Давно бачила рецепт такого печива.
Автора не знаю, рецепт гуляє в неті та в кулінарних журналах.
Нам сподобався, ароматне гарбузове печиво з апельсином.
Печиво "Часточки апельсина"Потрібно:
Для гарбузового тіста: борошно — 3/4 ст.
пюре із запеченого гарбуза—4 ст. л.
масло вершкове — 3 ст. л.
цукор — 2 ст. л.
сік апельсиновий — 1 ст. л.
цедра апельсинова — 1 ч. л.
сода — 1/2 ч. л. (або розпушувач )
кислота лимонна — щіпка
Для білого тіста:Борошно — 1,5 ст.
яйце – 1 шт.
цукор -3 ст. л.
масло рослинне — 3 ст. л.
сметана — 2 ст. л.
сода — 1/2 ч. л.
цукор ванільний — 1 пакетик
Приготування:
Для гарбузового тіста масло розітріть з цукром в пишну масу. Додайте решту компонентів. (Я все збила в блендері) Додати борошно і вимісити тісто, покласти в холодильник на годину.
Для білого тіста сметану, яйце і цукор розітріть в однорідну масу. Додайте все решту, вимісіть і теж покладіть в холодильник на годину .
Гарбузове тісто розділити на 8 частин. З семи частин сформувати валики завдовжки 20 см і завтовшки 1,5 см. Одну частину розкачати в тонкий пласт. З білого тіста сформуйте один валик тієї ж довжини і товщини, що з гарбузового. Тісто, що залишилося, розкачати в тонкий пласт і
розрізати на сім смужок. Кожен гарбузовий валик обгорнути білим тістом. Зліпити з колод «в'язку» так, щоб в центрі виявився білий валик, довкола нього — гарбузові. «В'язку» обгорнути гарбузовим тістом і покласти в морозилку на 45 хвилин. Нарізати рулет кружечками товщиною 1 см і випікати в розігрітій до 200 °С духовці 15 хвилин.
Смачного!
печиво обговорюється
тут*А від моїх дітей зауваження, що замало цукроване))