Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Патисони консервовані з аличею
 

Патисони консервовані з аличею

8 серпня, 2013  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Консервація
 

Патисони консервовані з аличею

На 5 літрових баночок:

2,5 кг. патисонів-бебіків
10 зубчиків часнику
30 ягідок аличі
петрушка
хрін
селера листя
листя вишні
суцвіття кропу

Для маринаду на 1 л води:

1 ст.л. солі
1,5-2 ст.л. цукру
лавровий лист
чорний перець горошок
духмяний перець горошок

Патисони слід брати маленькі, діаметром 3-5 см, тоді вони особливо хрумкі та щільні, в них немає насіннячка.
Отже, патисончики помити, зрізати в них хвостики та слід від цвітіння.

В каструлі поставити варитися маринад, на таку кількість патисонів потрібно приблизно 3 літри маринаду.
А в цей час в іншій каструлі закип'ятити воду і починати бланшувати в ній спочатку часник із гілочками петрушки, листям вишні, хрону та селери, парасольками кропу (приблизно 2 хв.). У кожну літрову баночку (звичайно, попередньо підготовлену) потрібно закласти по 2 зубчики часнику, гілочку петрушки, по листочку вишні, селери та частинку листка хрону. Потім бланшувати ягоди аличі, теж близько 2 хв. На кожну баночку потрібно 6 ягідок. Далі бланшувати вже самі патисони - приблизно 5-7 хвилин, залежно від розміру та щільності. Розкласти їх в банки, не докладаючи трішки до верху. Потім знову пробланшувати та закласти листки зелені. Залити до країв банки кип'ячим маринадом, закатати.
Перевернути банки кришкою до низу, добре закутати і не відкривати десь 2 дні, доки повністю не вихолонуть.

Таким рецептом в нашій сім'ї користуються вже дуже давно. Ні моя мама, а ні я не признаємо оцту і лимонної кислоти в консервації - відразу відчувається їхній штучний кислотний смак та запах, що забивають саму страву. Та й не корисно це. А алича майже не має запаху, її смак добре поєднується з патисонами, помідорами, та з будь-чим, що можна консервувати.

До речі, так само я консервую і помідори, тільки в банку ще додаю гвоздику, болгарський перець, цибулю кільцями.

Патисони консервовані з аличею


Це смачно, раджу спробувати

Джерело: рецепт моєї мами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (10 серпня 2013 20:34)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
дякую за цікаві рецепти! ще таких не закручувала
 



#2 написав: Darka (11 серпня 2013 23:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Просто якісь красунчики а не патісони winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100