя, Магда, nata_151292, Vajnrauh, tanya75

Нове на форумі
 
Сливово - шоколадне варення
  Пише Lisa (Учора, 15:41)
Сирно-маковий пиріг
  Пише chajka (Учора, 15:34)
Вітання для ОЛЕСІ
  Пише lilifigura ()
Вітання для Романа (сина Galina_Nedomirko) - 1 вересня
  Пише lilifigura ()
Дитячі тортики -6
  Пише idianka ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Весільні торти-2.
  Пише Galina_Nedomirko_ ()
Святкові пляцки
  Пише chajka ()
Кремове задоволення)))
  Пише LenaKostina ()
Вітаєм з днем народженням Оленку (доньку мари4ки)
  Пише idianka ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100