Давно хотіла приготувати цей популярний суп, сподобався варіант у горщику. Варіацій цього супу-- море, додають і темне пиво, і біле вино.
Я приготувала без алкоголю, теж наваристий і смачний.
Французький цибулевий суп в горщикуПродукти:
500г цибулі
50г масла
олія
1 середнє яблуко
1л овочевого або м'ясного бульйону
2 ст.л. борошна
сіль, по щіпці мускатного горіха, майорану, зелень.
тертий сир
батон
Приготування:
На маслі з додаванням олії обсмажувати порізану півкільцями цибулю до прозорості(тут на ваш смак для більш насиченого кольору можна тушити до золотистого кольору)
Додати яблуко очищене і порізане начетверо, тоді невеликими дольками.
Досипати 2 стюлю борошна, додати спеції, сіль. Долити бульйон. Приблизно 10 хв побулькає, тоді перекласти у глиняні горщики.
Готуємо грінки: з білого батону вирізаємо круглі грінки за розміром отвору в горщиках, підсушуємо на сухій сковороді або в тостерниці до рум'яного кольору.
Грінки кладемо в горщики в суп, зверху присипаємо тертим сиром--і в духовку до розплавлення сиру, можна ще підрум'янити на верхньому вогні.
Смачного!
Ще мені сподобався варіант з пивом:
http://community.livejournal.com/receptishi/141247.html#cutid1