Христос Воскрес!
Вітаю усіх дрімфудчан зі святом!Цього року не стало чудової господині пані Лідії, яка була неперевершеним кулінаром. Колись пекла солодощі нам на весілля. В моєї свекри залишились лише деякі записи її рецептів. Пекли на свята яблучний пляцок в пам'ять про цю чудову людину. Цей рецепт вже є в каталозі без фото. А він заслуговує уваги.
Яблучний пляцок пані Ліди 1 корж бісквітний:
Збити міксером
4білки+1ст.л. мінеральної води+4л. цукру до стійких піків.
Додати по одному 4 жовтки.
Легко вимішати з 4 ст.л. борошна.
Випекти у формі, змащеній і застеленій пергаментом.
2 корж слойоний (бажано місити наніч)
Посікти ножем 1п. маргарину
0,5 кг борошна
Додати 2 жовтки, розмішані з 1 скл. сметани.
Замісити тісто.
Зранку випекти 2 коржі, поколовши вилкою (тісто збігається при випічці! тому розкачувати більшим хоч би на 1см по периметру).
Яблука:
6 шт. яблук дольками зварити в сиропі. Як тільки закипить--витягнути шумівкою і викласти на тарілку, щоб вистигли.
Складаємо так:
1 корж змастити будь-яким джемом, посипати жменькою подрібнених горіхів, далі перемащувати заварним кремом і яблуками, чергуючи бісквітний і слойоний коржі.
Цього року пекла моя свекра. Приготувала 3 слойоних коржі.
Вийшов смачний яблучний Наполеон!