Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Страви з птиці » Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

2 січня, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

Інгредієнти:

Гуска довільної ваги, але добре вгодована smile - минулого року на Різдво у нас була гуска на 5,5кг - ледве вмістила на деко...
часник
сіль
чорний мелений перець
олія


Для печінкової начинки:
печінка, серце гуски
500г жирної свинини
500г телячої печінки
1-2 великі цибулини
приблизно півбатону
по пучку зеленої петрушки та кропу (взимку використовуємо заморожений кріп та петрушку)
сіль, перець до смаку
3 яйця
* якщо не любите фаршу - можете сміливо брати вдвічі менше мяса та печінки - ми окремо запікаємо фарш, що залишився, у хлібній формі.


Яблучний соус:
ранети - 2 кг
пляшка червоного сухого вина
сіль, мелений перець

1. За добу до запікання...
Тушку гуски добре вимити, висушити, відрізати шию і взятись до шиття. Зашити горловину, одну сторону шиї та підшити низ, залишивши кишеню під розмір вашого кулака. Гуску добре натерти сумішшю солі, чорного перцю та часнику(можна додати каррі), відкласти, щоб настоялась (можна залишити на ніч).

2. Приготувати начинку:гусячу печінку, серце, свинину, печінку, цибулю, приблизно півбатону (замочити у воді або молоці) - змолоти на м'ясорубці, додати різаної петрушки, кропу, солі, перцю до смаку - і все в купі добре відбити, додати декілька жовтків(я брала 3), ще вимішати, і, на кінець, додати збиті білки - вимішувати ніжно... Нафарширувати шию (окремо), і черевце. Гарно зашити.

3. Підготовка до запікання...
Форму, у якій буде пектися гуска, добре змастити жиром - я змащувала смальцем, викласти гуску, шию, залити водою і ... пошукати відкриту пляшку вина - також налити до води. Накрити фольгою (щоб не пригоріла) і поставити у розігріту до 200 гр. духовку. Час випікання легко вирахувати: 1кг гуски - 1 година.
Час від часу поглядати до пташки і поливати з усіх боків соусом з бритванки.

4. Яблука...
За годину-півтори до закінчення обкласти гуску яблуками, порізаними на шматочки. Готую їх так: яблука помити, порізати на четвертинки, видалити серединку і ще раз розрізати навпіл - можна поперек. Висипати їх в миску, посолити, поперчити, полити вином, вимішати і відправити в духовку до гуски.

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками


5. Запікання...
Відкриваючи духовку і відганяючи усіх, хто прийшов на запах печеної гуски, не забувати її поливати та інколи помішувати яблука. Старатися також підливати вино, щоб яблука втушкувалися.
Коли настане час виключати духовку, можна залишити гуску всередині десь на півгодини, щоб настоялась.
Яблука подавати в окремій мисці як гарнір - багаторічна практика показала, що з яблуками гуска краще сприймається шлунком smile

Гуска фарширована печінкою та запечена з яблуками

P.S. Ось тут в авторській темі аналогічний рецепт фаршированого індика - і купа фото при ньому :)

Джерело: Рецепт власний, підібраний на смак в результаті багатьох спроб - по ньому запікаю і індика, і качку.
Традиційно готуємо її на Різдво чи старий Новий рік.

Тут рецепт в авторській темі.



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (3 січня 2014 03:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 418
Іринко гусочка просто бомба.Я про таку смакоту вже і не мрію,то хіба як поїду додому bully .У нас тут гуска коштує $ 100,тай то щоб вона була б така добра.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (3 січня 2014 09:24)


Група: Модератор
Коментарів: 181
У нас коштує менше, вибір великий, але такі великі гуски - з ферми, де їх розводять для ресторанів - тому прилітайте до України - насмакуєтесь!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Натонька

Маруня, ні, я нікого не переводила нікуди, чесно! Можливо ви просто не заходили цілий рік на сайт? Там якось стоїть така штука, що як рік не заходиш, то потім викидує з сайту
Відповісти
Маруня

Доброго дня,
вітаю усіх зі святом!
Натонько, мене було переведено у статус гостя, це я порушила якісь невідомі мені правила?
Відповісти
Натонька
Натонька
18 серпня 2014

maryana0511,
фото там мікроскопічне, тому я його не пропустила. Фото має бути таке як у всіх
Відповісти
maryana0511
maryana0511
16 серпня 2014

Натонька,Я пробувала додати рецепт,як готовити рис і фото,Але чомусь не виставили його.А фото якого розміру має бути?
Відповісти
Натонька
Натонька
15 серпня 2014

maryana0511,
Додайте до того рису фото нормального розміру
Відповісти
maryana0511
maryana0511
15 серпня 2014

Хто хоче індійський морський рис.Можу поділитись.
Відповісти
ro_sa
ro_sa
15 серпня 2014

Я роблю таку заправку властиво без рецепту. Просто в банячок ріжу помідори і трохи болгарського перцю, варю поки все добре розвариться і перетираю через друшляк, щоб усунути шкірки. Тоді трохи солі до смаку, закипіло і розливаю в стерилізовані гарячі банки 0,5 л і закатую. Все
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
14 серпня 2014

Дівчатка!!! Допоможіть! шукаю рецепт Помідорової заправки (закрутку на зиму),щоб можна було варити зупу коли вже не буде помідорів
Відповісти
Muwka
Muwka
13 серпня 2014

Aleksandra,
Дуже дякую за поради)
Відповісти
Aleksandra
Aleksandra
12 серпня 2014

Muwka,привіт) Це Волошка) Я додавала банани і пюре із малини - смачно у прослойці: малина із ванільним бісквітом, а банани із шоколадним.
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 8
Гостей: 1
Користувачі: yabloko71
Роботи: Google Bot, spider Bot, Yandex Bot, Google AdSense, robot Bot, crawl Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: yabloko71, tetyana.jatziv, Olenyk, подруга, зіроька, dokaremon, zhe-maria, varenyko, vitusya, Русланочка, vika66, Галичанка Надя, NikaKvika, lyudmula, Аргония, Сакура, Галина2005, kolodecs, Марія Митник, nata2406

Нове на форумі
 
Дитячі тортики -6
  Пише Христина) (Сьогодні, 09:41)
Вітаєм з днем народженням Natalyi (Наталію)
  Пише Канарейка (Сьогодні, 09:33)
Весільні торти-2.
  Пише Христина) (Сьогодні, 09:32)
Всеукраїнський Євромайдан
  Пише Марія Митник (Учора, 13:20)
Вітання для ОЛЕСІ
  Пише Darka (Учора, 06:57)
На кухні у Лариси
  Пише Larisa ()
Торти прикрашені шоколадом
  Пише idianka ()
Для себе коханої.
  Пише gretta ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Natalyi ()
Привітання для Наталі (Natalyі) з народженням синочка, 13 липня 2012 р
  Пише Natalyi ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100