Цитата: Solka
Закуска на вищому рівні!!! Майєчко, кожна Твоя страва подана по-особливому, незрівнянно і вражаюче! Хочеться все скуштувати
Дякую,дорогенька
Соломієчко! Мені завжди приємно читати Твої сонячні відгуки і гарні слова!Навіть віртуально,за сотні кілометрів відчувається Твоє душевне тепло і щирість!
Пригощайся,ласкаво запрошую!
Тортик
" Марічка"(із мого блокноту)
це один з моїх улюблених рецептів, яким користуюся вже понад 20 років і завжди задоволена результатом.Швидкий бісквіт"Марічка" можна брати за основу для будь-якого торта.Він повітряний,легкий і ніжний,а коли просочується кремом...-то просто тане в роті!!!Головне -завжди вдається,навіть у молоденьких,починаючих господиньок!
Тісто для одного коржа(білого)
1 яйце
1 склянка цукру
неповна1 склянка сметани
1,5 склянки борошна
1 ч.л. соди (без чубчика) погашеної оцтом
для коричневого коржа-в тісто додати 1 дес.ложку какао порошку
Начинкаволоські горіхи 1 склянка
банани,
апельсини,мандарини,
ківі,
полуниці або
суниці ,
малина -влітку,виберіть для наповнення
один із фруктів,що Вам подобається -довільну кількість на свій смак
Сьогодні я робила з
апельсиновим смаком,1 апельсин, почищений від шкірки (схожа начинка з апельсина у тортику"Маша" від Lana)
Крем2 пакета сметани по 400гр 25%(якщо візьмете 1 літр,то багато не буде)
1,5 склянки цукру
2 пакетика загущувача
1 упаковка ванільного цукру
Все збити міксером до пухкості!
1 плитка молочного або чорного шоколаду потерти на грубій терці додати до крему і легенько перемішати.На розрізі торта у кремі буде видно шоколадні крихти!Смачно і апетитно.
Приготування тістаЯйце, цукор і сметану збити міксером до пухкої маси,поступово додаємо борошно і ще раз збиваємо,нарощуючи оберти міксера!Тісто,як густа сметана.
Форму для випічки тортів діаметром 25 см. змастити вершковим маслом і вилити тісто.Можна пекти на пательні,дно застелити промасненим папером.Випікати на помірному вогні близько 20 хвилин,духовку не відкривати!Спечені і охолоджені коржі розрізати навпіл і скласти торт.
Спочатку білий:-підсмажені волоські горіхи порізати на частинки і рівномірно розкласти на корж,потім вчавити їх всередину;пальцем зробити ще декілька заглиблень і покласти в них шматочки апельсинів,(очистити від тоненької шкірочки також!
)-намастити кремом-шар не менше 1 см.-,накрити половинкою коричневого коржа-крем,білий корж-горіхи і апельсини,змащуємо густо кремом,що залишився всю поверхню торта.Зверзу притрусити подрібненими і підсмаженими горіхами і потертим шоколадом.Другу частину коричневого коржа потерти на терку і гарно обліпити крихтами боки торта.Прикрасити за бажанням.Поставити на 1 годину у холод.Все просочується кремом і смак дуже ніжний!
*Волоські горіхи можна замінити арахісом*Якщо немає ніяких фруктів-використайте порізану тоненькими скибочками галареткуДорогі,господиньки!
Щиро запрошую всіх до себе на кухоньку і пригощаю смачненьким тортиком "Марічка"!!
Хто спробує його хоча би раз-той закохається у нього,..як і я!!!!