Ось і в мене руки дійшли до пряників на ялинку. спробувала готувати тісто на самому лише житньому борошні, багато прянощів--смачні.
Медові пряники на ялинку100г цукру
100г меду
2 ст.л. масла
нагріти до кипіння, залити сумішшю
250г просіяного житнього борошна,
злегка остудити, домішати
1 розбовтане вилкою яйце,
по 1/2 ч.л. меленої кориці,імбиру, соди
1 ч.л. какао.
Вимісити тісто.
Розділити на 2-3 частини, тонко розкачати кожну, вирізати формочками печиво. Можна відразу коктейльною трубочкою витискати дірочки. Пекти при 200 градусах 8 хв.(я пекла на самому верху духовки). З часом орієнтуйтесь на свою духовку.
В рецепті ще було вказано, що вироблене печиво має постояти в теплі 30-40 хв, але я зразу пекла.
Печиво після випічки покрити білковою глазур'ю. Печиво спочатку жорсткувате, але вже на другий день м'якше.