Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Goldi
17 травня 2011 16:28
Повідомлення #311


Молода господинька
  • 34

Репутація: 17
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 72
Реєстрація: 11.03.2010

ICQ:--

Бали: 145
Цитата: Славочка
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці

може я спитаю дурницю,але що то за закваска і де ії брати...а то дуже хліб прийшовся до душі :winked:
знімаю своє питання,бо вже знайшла у вас на сорінці відповідь...Дякую!!!

Повідомлення відредагував Goldi - 17 травня 2011 16:31
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 червня 2011 23:12
Повідомлення #312


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
варила вперше мед з квіток бузини. Колір-запах неймовірний!!!
Взимку можна використовувати до випічки, до чаю(лікує хвороби дихальної системи).
Перепис такий(з газети "Добрий господар"):
Бузиновий мед

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


літрову банку наповнюють квітами бузини (без квітконіжок) і заливають цукровим сиропом. Сироп готують з однієї частини води і однієї частини цукру. Настоюють 1,5 - 2 доби, а потім кип'ятять 20 хвилин. Гарячий настій проціджують через дрібне сито і охолоджують. Виходить штучний бузиновий мед з квітковим ароматом і приємним смаком.

* я не настоювала так довго, тільки наніч залила квіти гарячим сиропом, (жара все-таки). В мене вийшло 2л квіток бузини(щільно поскладані в банки). Сироп:1л цукру:1л води. Зранку процідила настій, додала ще 1,5л цукру, щіпку лимонної кислоти і проварила 20хв. Розлити по баночках.
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
6 червня 2011 23:51
Повідомлення #313


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Цитата: Славочка
Зранку процідила настій, додала ще 1,5л цукру,

В мене також цвіте бузина,хочу таке зробити і тому питання- там ше треба тої 1.5 літри цукру?????????А то не буде забагато? :bully:
Перейти на початок сторінки
gutka
7 червня 2011 10:01
Повідомлення #314


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Славочка
залила квіти гарячим сиропом

а ти промивала квіти чи ні?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 червня 2011 11:56
Повідомлення #315


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Бузиновий мед

Смакота, я зі села привезла баночку меду з мати-й-мачухи - також запах надзвичайний!!!

Цитата: gutka
а ти промивала квіти чи ні?

промивати не треба - бузина сама по собі чиста - ми її щороку збираємо і сушимо як ліки від кашлю.
Перейти на початок сторінки
Славочка
7 червня 2011 12:36
Повідомлення #316


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: ІНЕСА
там ше треба тої 1.5 літри цукру?????????

Інеса, я прочитала в газеті про мед, а потім згадала, що чоловікова тітка щороку такий готує. Спеціально дзвонила до неї. Тітка кілька разів заливає окропом і зливає воду, тоді варить, відціджує і додає на 1,5 л відвару 3л цукру. В мене вийшло щось посередині))))
та я думаю, що це не дуже важливо, все одно смачно)))
Цитата: gutka
а ти промивала квіти чи ні?

Так, Катю, хоча сумнівалася чи треба. Квіти мали стільки пилку(!), що при обриванні просто сипався на плечі))))----краса. А я весь той пилок корисний водою змила(((
З іншого боку на деяких суцвіттях була тля, ми їх просто не брали. Ще пошкоджені суцвіття просто відрізали ножицями, але то було дуже мало такого. В основному вся чиста.
Перейти на початок сторінки
Славочка
7 червня 2011 12:37
Повідомлення #317


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Ірка-Шкірка
ліки від кашлю.

Іруся, чоловікова бабуня теж залишила сушити. А як їх потім заварювати як чай?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 червня 2011 14:50
Повідомлення #318


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
А як їх потім заварювати як чай?

Так. Гарно допомагає при кашлю :smile: .
Перейти на початок сторінки
Славочка
10 жовтня 2011 21:09
Повідомлення #319


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Форумчани, доброго вечора усім!
Заскучила за спілкуванням з вами.
Рецептів назбиралось багато, а от фотографувати не встигаю :))

Смачний салат з передачі Майстер-клас на "Телекафе"

Салат Ташкент
(від шеф-повара однойменного ресторану)

Порізати соломкою
---редьку
---відварну телятину
Притрусити цибулею-фрі.
Додати майонез, перемішати. Зверху прикрасити тертим яйцем і цибулею -фрі.

Для цибулі-фрі нарізати півкільцями велику цибулину, обваляти в борошні і обсмажити на олії. Викласти на салфетку, щоб стекла зайва олія.

Смачного!
Перейти на початок сторінки
fialetka
24 грудня 2011 19:38
Повідомлення #320


Молода господинька
  • 34

Репутація: 47
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 63
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 405
Славочка, у вашому рецепті Медові пряники на ялинку
спробувала готувати тісто на самому лише житньому борошні

треба брати лише житнє борошно? Чи які варіанти?
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 01:24

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 44
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100