Дякую, Наталю.
Пропоную капусняк за рецептом моєї бабуні.
Пропорцій точних не даю, можна підкоректувати густоту і улюблені компоненти на свій смак.
Капусняк з квасолеюКвашена капуста
Квасоля біла дрібна (замочити наніч)
Яловича кісточка з м’ясом
Картопля
Петрушка
Морква
Цибуля
Сіль, перець, хмелі-сунелі, зелень.
Ставлю одночасно варити все окремо: капусту, квасолю і бульйон.
1) Капусту залити водою, щоб лише вкрила її, відварити, відцідити, відвар залишити, а капусту дрібно порізати чи перемолоти.
2) Замочену квасолю відварити до м’якості без солі, протерти гарячою через сито.
3) Зварити бульйон з яловичини(додати петрушку, трохи посолити), процідити, м’ясо порізати на порційні кусочки.
4) Моркву дрібно натерти, цибулю дрібно покраяти, присмажити все разом на олії (або на салі).
5) Покласти у бульйон картоплю кубиками, коли звариться, додати посічену капусту і протерту квасолю. Досолити, додати приправи. Покласти засмажку, кусочки м’яса. Долити відвару з капусти, щоб був кисліший.
6) Вкінці покласти рублену зелень.