Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт "Багатошаровий" (Multilayered Cake)
 

Торт "Багатошаровий" (Multilayered Cake)

14 травня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт "Багатошаровий" (Multilayered Cake)

Пралін:
1 скл. цукру
1/4 скл. води
1 ст. л. лимонного соку
2 скл. горіхів (мигдалю, фундуку, арахісу), порізаних на пластинки або дроблених

Ванільний бісквіт:
3 яйця
1/2 скл . цукру
1/2 ч. л. ванільної есенції
1/3 скл. борошна
2 ст. л. крохмалю

Шоколадний бісквіт:
100 г масла кімнатної температури
1/2 скл. цукру
2 яйця кімнатної температури
1/2 скл . кефіру
60 г шоколаду
1/2 ч. л. ваніліну
2 ч. л. какао-порошку
1 скл. борошна
1 ч. л. порошку до печива
1/4 ч . л . соди
щіпка солі

Желе :
1,5 ст. вишневого соку
15 г желатину порошкового

Ванільний та шоколадний крем :
2 яйця
350 мл молока
4 ст. л. крохмалю
1/2 ст. цукру
1 ч. л. ванільної есенції
100 г шоколаду
2 скл. вершків
15 г порошкового желатину

Глазур :
150 г шоколаду
2 ст. л. вершків
2 ст. л. води
1 ст. л. глюкози


Пралін:
В нержавіючій каструльці з товстим дном змішати цукор з водою та лимонним соком. На середньому вогні довести до кипіння, переконавшись, що цукор остаточно розчинився. Зменшити вогонь і не помішуючи продовжувати варити сироп (щоб не утворювались кристали на стінках каструльки, їх потрібно періодично змочувати кісточкою). Прогріти горішки в духовці (не даючи їм підрум'янитись). Це робиться для того, щоб при додаванні їх в карамель, холодні горішки не знизили різко її температуру і не затверднули миттєво. Поки вариться сироп, приготувати прямокутник з пергаментного паперу, змастивши його олією (для того, щоб можна було відокремити застигнувший пралін) і качалку. яку теж потрібно змастити олією.
Варити сироп до отримання дуже темного карамельного кольору. після цього зняти каструльку з вогню і додати теплі горіхи. Перемішати так, щоб карамель покрила поверхню всіх горішків. Викласти пралін на підготовлений пергамент і розрівняти в один шар за допомогою качалки, намагаючись зробити цей шар, як можна рівнішим. Дати вистигнути приблизно 5 хв. і вирізати диск потрібного розміру, користуючись дном роз'ємної форми для орієнтиру. Після цього потрібний нам праліновий диск дуже легко відділяється від залишків, які потім можна розмолоти в блендері і використати для обсипання торта.
Ванільний бисквіт :
Розігріти духовку до 170 градусів.
Застелити пергаментом форму, діаметром 20 см.
Збити білки на невеликій швидкості до утворення піни. поступово додаючи половину норми цукру. Збільшити швидкість і збити до стійких піків. Жовтки з бити з рештою цукру до утворення світло-жовтої, майже білої маси, додати ванілін. Борошно і крохмаль просіяти в жовтки, додати 1/3 частини збити білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків. викласти масу в форму і випікати 20-30 хв., перевіряючи готовність сірником. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 2 коржі.
Шоколадний бисквіт :
Нагріти духовку до 170 градусів.
Форма діаметром 20см.
Розтопити шоколад і відставити в сторону. Збити міксером масло з цукром, додати ванілін і по одному яйця. Добавити шоколад. просіяти в окремий посуд борошно, порошок до печива, соду,сіль, какао. всипати борошно в 3 прийоми в масляно-яєчну суміш по черзі з кефіром, вимішуючи після кожного додавання. Викласти тісто в форму і випікати 20-25 хв., перевіряючи на готовність сірником. Готовий бісквіт розрізати на 2 коржа.
Желе:
Приготувати желе з вишневого соку і желатину. Розвести желатин в 1/4 ст. холодного соку, дати розбухнути. Добре розмішати і вилити в застелену харчовою плівкою форму. Поставити в холодильник до застигання.
Глазур :
З'єднати в каструльці вершки, воду і глюкозу. Довести масу до кипіння і залити нею подрібнений шоколад, розмішати до повного розчинення.
Ванільний і шоколадний крем:
Для заварного крему змішати крохмал з цукром, збити туди яйця, розтираючи, до тих пір поки не буде грудочок. Довести молоко до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи яєчно-крохмальну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні до загустіння, але не доводити до кипіння. Зняти крем з вогню, процідити, перекласти в посуд, накрити плівкою і повністю остудити. в охолоджений крем додати ванілін.
Розтопити шоколад.
Розчинити желатин в 1/4 ст. вершків. Решта вершків збити до стійких піків. Набухнувший желатин трошки підігріти до повного розчинення. тепер збиваючи заварний крем на низьких обертах міксера, влити в нього розчинений желатин. Розділити всю масу на 2 частини, в пропорції 2:1. те саме з вершками. Змішати більшу частину крему з більшою частиною вершків. Добавити шоколад в меншу частину крему, розмішати і добавити меншу частину вершків. І так в нас два креми готові.
Збирання :
Покласти на піднос праліновий диск. Покрити його шаром ванільного крему. Накрити ванільним бисквітом і знову ванільним кремом. Наступним шаром ставимо желе, яке теж покриваємо ванільним кремом. потім шоколадний бисквіт. Його поверхність і боки покриваємо шоколадним кремом (який по констистенції густіший, ніж ванільний). Щоб желе не втікало при розрізанні, можна присипати крем і саме желе сумішшю пудри і желатину.
Мої враження і зміни:
Зразу напишу, що в рецепті, якщо зауважили, то використовується тільки одна частина бисквіту, другу автор радить поставити в холодильник до потреби. Я на дві не розрізала, просто трошки зняла верх з одного і другого. Це в принципі на любителя. я люблю високий бисквіт. Пралін робила не не пергаменті а на силіконовому килимку і зразу підганяла під потрібну форму, потім трішки підрізала. Желе в мене малинове, хотіла спробувати щось інше, ніж вишня. Тому малину розморозила, проварила її трішки з цукром і перетерла через сито. І ще, глазур не робила, просто фізично не встигла, гості вже були майже на порозі))) Трохи переживала за той праліновий шар, але гарячим ножем різався він нормально. На другий день навіть під дією крему трошки зм'якнув. Але то є на любителя, тобто хто любить таке погризти, хоча поєднання таке для мене особисто не звичне)))автор радить початківцям і тим хто не любить пралін замінити пісочним коржем з горішками.

P.S. 1 скл. цукру - 200г; 1 скл. борошна - 140г; 1 скл. вершків - 237 мл

Тепер враження - мені сподобалось. Це якраз на мій смак, і малинове желе мені теж до смаку було. І чуть не забула, я трохи просочила коржі, бо вони в мене таки вищі, ніж в автора.

Джерело: Рецепт взяла з сайту http://kuking.net/ від Mishelle

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Іванка (14 травня 2013 08:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Гарне фото і гарний рецепт winked Вишукане поєднання ванілі шоколаду і вишневого желе і щось новеньке для мене пралін feel Який той пралін на смак?судячи з інградієнтів,як грильяж,так?
 



#2 написав: Яілатан (14 травня 2013 09:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 8
Так, воно справді дуже схоже на грильяж. На смак - хто любить грильяж, тому сподобається, хрумкає)))
 



#3 написав: Тереза (14 травня 2013 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Тортик гарненький!!!Дякую за рецепт!
 



#4 написав: Ксенічка (15 травня 2013 13:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Гарний розріз тортику і такі смачненькі шари, грильяж, желе...так вже смакує)!!
 



#5 написав: lilifigura (22 травня 2013 10:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
на вигляд дуже апетитне........будем пробувати......дякуєм за рецептик....
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (25 листопада 2013 03:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
tongue гарне поєднання різних смаків


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100