Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Ірка-Шкірка
16 травня 2011 11:19
Повідомлення #291


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці


Славочко, твій хлібчик хочеться вкусити через монітор :t0292:
Перейти на початок сторінки
Solka
16 травня 2011 11:29
Повідомлення #292


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Славочко, хлібчик неймовірний! Я собі уявляю який аромат вирував у вашому домі! Ми часто випікаємо хліб ввечері, то на ніч, аромат вміє так підняти апетит, що дуже хочеться піти щипнути кусок свіженького, хрумкого хлібця :smile:
Дякую, за ідею соусу, хотілось би попробувати
:winked:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
зірка
16 травня 2011 12:20
Повідомлення #293


Молода господинька
  • 34

Репутація: 31
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 131
Реєстрація: 3.02.2011

ICQ:--

Бали: 692
Дорога Славочко! Хочу сказати тобі велике ДЯКУЮ за твій рецепт чебуреків.Жарила їх вчора на пробу то так всі смакували що сьогодні зранку мусіла пекти знов.
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 травня 2011 18:19
Повідомлення #294


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
muroslava07, Мирославочко, рада що пригодилось!
Ірка-Шкірка, Іра, ми з тобою ще повоюєм! я просто зараз як електровіник. Роботи поовно --караул!
Solka Соля, такий соус дуже полюбляємо! Готується відразу свіжий, ну і з'їдається теж...
зірка, СМАЧНОГО ВСІМ !!!!
Перейти на початок сторінки
lana
16 травня 2011 18:27
Повідомлення #295


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Цитата: Славочка
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці


Хліб для мене- то найвищий пілотаж!!!!
Цитата: Славочка
кава-глясе


А от про каву-глясе, яку вчора подавла гостям, тільки подумала: мабуть, у нас на сайті немає!!!! І тут - телепортація думок!!!! Дякую!!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 травня 2011 18:29
Повідомлення #296


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Привіт усім!
Ніколи не думала, що можна так багато встигнути, коли робота в другу зміну!
А от спекти круасани--то взагалі, здавалося б, на цілий день возитися коло кухні))) Виявляється--ні!
Отже, новий перепис з блогу Оксани oksana_sh.
Давно звернула увагу на цей рецепт, бо цікаво про дріжджове тісто, яке замішується на холодному молоці, відразу в холодильник ставиться. Аж потім після прошарування маслом, готові вироби підіймаються 2 год.
Трохи я їм не дала дорости, прийшлось пекти і бігти на роботу. Але задоволення--море. Ну не може ж робота так мене занапастити, щоб не мала часу на улюблені всіма слойки :m0555:
Отже, новий вид слойки до колекції


Круасан з шоколадом






Слова Оксани oksana_sh (взято з книги Richard Bertinet)

Тісто:
- 20 гр. свіжих дріжджів
- 500 гр. борошна в/с
- 10 гр. солі
- 50 гр. цукру
- 1 велике яйце
- 125 гр. холодного молока
- 125 гр. води
- 200 гр. несолоного вершкового масла ( з холодильника)
- 1 яйце плюс щіпка солі (злегка збити для змащування поверхні виробів)

Добре розтерти дріжджі, додати борошно, додаємо сіль і цукор.
Далі додаємо яйце, молоко й воду - ретельно перемішуємо до однорідної маси й вимішуємо тісто 3-4 хвилини.
Формуємо кулю й робимо хрестоподібний надріз зверху; злегка присипаємо форму для розстоювання борошном і відправляємо в неї тісто не менш, ніж на 2 год,а краще на всю ніч (12 год) - ставимо форму в холодильник, накривши її плівкою.

Посипавши злегка робоче місце борошном, викладаємо на нього тісто. Розвертаємо його в місці надрізу в 4 сторони й злегка розкачуємо; намагаємося залишити квадратну форму.
Розвертаємо тісто ромбом і в його середину викладаємо вершкове масло товщиною близько 1 см, Закриваємо масло, що залишилося тістом з боків ромба й починаємо розкачувати до 60-70 см, звертаючи увагу на товщину шару - вона повинна бути рівномірною по всій площі. За час розкачування тісто піднімати й злегка повертати (не перевертаючи) його кілька раз.
Скласти тісто в три шари, зробивши позначку на верхньому шарі. Покласти тісто в пакет і відправити його на 20-30 хв у холодильник.
Діставши тісто з холодильника, викладаємо його позначкою догори й короткою стороною до себе. Розкачуємо в прямокутник і знову складаємо його в три рази; на відпочинок у холодильник на 20-30 хв. Повторюємо процедуру ще один раз - у цілому 3 рази!

Після третьої "заморозки" розкачуємо тісто в прямокутник 30х72 см і товщиною 4 мм.
Гострим ножем підрівнюємо краї, ділимо на 2 частини уздовж і починаємо вирізати трикутники розміром 15х15х9см. Основу (9 мс) надріжемо, щоб при випічки круассан вигнувся й прийняв свою знамениту форму.
Формуємо круассан, починаючи звертати його з основи. Глазуруємо круассан яєчною сумішшю із сіллю й даємо їм підійти 2 години. За цей час глазуруємо круассан ще раз. Намагаємося змазувати круассан тільки по верхньому шару, не торкаючи листкові боки, щоб уникнути їхнього склеювання.
Розігріваємо духовку до 220-230 гр. за Цельсієм.
Випікаємо круассан 18-20 хвилин до золотавого кольору. Остудити на ґратах.

Приємного апетиту!






П.С. Багато про формування круасанів написано тут попередній рецепт вдалих круасанів
Ще хотіла поділитись відео-уроком від Джулії Чайлд, посилання на нього мені написала пані Людмила(marianna_aga) . Та посилання вже не доступне. А саме цей відео-урок мені дуже допоміг.

Повідомлення відредагував Славочка - 16 травня 2011 19:30
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 травня 2011 18:35
Повідомлення #297


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Круасан з шоколадом


Ти побігла на роботу в другу зміну, то тепер чекати на третю зміну рецепта і стікати шлунковими соками, дивлячись на таку смакоту :lol: ?!!!
Перейти на початок сторінки
lana
16 травня 2011 18:52
Повідомлення #298


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
вААААААААААуууууууууууу!
Перейти на початок сторінки
Олюся
16 травня 2011 19:33
Повідомлення #299


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Цитата: Славочка
Круасан з шоколадом

просто казка! :belay:

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
16 травня 2011 20:04
Повідомлення #300


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Цитата: Славочка
Круасан з шоколадом

Смакота! Гарне тісто! :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 19:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100