Любі мої,дорогі дівчатка !!!Всім-всім щиро вдячна за оцінки в репутації і гарні,такі теплі,сонячні коментарі!!
Вчора пекла смачні пиріжки.Рецепт із ж."Люблю готовить"2009від Настасії ПойгінПиріжки"Чудо"1 л молока чи кефіру
100 гр.дріжджів
50 гр.горілки
4 яйця
1 пачка масла чи маргарину 200гр.
100 гр.олії
1 ч.л.солі
2 кг борошна
1-2 склянки цукру(в залежності від начинки:для солодкої-2 склянки,длля солоної -1 склянка))
3 пачки ванільного цукру
Я пекла пиріжки з половини порції,вийшло 28 пиріжків.
В підігрітому молоці розчинити дріжджі ,розтерті з 1 ст.л.цукру і 1 ст.л.муки.Додати збиті з цукром яйця,розтоплене вершкове масло ,олію,сіль,горілку і ванілін.Перемішати і дати опарі трішки відпочити,хв.10.Додати борошно і замісити м"яке тісто.Поставити у тепле місце на 2 години,нехай підходить.
Начинкаяблука,повидло,,сир,ягоди,капуста тушкована,м"ясна.
Тісто дуже гарно росте.Змащуємо руки олією і виробляємо маленькі пиріжечки.
Для цього я формую частину тіста валочком і нарізаю порційні шматочки,роблю кульки ,потім кожну розкачую товщиною до 0,5 см.Кладу начинку,заліплюю краї і викладаю на дечко, застелене промасленим папером ,швом донизу.Сформовані пиріжечки поставити у тепле місце,щоб підросли(пиріжки збільшуються вдвічі,такі високі і гарні!):))).Змастити яйцем і випікати 30-40 хвилин.Готові скласти на рушничок і накрити паперовою серветкою.
ПорадаПечу пиріжки за цим переписом вдруге ,замісила тісто на кефірі-смак набагато кращий і пиріжки пухкіші!!!!