У моєї мами три доньки. Я середня, назвали мене на честь моєї бабусі, вона для нас завжди була і є в усьому прикладом, ми її дуже любимо. Бабця Катя завжди пригощала нас неймовірно смачними стравами. Тож коли я мала років 12-13, взяла свою книгу для записів кулінарних рецептів і пішла до неї переписувати рецепти солодощів. Печево, яке сьогодні приготувала для конкурсу, це моє перше печево і навчила його пекти бабуся. Звичайно на той час печево через м"ясорубку було дуже традиційно-популярне, але є дещо особливе від бабусі.
Сухарі через м"ясорубку
2 скл. цукру
2 яйця
1 скл. сметани
1 скл. смальцю
1 скл. маргарину
1 ч.л. амоняку
6 скл. борошна порція дуже велика, тож пекла половину
- до сметани додати амоняк, перемішати й залишити на декілька хвилин, далі додати яйця, цукор
-окремо до борошна додати маргарин, смалець кімнатної температури,перемішати, влити сметану з яйцями та цукром і замісити еластичне тісто
- тісто поставити на 1-2 годинку до холодильника
виробляти печево за допомогою м"ясорубки та спец. насадок, випікати при t180 градусів приблизно 20 хвилин
приготувати помадку
розтопити 50 г шоколаду на водяній бані і додати 2 ст.л. сливового джему
абостерти мак з цукром і до маку додати абрикосовий джем
готове печево попарно зліпити намастивши помадкою, посипати цукровою пудрою.
Сподіваюся вам сподобаються сухарики "твікс-палочки" від моєї бабусі Каті.
Часто ми за порадою, підтримкою, казкою спішимо до бабусі - скарбниці мудрості, хранительки звичаїв і обрядів. Вона разом з мамою навчає любити рідний край, народ , мову, звичаї та обряди.
Дай, бабусю , поцілую
Сивину твого волосся,
Теплим диханням зігрію
Снігом вибілені коси.
Пахнуть руки твої паляницями
Кропом стравами і пшеницею
Пахнуть рученьки м'ятою-рутою
Пахнуть хатою незабутою.
Багато в бабусі турбот, незлічить
Одній всю роботу нелегко робить
І хочеться, друзі, таке всім сказати:
Ми будем бабусі завжди помагати.