|
1 кг яблук 150 г цукру
Яблука почистити від шкірки і серцевинки, нарізати на маленькі дольки і пересипати цукром. Залишити на ніч. Після цього варити на сковороді до пом'ягшення яблук, до утворення пюре. Це пюре перетерти через сито, на якому залишаться шкірка і кісточки.
Тепер пюре розмазуємо на фользі не вище як 1,5- 2 см і залишаємо сушитись - провітрюватись на кілька діб. (В мене сушилась на сонці на балконі 5 днів). Нарізаємо на квадратики, можна пересипати цукром-пудрою для зберігання. Зберігати в сухому місці.
P.S. Чесно вас скажу вона в мене не збереглась, бо моє найменше дітиско і я сама, так собі то вподобали, що їли його і до чаю і кави і просто так замість цукорків (так я найменшого дурила, а йому то подобалось). Отже гарна смачна і корисна заміна цукоркам.
Джерело: Цей рецептик, я знайшла в неті ще навесні і вже так не могла дочекатись літа-осені, щоб приготувати і попробувати що то таке.
|
|