Збити жовтки до білого з половиною цукру, додати ваніль, розпушувач, корицю, бренді (ром, коньяк), цедру.
Білки збити з рештою цукру до стійкої піни.
Змішати жовткову масу з 1/3 білків, додати решту білків, перемішувати методом складування.
Додати мак, горіхи, сухарі і швидко перемішати знизу вверх до однорідності.
Форму діаметром 26 см змастити жиром, посипати борошном, вилити тісто, крутнути пару раз за годинниковою стрілкою.
Випікати при t160C 45-50 хв.
В якості алкоголю використовую цитриновий лікер, хоч і слабші градуси, але на якість не впливає, відповідно цедри вже не даю.
Мак автор радить використовувати цілим - мелю на кавомолці, мені більше подобається.
Форму і змащувала, і просто застелювала дно пергаментом - добре і так, і так.
І на кінець, бісквіт просто чудовий, високий і легкий, ідеальний для скупих клієнтів ))
Ось він в складі тортика