Доброго дня !
У мене для вас смачний рецепт гарячої страви всього з 0,5 кг печінки, а нагодувати ним можна цілу родину)) Справді, виходить ціла бритванка цієї запіканки в соусі. Рецепт від колеги Уляночки.
Печінкові кубики в соусіДля запіканки:0,5 кг печінки телячої або індичої
1 велика цибуля
1скл молока
1 скл. борошна
4 яйця
1п. порошку до печива
сіль, приправи
Печінку промити, змолоти сиру разом із цибулею. Яйця+молоко збити в блендері. все разом вимішати з борошном, просіяним з розпушувачем *.
Можна взагалі все закинути в комбайн.
Прямокутну форму змастити маргарином і посипати сухарями. Вилити суміш у форму і пекти до готовності (перевірити шпажкою, щоб була суха серединка).
Запіканку остудити, можна ще теплою порізати на кубики розміром сірникової коробки.
Поки остигає, приготувати
соус:Притушити на маслі 2-3 великі цибулі і 2-3 моркви, посолити, поперчити до смаку+улюблені приправи.
Додати 250мл сметани або сметани з майонезом,
1 скл води.
Знову поскладати у форму печінкові кубики, перекладаючи їх соусом. Запекти протягом 30 хв. у духовці.
*Розпушувачу я додала 1 ст.л. Думаю цього достатньо. запіканка пишна і гарно ріжеться. Варіанти соусу можна змінювати на свій смак. Іншим разом приготую з баклажанами в томаті.
Дітвора, що не їсть печінки, уплітала із задоволенням таку запіканку із картопляним пюре.
Спробуйте. Смачного!