Дівчатка!Дякую усім,хто заходить до мене в гості,ставить оцінки і готує за моїми рецептами!Завжди щиро радію кожному Вашому слову і відгуку!
Запрошую всіх до столу!
Сьогодні у мене для Вас смачненька страва .Рецепт-із блокноту,записала колись на відпочинку у Євпаторії.Таку страву готують в Закарпатті на Різдво.
Завиванці святкові Свіжу філейку свинини-1 шт. нарізати скибками,як для биточків.Відбити,посолити,поперчити і залишити для маринування на 1 годину.
Готуємо
соус для змащування м"яса:
Виберіть,на свій смак,будь-який :
1.сметана з майонезом у рівних пропорціях
2.кетчуп з майонезом у рівних пропорціях
3.майонез із потовченим зубком часнику і посіченою зеленню
№4
Я натирала м"ясо соусом ось таким:0,5 склянки майонезу
2 ст.л. кетчупу томатного
1 ст.л.меду
1 ч.л.лимоного соку
Краще приготувати подвійне порцію ,щоб гарно змастити м"ясо!!!!
.
Відбиті шматочки м"яса намастити щедро з обох сторін соусом і зафарширувати:
Фарш:2 курячі сирі філейки перекрутити на м"ясорубку з великими отворами,додати підсмажені з 1 цибулею гриби-100гр. і дрібно потерту і підсмажену на олії 1 морквину.Фарш посолити,додати перець і порізані родзинки-100гр..Перемішати все.
Починаємо формувати завиванці:
На змащений соусом шматок м"яса кладемо курячий фарш,розрівняти його рівномірно ,а посередині - тоненьку скибочку підчеревини.Загортаємо рулетиком,закріплюємо зубочисткою і викладемо на деко" швом" донизу.Так начинити всі шматочки.Скласти їх на дечко рядочками.Для соковитості, долити води, молока чи вершків на дечко -1склянку. .Кожен шматочок покрити сіточкою майонезу і поставити запікатися.Зверзу рулетики можете прикрити фольгою.
Смачного!
Подавати ,посипавши посіченою зеленою цибулею чи петрушкою!