|
140 г борошна 100 г горіхів змелених до стану борошна (грецькі горіхи, фундук, мигдаль, що знайдеться) 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю 1 ст. л. розпушувача 140 г цукру 1 г ванілю 1 ч.л. лимонної цедри 5 жовтків кімнатної температури 300 г морквяного пюре (моркву натираємо на дрібній тертці та перетираємо у блендері) 125 г рослинної олії 8 білків кімнатної температури дрібка солі 45 г цукру Форму нічим не змащувати і не застеляти 28 см
Змішати усі сухі інгредієнти: борошно, горіх, крохмаль, розпушувач, цукор, ваніль. Всі вологі інгредієнти: жовтки (5 шт), олію, цедру, морквяне пюре - збити міксером на великій швидкості. З'єднати олійно-жовткову масу із сухими складовими, виходить гладке тісто. Білки (8шт), цукор (45 г) і сіль збити на середній швидкості, до стійких піків. Додати до масляного тіста 1/4 збитих білків і лопаткою перемішати методом складання до однорідності. Додати інші білки і перемішати все таким же способом. Вилити тісто у форму, яку нічим не змащувати, це необхідно для того, щоб тісто прилипло до стінок форми, піднімалося вгору і не спало. Випікати в прогрітій духовці при 160⁰ 45 хвилин на середній полиці в режимі верх низ, готовність перевірити паличкою. Враховуйте індивідуальні особливості вашої духовки. Готовий бісквіт прямо в формі перевернути догори «ногами» і повністю остудити на решітці. Звільнити від форми і дати визріти мінімум 10-12 годин, а краще добу. У мультиварці бісквіт випікала на програма Випічка 50 хв і залишала у виключеній мультиварці на 30 хв.
Джерело: Рецепт від natapit
|
|