Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Яблучна пастила
 

Яблучна пастила

11 вересня, 2013  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Консервація
 

Яблучна пастила

1 кг яблук
150 г цукру

Яблука почистити від шкірки і серцевинки, нарізати на маленькі дольки і пересипати цукром. Залишити на ніч.
Після цього варити на сковороді до пом'ягшення яблук, до утворення пюре. Це пюре перетерти через сито, на якому залишаться шкірка і кісточки.

Тепер пюре розмазуємо на фользі не вище як 1,5- 2 см і залишаємо сушитись - провітрюватись на кілька діб. (В мене сушилась на сонці на балконі 5 днів). Нарізаємо на квадратики, можна пересипати цукром-пудрою для зберігання. Зберігати в сухому місці.

P.S. Чесно вас скажу вона в мене не збереглась, бо моє найменше дітиско і я сама, так собі то вподобали, що їли його і до чаю і кави і просто так замість цукорків (так я найменшого дурила, а йому то подобалось).
Отже гарна смачна і корисна заміна цукоркам.

Джерело: Цей рецептик, я знайшла в неті ще навесні і вже так не могла дочекатись літа-осені, щоб приготувати і попробувати що то таке.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Магда (11 вересня 2013 10:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
Дуже цікавий рецепт. А як довго така пастила може зберігатися, якщо видавати її по великих святах smile . До зими не зіпсується?


--------------------
Дрібниць не буває
 



#2 написав: chajka (11 вересня 2013 12:54)


Група: Модератор
Коментарів: 97
А от і моя пастила, правда я її робила трошки по іншому рецепту smile
Там тільки яблука ,без цукру. Технологія приготування подібна. Але я в кінці то яблучне пюре подрібнила блендером, то трошки шкірку видно. Ну а на смак - смачна, солодка.
Сушила на балконі 4 дні.
 



#3 написав: galalviv (11 вересня 2013 13:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
А не можна одразу почистити яблука від шкірки і серцевинок, щоб потім не перетирати то? - страх як не люблю з тим бавитись )))
 



#4 написав: Канарейка (11 вересня 2013 15:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
Цитата: galalviv
А не можна одразу почистити яблука від шкірки і серцевинок

ясно, що тре так зробити. Я так мала на увазі. smile

Цитата: Магда
А як довго така пастила може зберігатися, якщо видавати її по великих святах . До зими не зіпсується?

Може довго зберігатись, тільки добретре висушити. Хоча її багатенько тре наготувати, щобаж до зими, моя малеча її простообожнює і з'їдає великими порціями.
Памятайте -пастила боїться вологості!
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (13 вересня 2013 16:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
winked дуже смачно виходить
chajka
Канарейка
гарна пастила


--------------------
 



#6 написав: svet (19 вересня 2013 15:37)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Зробила і я таку пастилу. Сохне вже четвертий день на балконі - і все як мармелад, хоча я розмазала по фользі у висоту приблизно 5 мм. Що я не так зробила? recourse
Може погода мене підвела, бо зараз сиро?
Може її в духовку? feel
У Вас на фото пастила така спокусливо суха belay
 



#7 написав: Канарейка (20 вересня 2013 14:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
Цитата: svet
Може погода мене підвела, бо зараз сиро? Може її в духовку?

Світланка, пастила дійсно зовсім не любить вологості, а зара дуже волого. Можете сміливо досушити в духовці , але при низькій температурі (50-70 градусів з привідкритою дверкою)
Попробуйте, а потім скажите як вийшло, ок?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 102
Гостей: 70
Користувачі: zrzvgptwtu, LVerbitska, bvnxyimcuqf, jyvyvjtxfnl, ernoveNeect, ixovwclkocw, ullczddibm, nzlzyicwmhl, CemoGeonseCoam
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100