Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Ароматний маковий бісквіт
 

Ароматний маковий бісквіт

6 липня, 2013  |  Коментів (12)  |  Рубрика: Випічка, Торти та тістечка
 

Ароматний маковий бісквіт

6 яєць
3/4 скл. цукру
1/2 ч.л. кориці
1 г ванілі
1 ч. л. апельсинової цедри
40 г бренді, рому чи коньяку
1 ч. л. розпушувача
100 г маку
60 г мелених горіхів
60 г мелених сухарів
60 г борошна

Збити жовтки до білого з половиною цукру, додати ваніль, розпушувач, корицю, бренді (ром, коньяк), цедру.
Білки збити з рештою цукру до стійкої піни.
Змішати жовткову масу з 1/3 білків, додати решту білків, перемішувати методом складування.
Додати мак, горіхи, сухарі і швидко перемішати знизу вверх до однорідності.
Форму діаметром 26 см змастити жиром, посипати борошном, вилити тісто, крутнути пару раз за годинниковою стрілкою.
Випікати при t160C 45-50 хв.

В якості алкоголю використовую цитриновий лікер, хоч і слабші градуси, але на якість не впливає, відповідно цедри вже не даю.
Мак автор радить використовувати цілим - мелю на кавомолці, мені більше подобається.
Форму і змащувала, і просто застелювала дно пергаментом - добре і так, і так.
І на кінець, бісквіт просто чудовий, високий і легкий, ідеальний для скупих клієнтів ))

Ось він в складі тортика


Ароматний маковий бісквіт

Джерело: Рецепт від natapit з сайту hlebopechka.ru

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (6 липня 2013 22:11)


Група: Кондитер
Коментарів: 653
Маковий бісквіт-казковий,ароматний і пухкий!!!Дякую за рецепт!!!
 



#2 написав: Dolishnia (7 липня 2013 13:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 67
Виглядає чудово і апетитно! Дякую за рецепт!!!
 



#3 написав: Кіра (7 липня 2013 19:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
Вигляд неперевершений!!!
 



#4 написав: Darka (11 липня 2013 00:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 734
Виглядає дуже і дуже. love .Дякую за чудовий рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: Магда (28 липня 2013 16:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
idianka, поясніть турку як це "перемішувати методом складування"? Бісквіт класно виглядає, хочу спекти.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (29 липня 2013 11:29)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Діанко, дуже ароматний і красивий бісквіт!!!
 



#7 написав: idianka (2 серпня 2013 09:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Магда,
то так просто мудро написано )) а, насправді, просто, як і кожен бісквіт перемішувати акуратно, знизу вверх, виходить якби складаєш тісто ))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#8 написав: Магда (2 серпня 2013 21:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
idianka, дякую no ! Я так спочатку і подумала, а потім засумнівалася в собі. На вхідних буду пекти.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#9 написав: Магда (4 серпня 2013 19:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
І таки я його спекла! Вийшов ніжний, не приторний бісквіт. Корж я розрізала, перемастила кремом Шарлот від Volo-shka. Ну дуууже смачно! Дякую!


--------------------
Дрібниць не буває
 



#10 написав: idianka (7 серпня 2013 07:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Магда,
на здоров'я! Рада, що сподобалось. Дякую за коментар! 1f7


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#11 написав: Наталюня (15 лютого 2016 15:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Справді дуже ароматний бісквіт, як пекла, то на весь дім пахло))) Трохи засухий як для мене, буду обовязково просочувати якимось сиропом чи кавою на наступний раз.
 



#12 написав: idianka (21 лютого 2016 12:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 98
Ну, так, він є сухий. Хто любить "мокрі" торти, то треба просочити smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Explaining Trouble-Free Plans Of car
  Пише abycit (Учора, 22:09)
Kankusta duo forte renomy na przedmiot patentowanego tricku na odchudz
  Пише alokigu (Учора, 21:56)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Моя киця-доця Лєра
  Пише Chertenok ()
Рецепт: Пухкі оладки
  Пише Chertenok ()
Посиденьки у Олесі
  Пише ОЛЕСЯ ()
м.Берегово Закарпатська обл.
  Пише solomiyasobko ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише Marissa ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 44
Гостей: 22
Користувачі: RobertDrump, Rounnymund, appeasync, boxaccori, rurlswire, butbreella
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100