Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
26 лютого 2012 12:42
Повідомлення #341


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Ярка
Маю штучний мед з квітів(мама літом варила)

Ярка, розкажіть який ще мед з квітів готуєте? хочу спробувати мед з кульбаб. І ще розкажіть чи закриваєте його кришками чи просто як варення?
Цей мед з бузини я зробила дуже насиченим. Виявляється треба було менше квітів за рецептом)) трохи перестаралась))
Соломійко, дякую!
Перейти на початок сторінки
Ludka
26 лютого 2012 15:44
Повідомлення #342


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ярка
штучний мед з квітів

А можете написати рецепт? Дякую.
Перейти на початок сторінки
Ludka
26 лютого 2012 15:45
Повідомлення #343


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Славочка
мед з бузини

А можна рецепт також. Дякую.
Перейти на початок сторінки
Славочка
28 лютого 2012 18:48
Повідомлення #344


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Я напишу ще раз, бо не знайшла посилання

Мед з бузини:
Перепис такий(з газети "Добрий господар")

літрову банку наповнюють квітами бузини (без квітконіжок) і заливають цукровим сиропом. Сироп готують з однієї частини води і однієї частини цукру. Настоюють 1,5 - 2 доби, а потім кип'ятять 20 хвилин. Гарячий настій проціджують через дрібне сито і охолоджують. Виходить штучний бузиновий мед з квітковим ароматом і приємним смаком.

* я не настоювала так довго, тільки наніч залила квіти гарячим сиропом. В мене вийшло 2л квіток бузини(щільно! поскладані в банки). Сироп:1л цукру:1л води. Зранку процідила настій, додала ще 1,5л цукру, щіпку лимонної кислоти і проварила 20хв. Розлити по баночках.

Чоловікова тітка постійно такий готує для випічки і до чаю.
Це ліки від багатьох хворіб.

Ось доця читала в школі легенду, яка мені дуже сподобалася:

Легенда про бузину.

Жив старий-престарий чоловік. Жив самітньо. Мав тільки одного-єдиного
сусіда — бузька на стрісі своєї хати. Бузько жив із своєю бузьчихою.
Вони виводили троє-четверо бузьченят і вчили їх літати. Одного разу
молоде бузьченя, не розрахувавши своїх ще слабких сил, упало в глибоку
прірву, зламало собі ніжку і крило пошкодило. Бачив те нещастя старий
чоловік. Підібрав зраненого птаха і приніс його до себе. Місяць
виховував його, а коли ніжка і крило зовсім зажили, виніс на двір і
відпустив до пташиної родини, яка вітала його радісним клекотанням...

Восени полинули бузьки в далекий вирій. Минула зима. А коли повіяли
теплі весняні вітри, повернулися знову до хатини старого. Той, якого
врятував він від загибелі, і його молода бузьчиха. І кожне з них
принесло у дзьобі по зернині. Поклали зернята на долоню старому, і
зрозумів він, що не прості то зерна, а чарівні. Оту зернину, що приніс
бузько, посадив старий біля самої хати, а ту, що принесла бузьчиха, —
над кручею. Поливав їх водою з джерела. І зросли з тих зерен небачені
тут кущі. Зацвіли вони в травневу пору пахучими квітами. Бузьків кущ —
фіолетовими кетягами, а бузьчишин — білими, схожими на парасольки,
суцвіттями. Тоді й назвав вдячний чоловік бузьків кущ бузком, а
бузьчишин бузиною. Бузок веселив зір своїм цвітом, а бузина дарувала
старому цілющі ліки від багатьох хвороб.
Перейти на початок сторінки
Ярка
28 лютого 2012 19:03
Повідомлення #345


Молода господинька
  • 34

Репутація: 279
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 286
Реєстрація: 15.03.2011

ICQ:--

Бали: 1037
Ой,дівчатка і не побачила,що ви питали за рецепт. Перепрошую.
Отже,мед варить моя мама.Я ще якось до того не дійшла.
Мед з кульбаби
250 квіток кульбаби залити 1,5 л.холодної води і хай постоїть 1 добу.Потім все варити 15 хвилин.Зцідити.додати 2 кг цукру і варити 40 хвилин.Додати 1 чайну ложку лимонної кислоти і варити ще 15 хв.Мама закриває кришками як варення.
Липовий мед
1 л.банка липового цвіту залити 1 літру кип'ятку,варити 20 хв.Нехай постоїть з цвітом цілу ніч.Тоді зцідити(марля 8 раз складена) плюс 1 літру цукру і варити 25 хвилин.Додати 1 ч.л. лимонної кислоти.Теж закатати кришкою.
Мед виходить дуже запашний і його можна використовувати при простудах як натуральний.
Перейти на початок сторінки
Ludka
28 лютого 2012 23:54
Повідомлення #346


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Славочка
Мед з бузини:

Цитата: Ярка
Мед з кульбаби

Цитата: Ярка
Липовий мед

Дякую, дівчата. Обов'язково спробую цього літа. :a0a:

Цитата: Славочка
Легенда про бузину.

Так цікаво. Дякую.
Перейти на початок сторінки
bileckaya
29 лютого 2012 09:55
Повідомлення #347


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
А в мого батька пасіка Мед свій натуральний, без цукрів там всяких. тО Я ЙОГО НЕ МОЖУ ЇСТИ А ОТ МЕД З КУЛЬБАБ, ЯК У ВАШИХ РЕЦЕПТАХ, спробую весною зробити. Дякую за рецепт. Думаю буде смачно.
Перейти на початок сторінки
Славочка
29 лютого 2012 11:12
Повідомлення #348


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ярка, дякую!!!
І мамі ваші теж! то клопітка справа. З кульбаби, напевно, треба самі жовті пелюсточки обірвати?

Цитата: bileckaya
А в мого батька пасіка Мед свій натуральний

натуральний має свої властивості, а таке варення з квітів, мабуть, свої. Також підходить тим, в кого алергія на натуральний.
Перейти на початок сторінки
Славочка
29 лютого 2012 11:28
Повідомлення #349


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Давно бачила рецепт такого печива.
Автора не знаю, рецепт гуляє в неті та в кулінарних журналах.
Нам сподобався, ароматне гарбузове печиво з апельсином.

Печиво "Часточки апельсина"



Потрібно:
Для гарбузового тіста:
борошно — 3/4 ст.
пюре із запеченого гарбуза—4 ст. л.
масло вершкове — 3 ст. л.
цукор — 2 ст. л.
сік апельсиновий — 1 ст. л.
цедра апельсинова — 1 ч. л.
сода — 1/2 ч. л. (або розпушувач )
кислота лимонна — щіпка

Для білого тіста:
Борошно — 1,5 ст.
яйце – 1 шт.
цукор -3 ст. л.
масло рослинне — 3 ст. л.
сметана — 2 ст. л.
сода — 1/2 ч. л.
цукор ванільний — 1 пакетик

Приготування:
Для гарбузового тіста масло розітріть з цукром в пишну масу. Додайте решту компонентів. (Я все збила в блендері) Додати борошно і вимісити тісто, покласти в холодильник на годину.

Для білого тіста сметану, яйце і цукор розітріть в однорідну масу. Додайте все решту, вимісіть і теж покладіть в холодильник на годину .

Гарбузове тісто розділити на 8 частин. З семи частин сформувати валики завдовжки 20 см і завтовшки 1,5 см. Одну частину розкачати в тонкий пласт. З білого тіста сформуйте один валик тієї ж довжини і товщини, що з гарбузового. Тісто, що залишилося, розкачати в тонкий пласт і
розрізати на сім смужок. Кожен гарбузовий валик обгорнути білим тістом. Зліпити з колод «в'язку» так, щоб в центрі виявився білий валик, довкола нього — гарбузові. «В'язку» обгорнути гарбузовим тістом і покласти в морозилку на 45 хвилин. Нарізати рулет кружечками товщиною 1 см і випікати в розігрітій до 200 °С духовці 15 хвилин.


Смачного!
печиво обговорюється тут
*А від моїх дітей зауваження, що замало цукроване))

Повідомлення відредагував Славочка - 3 березня 2012 14:47
Перейти на початок сторінки
Ярка
29 лютого 2012 11:45
Повідомлення #350


Молода господинька
  • 34

Репутація: 279
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 286
Реєстрація: 15.03.2011

ICQ:--

Бали: 1037
Цитата: Славочка
Ярка, дякую!!!
І мамі ваші теж! то клопітка справа. З кульбаби, напевно, треба самі жовті пелюсточки обірвати?

Користуйтесь на здоров'я.Я рада,що хтось скористається рецептом.Справа клопітка.Ще як була малою страшно не любила збирати ті кульбаби,а їх треба багато.Так,то треба самі пелюстки.Забула уточнити :feel: Але мед виходить дуже смачний.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 07:59

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 41
Гостей: 38
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100