1. помідори - 5 кг.,
2. морква - 8 шт середніх,
3. цибуля - 8 шт. середніх,
4. суцвіття кропу - 8 шт.,
5. алича жовта (вона кисліша за червону) - по 20 шт. на банку,
6. перець горошком, лавровий лист.
7. часник - по 3 зубчики на банку.
З такої кількості помідорів має вийти приблизно 8 банок.
Ставимо на плиту 2 каструлі. В одній просто кип'ятимо воду, а в іншій готуємо розсіл:
на 1 літр води 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка солі. Дати закипіти. В друшляк покласти порізану кільцями моркву, декілька раз опустити в розсіл, що кипить, розкласти по наперед випареним банкам.
Так само поступити з цибулею, кропом, аличею.
Помідори набрати в друшляк і так само пробланшувати, тільки вже в каструлі з просто киплячою водою (в цей час розсіл має повільно кипіти). Час бланшування помідорів залежить від їх розміру та сорту. Великі або тверді помідори слід опустити в кип'яток на пару раз більше ніж маленькі перестиглі чи соковиті. Головне не допустити аби вони порепалися. Помідори викласти в банки, зверху додати часник, кріп перець з лавровим листом. Залити розсолом, закатати.
Далі банки слід перевернути догори дном, поставити в темне місце, добре закутати і так залишити на 1 добу. Потім поступово розкривати доки повністю не вихолонуть.
Помідори не мають різкого кислого смаку. Раджу спробувати. У нас за вечерю з'їдається ціла банка з усіма кружальцями моркви, цибулі та часнику