Цікавий вафельний торт (дуууже шоколадна начинка))) і швидко готується.
Карловарський вафельний тортПродукти:
250 г розм'якшеного масла, 200 г цукру, 250 г гіркого шоколаду, 4 яєчні білки, 100 г мелених лісових горіхів (або фундука), 1 пакетик ванільного цукру, 5 великих квадратних вафель, 150 г цукрової пудри
Приготування:
Розтерти масло з половиною цукру до білої пишної маси(я закинула в комбайн).
150 г шоколаду (ще 100 г повинно залишитися для глазурі) поламати на шматочки і розм'якшити (на водяній бані або в мікрохвильовій печі).
В розтерте в піну масло по ложечці додаємо розтоплений шоколад, постійно вимішуючи.
Додамо горіхи, ванільний цукор(я не давала).
Білки збити в густу піну, поступово додати цукор, що залишився, і ще збити до стійких піків.
Частинами ввести білки у начинку, легко вимішуючи.
Перемастити вафлі і покласти на деякий час в морозилку.
Глазур:
Розтопити шоколад,що залишився, додавши 150 г пудри і 3-4 ст.л. теплої води.(я замість води додала 2 ст.л. сметани, і какао, а до шоколаду ще розтопила разом кусочок масла).
Гарно розмішати до гладкої глазурі. Торт обмазуємо цієї помадкою зверху і з боків, переносимо в холодильник на кілька годин.
Діти в захваті , а для мене дуже вже солодке. Треба обов'язково брати гіркий шоколад. Ще бажано крем намазувати охолодженим, щоб вафлі не розмочувались від начинки. І торт сам різати охолодженим.