15 шт патисонів діаметром 10-12 см.
800 гр яловичого фаршу
1 цибулина
2 зубчика часнику
1 баклажан
1 пучок петрушки
1 гілочка базиліку
1 помідор
1 яйце
оливкова олія
сіль
свіжезмелений чорний перець
сметана
сир твердий натертий
Патисони помити, обсушити. Зрізати у патисонів "кришечку", чайною ложкою вибрати насіння. Вичищені патисони обмазати оливковою олією та натерти сіллю. Викласти патисони на деко і запекти про температурі 230 градусів 15 хв.
Цибулю дрібно нарізати, часник подрібнити ножем, баклажан порізати на маленькі кубики, окремо подрібнити стебла петрушки, окремо нарізати листя петрушки і базиліку, стиглий помідор натерти на тертку (шкірку викинути).
Злегка підсмажити на оливковій олії цибулю і часник, потім додати подрібнені стебла петрушки - трішки протушкувати. Додати нарізаний баклажан. Все обжарити пару хвилин, додати помідор. Дати трішки випаруватися сокові (не пережарити!).
Фарш вимішати з сіллю, свіжезмеленим перцем, яйцем, зеленню петрушки та базиліку. Додати тушковані овочі. Добре перемішати.
Начинити запечені патисони фаршем:
Зверху обмазати сметаною:
Запікати в духовці при температурі 200 градусів Цельсія 20-30 хв. Ха 10 хвилин до завершення запікання патіссони присипати тертим сиром.
Подавати гарячими із сметаною.
Смачного!