Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
23 грудня 2010 13:56
Повідомлення #81


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Давно хотіла приготувати цей популярний суп, сподобався варіант у горщику. Варіацій цього супу-- море, додають і темне пиво, і біле вино.
Я приготувала без алкоголю, теж наваристий і смачний.

Французький цибулевий суп в горщику


Продукти:
500г цибулі
50г масла
олія
1 середнє яблуко
1л овочевого або м'ясного бульйону
2 ст.л. борошна
сіль, по щіпці мускатного горіха, майорану, зелень.
тертий сир
батон

Приготування:
На маслі з додаванням олії обсмажувати порізану півкільцями цибулю до прозорості(тут на ваш смак для більш насиченого кольору можна тушити до золотистого кольору)
Додати яблуко очищене і порізане начетверо, тоді невеликими дольками.
Досипати 2 стюлю борошна, додати спеції, сіль. Долити бульйон. Приблизно 10 хв побулькає, тоді перекласти у глиняні горщики.
Готуємо грінки: з білого батону вирізаємо круглі грінки за розміром отвору в горщиках, підсушуємо на сухій сковороді або в тостерниці до рум'яного кольору.
Грінки кладемо в горщики в суп, зверху присипаємо тертим сиром--і в духовку до розплавлення сиру, можна ще підрум'янити на верхньому вогні.
Смачного!
Ще мені сподобався варіант з пивом: http://community.livejournal.com/receptishi/141247.html#cutid1
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 грудня 2010 14:00
Повідомлення #82


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Французький цибулевий суп в горщику


Ммммм!!! Ням-ням! яка смакота! А дітям сподобався?
Перейти на початок сторінки
Славочка
23 грудня 2010 14:12
Повідомлення #83


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
так. для них ще підрум'янила дрібних сухариків з білого хліба. То не знаю, що більше сподобалося: чи страва в горщику, чи сухарики, які жменьками докидували, чи сам суп? t0267
Іра, ти якось писала, що щіпка соди зовсім розпускає цибулю. я щось пропустила, в якій то страві?
Перейти на початок сторінки
Славочка
23 грудня 2010 14:38
Повідомлення #84


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще одна страва в горщику

Гречка ароматна


1 скл. гречки
2 скл. води
1 з. часнику
2-3 сухі гриби розкришити(в мене кілька заморожених)*
по щіпці імбиру, мускатного горіха
1-2 ст.л. масла
сіль
1 цибуля, пригорща шампіньйонів.

Гречку залити водою в співвідношенні 1:2, поставити на сильний вогонь. Коли закипить, покласти розкришені сухі гриби(і додала кілька заморожених), посолити, покласти масло. Дати гречці трохи розпаритися на слабкому вогні, додати решту спецій, перекласти в горщики(можна шарами перекласти тушеними з цибулею шампіньйонами) і відправити в духовку до готовності.
*побачила в Юлі Висоцької в рецепті гречка по-восточному
Перейти на початок сторінки
lana
23 грудня 2010 16:40
Повідомлення #85


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Ох, і гречка!!!
Перейти на початок сторінки
Natalyi
23 грудня 2010 20:12
Повідомлення #86


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Славочка
Французький цибулевий суп в горщику

Давно хотіла спробувати, але не знаю чи мала буде їсти...Тільки в мене нема яблука в рецепті( переписала з книжки Донцової) . А виглядає смачно !

Цитата: Славочка
Гречка ароматна

Аж до мене аромат долетів winked

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 грудня 2010 16:37
Повідомлення #87


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Листковий рибний пиріг



Продукти:
Листкове тісто моя слойка якраз вистачає тієї порції.
600 г сьомги, лосося або горбуші порізати смужками, замаринувати(сік з ½ лимона, сіль, перець, олія)
3 варених яйця
200г (4 ст.л.) відвареного до напівготовності рису
90 мл вершків 11%
40г масла
кріп, сіль, перець
1 жовток для змащування тіста

Приготування:
Половину тіста розкачати й за допомогою шаблону вирізати контур риби. Лист застелити папером для випічки й за допомогою качалки перенести на нього тісто.
Краї змазати жовтком і з обрізків тіста зробити бортики. Поколоти вилкою. Поставити в духовку на 8-10 хвилин при температурі 180 градусів. Тим часом приготувати начинку. Рибу змішати з нарізаними яйцями, рисом, вершками, кропом, посолити, поперчити. Вийняти лист із духовки й укласти на тісто начинку. Тісто, що залишилося, розкачати, по шаблонові вирізати голову й хвіст, а луску вирізати чарочкою й усе укласти. Змазати верх пирога жовтком (крім кружка--ока) і випікати при 170 градусах хвилин 20-25.

Рецепт з передачі Юлі Висоцької під назвою "Расстегай".
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 грудня 2010 18:52
Повідомлення #88


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Але пиріжок winked !!!

Цитата: Славочка
випікати при 170 градусах хвилин 20-25.

риба пропікається?

Цитата: Славочка
Іра, ти якось писала, що щіпка соди зовсім розпускає цибулю. я щось пропустила, в якій то страві?

М'ясо по-жидівськи
Перейти на початок сторінки
lingrod
26 грудня 2010 19:12
Повідомлення #89


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Славочка,
Цитата: lana
Ох, і гречка!!!

Цитата: Ірка-Шкірка
Але пиріжок !!!

Але і суп!!!!!!!!
Яка молодець! Я вже досить давно мрію про такий суп цибулевий, а все мені не получається приготувати його. А ти який гарний приклад дала. Умнічка!
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
26 грудня 2010 19:33
Повідомлення #90


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Дуже апетитний пиріжок!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 05:23

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100