Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Ароматний маковий бісквіт
 

Ароматний маковий бісквіт

6 липня, 2013  |  Коментів (12)  |  Рубрика: Випічка, Торти та тістечка
 

Ароматний маковий бісквіт

6 яєць
3/4 скл. цукру
1/2 ч.л. кориці
1 г ванілі
1 ч. л. апельсинової цедри
40 г бренді, рому чи коньяку
1 ч. л. розпушувача
100 г маку
60 г мелених горіхів
60 г мелених сухарів
60 г борошна

Збити жовтки до білого з половиною цукру, додати ваніль, розпушувач, корицю, бренді (ром, коньяк), цедру.
Білки збити з рештою цукру до стійкої піни.
Змішати жовткову масу з 1/3 білків, додати решту білків, перемішувати методом складування.
Додати мак, горіхи, сухарі і швидко перемішати знизу вверх до однорідності.
Форму діаметром 26 см змастити жиром, посипати борошном, вилити тісто, крутнути пару раз за годинниковою стрілкою.
Випікати при t160C 45-50 хв.

В якості алкоголю використовую цитриновий лікер, хоч і слабші градуси, але на якість не впливає, відповідно цедри вже не даю.
Мак автор радить використовувати цілим - мелю на кавомолці, мені більше подобається.
Форму і змащувала, і просто застелювала дно пергаментом - добре і так, і так.
І на кінець, бісквіт просто чудовий, високий і легкий, ідеальний для скупих клієнтів ))

Ось він в складі тортика


Ароматний маковий бісквіт

Джерело: Рецепт від natapit з сайту hlebopechka.ru

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (6 липня 2013 22:11)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Маковий бісквіт-казковий,ароматний і пухкий!!!Дякую за рецепт!!!
 



#2 написав: Dolishnia (7 липня 2013 13:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 67
Виглядає чудово і апетитно! Дякую за рецепт!!!
 



#3 написав: Кіра (7 липня 2013 19:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Вигляд неперевершений!!!
 



#4 написав: Darka (11 липня 2013 00:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Виглядає дуже і дуже. love .Дякую за чудовий рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: Магда (28 липня 2013 16:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
idianka, поясніть турку як це "перемішувати методом складування"? Бісквіт класно виглядає, хочу спекти.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (29 липня 2013 11:29)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Діанко, дуже ароматний і красивий бісквіт!!!
 



#7 написав: idianka (2 серпня 2013 09:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Магда,
то так просто мудро написано )) а, насправді, просто, як і кожен бісквіт перемішувати акуратно, знизу вверх, виходить якби складаєш тісто ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#8 написав: Магда (2 серпня 2013 21:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
idianka, дякую no ! Я так спочатку і подумала, а потім засумнівалася в собі. На вхідних буду пекти.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#9 написав: Магда (4 серпня 2013 19:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
І таки я його спекла! Вийшов ніжний, не приторний бісквіт. Корж я розрізала, перемастила кремом Шарлот від Volo-shka. Ну дуууже смачно! Дякую!


--------------------
Дрібниць не буває
 



#10 написав: idianka (7 серпня 2013 07:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Магда,
на здоров'я! Рада, що сподобалось. Дякую за коментар! 1f7


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: Наталюня (15 лютого 2016 15:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Справді дуже ароматний бісквіт, як пекла, то на весь дім пахло))) Трохи засухий як для мене, буду обовязково просочувати якимось сиропом чи кавою на наступний раз.
 



#12 написав: idianka (21 лютого 2016 12:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Ну, так, він є сухий. Хто любить "мокрі" торти, то треба просочити smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Учора, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 76
Гостей: 61
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100