Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 22:37
Повідомлення #301


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: сівіка
я тепер далеко від ЛЬВОВА.шукатиму в ЗОЛОТОНОШІ. або вКИЄВІ вже. тут є молоко завод ..непогані сири беру завжди свіжі.тому уточняла назви сиру..чи тут будуть.дуже згодились ваші поради.


шукай оригінал - сулугуні, а вибір у тебе, однозначно, буде більший :smile:
Перейти на початок сторінки
julechka
23 квітня 2012 01:03
Повідомлення #302


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Цитата: Ірка-Шкірка
Забути про ножі і вилки

дуже гарно сказано :smile: обов язково спробую, дуже гарно виглядає :winked:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 квітня 2012 11:18
Повідомлення #303


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: julechka
дуже гарно сказано :smile: обов язково спробую, дуже гарно виглядає :winked:


А ще як апетитно виглядає їсти руками :smile: !!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 квітня 2012 11:43
Повідомлення #304


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ця страва традиційна у нас на різдвяному столі, а цього року пекла ще й на Пасху, але сніданок був такий ситий, що індика куштували пізніше.
Не буду навіть признаватися, скільки разів я думала про цей МК – але основною проблемою було поєднання «чорнової» роботи (коли руки постійно чимось запацькані) і фотосесії для самого МК. Нарешті вдалося поєднати два моїх захоплення разом і вийшло ось таке:


Фарширований індик, запечений з яблуками




1 індик вагою 3 – 4,5 кг
(щоб помістився у вашу духовку) – за цим же рецептом печу і гуску, і качку
300 - 500 г свинини
300 - 500 г печінки
1 – 2 цибулин
5 яєць
3 – 4 скибки хліба
2 кг кислих яблук
– краще ранети
½ л вина (хоча і до птиці пасує біле, я, здебільшого використовую червоне сухе або напівсухе – мені так більше смакує) + 1/2л для поливу і смакування
2 головки часнику середнього розміру
½ - 1 скл. січеної зеленої петрушки
Сіль
Перець мелений
– можна взяти суміш перців
Спеції – в залежності від птиці, яблук і настрою деколи додаю карі, мелений мускатний горіх, розмарин
Смалець, олія

1. Індика гарно обчистити (якщо він домашній), куповані тепер продаються дуже гарно почищені, з середини витягнути нутрощі або набір субпродуктів, які залишили покупцю – шлунок, серце, печінку.
2. Приготувати маринад – в мисочку витиснути часник, додати 2ст.л. солі, багато перцю, спецій за смаком, добре вимішати, за бажанням додати 2 – 3 ст.л. олії. Цією сумішшю добре натерти індика ззовні і всередині. Залишити в холодному місці на добу.



3. Приготувати начинку (фарш):
На м’ясорубці змолоти м'ясо, печінку, печінку та серце індика (шлунок заморозити для наступного бульйону), розмочений у воді чи молоці і добре відтиснутий хліб, цибулю. Заправити сіллю, перцем, меленим мускатним горіхом (трошки – але це за бажанням). Відбити фарш руками, додаючи по одному яйця - щоб фарш був не густий, і не рідкий – не розтікався. Додати зелень і обережно вимішати.
Яйця можна розділити на жовтки і білки – жовтки додати до фаршу при вимішуванні, а білки збити в міцну піну і додати до фаршу перед наповненням індика – тоді фарш стає більш повітряний.



4. Начинити індика фаршем – щоб начинка вільно поміщалась всередині і не випирала, бо інакше може тріснути.



5. Акуратно зашити черевце грубою голкою в 4 нитки.



Анекдот: минулого разу вперше в житті мені довелося проводити операцію по пересадці шкіри – черевце не просто розрізали, а вирізали прямокутний шматок для кращого доступу до нутрощів – як тут зашиєш? Я не довго думала, відрізала трошки більшого розміру шматок шкіри з шиї і, наклавши 4 шви, гарно зашила середину. Шия також була смачна, хоч частково і без шкіри :lol: .

6. Викласти індика на деко для запікання, яке попередньо добре змастити смальцем – смалець тут пасує більше, ніж олія. Кінцівки, що стирчать – лапи чи крильця, можна обгорнути шматочками фольги, щоб не сильно обгоріли під час випікання.
7. Поставити в добре розігріту до 180° - 200° духовку (я печу найчастіше в режимі вентиляція при 190°). Я відразу накриваю індика великим шматком пергаменту (так і печу "під прикриттям") – фольга може прилипнути – щоб шкірка не пережарилася.
Пару слів про час випікання. Час випікання індика розрахувати легко – вага птиці в кілограмах відповідає часу випічки – останній індик важив 3 кг, тому і пекла його я 3 години.

І фольга, і пергамент тут заміняють сонцезахисні креми та парасольку від сонця - все, щоб індик почувався комфортно :m0540: ...

Якщо залишився фарш – можна з нього насмажити смачних котлет або запекти в окремій формі – час випікання – 1 година (я печу разом з індиком) на верхній полиці.
8. Поки індик печеться, за ним треба наглядати і час від часу поливати вином або соусом , що утворився під час випікання.
9. За годину до кінця випікання на деко викладаються яблука. Їх можна приготувати за 2 години до кінця випікання:
Яблука розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, посипати сіллю, перцем, залити вином і настояти 30 – 40 хвилин.



10. Індика витягнути з духовки, полити вином і обкласти з усіх сторін яблуками. Так пекти ще годину.






11. Коли індик спечений – спочатку в окрему миску вибрати яблука, а потім і самого індика (у мене, на жаль, такої великої тарелі нема (як в американських фільмах), тому ми відразу нарізаємо шматочки індика на сервірувальну тарілку. Також на тарілку викладаємо фарш.

Ну а далі - на ваш вибір - крильце чи ніжка :smile: ?



Особисто я найбільше в цій страві люблю печені яблука…

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 січня 2013 01:09
Перейти на початок сторінки
Soni
23 квітня 2012 11:51
Повідомлення #305


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Ну Іро це просто кулінарний шедевр. Індик виглядає супер апетитно, те щр смачно не сумнівюсь. Молодець, дуже дякую за таку детальну розповідь.


За пересдку шкіри особливий плюсик. Настояща господиня завжди знайде вихід з ситуації. :winked:
Перейти на початок сторінки
vika
23 квітня 2012 11:55
Повідомлення #306


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, дуже-дуже апетино, смачно описано і продемонстровано. Чудовий МК. Такою начинкою моя мама начиняє качку - знаю - дуже смачно.
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
23 квітня 2012 11:55
Повідомлення #307


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Іруся, та ти до всього іншого ще й хірург-винахідник!!!!!!!! Такого красеня приготувати!!!!!!!! Особисто я теж з індика більше люблю яблука))))))) Але ще ніколи не замочувала їх у вині - обов"язково спробую!!!!! :winked:
А кінцевий результат - вище усяких похвал!!!!!! :m05004:

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 квітня 2012 12:10
Повідомлення #308


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Soni
Ну Іро це просто кулінарний шедевр. Індик виглядає супер апетитно, те щр смачно не сумнівюсь. Молодець, дуже дякую за таку детальну розповідь.
За пересдку шкіри особливий плюсик. Настояща господиня завжди знайде вихід з ситуації. :winked:


Марійко, я справді довго збиралася думками, щоб то все вкупі детально написати :t1011: ...
А з пересадкою шкіри мені самій було смішно, але головне - результат!

Цитата: vika
Іра, дуже-дуже апетино, смачно описано і продемонстровано. Чудовий МК. Такою начинкою моя мама начиняє качку - знаю - дуже смачно.


Тому я завжди роблю більше начинки (з 500г м'яса і 500г печінки) - щоб було що запікати...


Цитата: Pito4ka
Іруся, та ти до всього іншого ще й хірург-винахідник!!!!!!!! Такого красеня приготувати!!!!!!!! Особисто я теж з індика більше люблю яблука))))))) Але ще ніколи не замочувала їх у вині - обов"язково спробую!!!!! :winked:
А кінцевий результат - вище усяких похвал!!!!!!


Перші рази я також просто викладала яблука, але одного рау взимку попалися дуже сухі яблука, а підливати їх вином під час випічки було не те - тому почала ще й яблука маринувати - так вони смачніші (гарантую!).
Дякую :love: !!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 квітня 2012 12:22
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 квітня 2012 11:01
Повідомлення #309


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


200 г білків кімнатної температури (приблизно від 6 яєць)
200 г цукрової пудри;
6 г розпушувача (1 ст. ложка);
110 г муки
1 ч. ложка ванільного екстракту
0,5 ч. ложки лимонної кислоти;
щипка солі


Крем - сметанковий (може бути і будь-який інший, але обов'язково з кислинкою - бісквіт дуже солодкий). Я робила для середини сметанковий з перетертою полуницею з цукром і желатином, а для прикраси - сметанковий з цедрою і соком лимона - цедра трошки підвела, бо час від часу забивався кондитерський мішок, коли малювала троянди :smile: ...

1. Білки з лимонною кислотою та сіллю на менших обертах збити до піків.
2. По ложці всипати цукрову пудру, збити до щільної гладкої маси.
3. Ложкою акуратно вмішати муку з розпушувачем, додати ванільний екстракт.
4. Підготувати деко - викласти пергамент, змастити олією, підсипати мукою (через ситечко). Розмір форми - 30х40см.
Масу викласти в кондитерський мішок з круглою насадкою (у мене не було - тому вийшло з зубчиками), по діагоналі намалювати пасочки. Зверху через ситечко посипати цукор-пудрою.



5. Пекти в духовці при 190 градусах 10 - 15 хвилин - я пекла 15.
6. Поки печеться - підготувати ще один пергамент (я взяла кухонний рушничок), посипати цукровою пудрою.
7. Коли бісквіт спечеться - акуратно перевернути на підготовлений пергамент, зняти пергамент, на якому він пікся, скрутити в рулет, залишити до повного охолодження.
8. Акуратно розкрутити рулет, за бажанням змочити сиропом, змастити кремом, знову закрутити в рулет.



9. Зверху прикрасити кремом чи залити помадкою...



Трошки почекати і куштувати.

Ця випічка з білків особливо актуальна перед Пасхою, але може комусь пригодиться і в повсякденному житті :smile: ...

Рецепт від Варі з koolinar.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 24 квітня 2012 22:44
Перейти на початок сторінки
Лорі
24 квітня 2012 11:31
Повідомлення #310


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
дуже дякую за рецепт, а то я вже пів морозилки тих білків наморозила, обовязково спробую :wink:

Повідомлення відредагував Лорі - 25 січня 2013 13:12
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 10 квітня 2021 18:17

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100