Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
14 травня 2011 23:12
Повідомлення #281


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Свєтік,
Майя Шутенко,
Ірка-Шкірка,
Natalyadiva,
lana,
Марія БМВ,
Оксана4209

Смачного вам!!! :1f7:
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 травня 2011 23:20
Повідомлення #282


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Я тут експериментую з різними заправками до салатів.
Остання мені дуже подобається, особливо до молодої капустки, редиски, огірків-помідорів.
Отже, соус-заправка для салатів:
Покласти в горнятко:
1 ч.л. ніжної гірчиці
щіпка солі та цукру
1ст.л. яблучного оцту (який же він ароматний!)

цівкою вливати олію і все разом збивати вилкою. Густоту соусу можна в такий спосіб довести до консистенції майонезу.




Перейти на початок сторінки
Славочка
14 травня 2011 23:27
Повідомлення #283


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
ще посмакувала нам
кава-глясе


Заварити чорну натуральну каву(або міцну розчинну--хто яку любить:)
злегка остудити, покласти морозиво і відразу подати.

Перейти на початок сторінки
Славочка
14 травня 2011 23:47
Повідомлення #284


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
І знову хліб на заквасці з блогу Марії(lunetta-mama)/
Печу вже вдруге цей хліб. Якийсь він особливий. Шкоринка така гладесенька, що хочеться до теплого хліба обличчям притулитись. Пахне маслом вершковим. Хлібчик в мене виходить мілкопористим(дуже поволі росте опара), але гарно ріжеться, смакує для канапок і просто так:))))

Найсмачніший тостерний хліб на заквасці






Слова автора з коментарями Марії та моїми:

Закваска:
12 г житньої стартової закваски (я взяла 20г)
100 г пшеничного борошна другого сорту
100 г води

Залишити при кімнатній т-рі на 10 – 12 годин

Тісто:

500 г пшеничного борошна вищого сорту (цього разу випадково :request: взяла 1й сорт, тому хліб не білий)
200 г закваски
10 г цукру
10 г солі
250 г теплого молока
50 г м'якого вершкового масла

1. Закваску розвести з молоком.
2. Додати інші інградієнти й усе добре вимісити в тістомішалці. (масло я додавала наприкінці, місила в комбайні)
3. Залишити на 30-40 хвилин у спокої (накривши кришкою або плівкою, щоб не сохнуло)
4. Знову перемісити.
5. Розділити на дві рівні частини й з кожної викачати довгасту заготівку. (я розкачала кульки)
6. Покласти у змазані олією форми.
7. Залишити на 4,5 години для розстоювання при кімнатній т-рі. ( У мене було в кухні 23 С. Хліб не дуже підростав. Потім в духовці пікся пляцок і хліб, який стояв на плиті зверху, почав рости)
8. Пекти 45 хвилин в попередньо розігрітій до 200 С, духовці. (я поставила вузеньку бритванку з 1 скл. холодної води на нижній ярус духовки. Коли вода випарувалась, забрала її)
Готові хлібці накрила рушником.

Повідомлення відредагував Славочка - 15 травня 2011 15:23
Перейти на початок сторінки
наТуся
15 травня 2011 08:14
Повідомлення #285


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
Славочка який Хліб :amam: , обожнюю свіжоспечений хлібчик, потрібно мати золоті руки так Хліб пекти, Ви молодець :winked:

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
мари4ка
15 травня 2011 10:27
Повідомлення #286


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Славочка,хліб ніби випечений в печі!!!!!! Мені аж через монітор пахне!!)))Ти супер господинька!!! :winked:
Перейти на початок сторінки
Оксана4209
15 травня 2011 13:01
Повідомлення #287


Молода господинька
  • 34

Репутація: 159
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 215
Реєстрація: 22.01.2011

ICQ:--

Бали: 712
Цитата: Славочка
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці

Хліб надзвичайно апетитний виглядає і пахне супер! :winked:
Перейти на початок сторінки
Свєтік
15 травня 2011 13:45
Повідомлення #288


Молода господинька
  • 34

Репутація: 331
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 213
Реєстрація: 30.09.2010

ICQ:--

Бали: 896
Цитата: Славочка
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці

такий апетитний :winked:
Перейти на початок сторінки
Славочка
15 травня 2011 15:29
Повідомлення #289


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: наТуся
обожнюю свіжоспечений хлібчик,

наТуся, я теж. І мої домочадці вже балувані домашнім хлібом.
Цитата: мари4ка
хліб ніби випечений в печі!!!!!!

Марічко, то завдяки маслу хліб так гнітиться навіть у моїй немудрій духовці. і взагалі тільки цей хліб таким получається--неповторним і на вигляд, і на смак.
Оксана4209,
Свєтік,
дякую! додала сам рецепт. Буду ще з ним експериментувати. Я випадково зробила заміс на другосортному борошні. А тостерний хліб має бути білим. Так що варто повторити. Але все-одно смачно!
Перейти на початок сторінки
muroslava07
16 травня 2011 10:41
Повідомлення #290


Молода господинька
  • 34

Репутація: 130
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 152
Реєстрація: 3.11.2009

ICQ:--

Бали: 444
Дякую, Славочка за рецепт. Знаю що сьогодні на вечерю приготовити!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 16:55

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 10
Гостей: 7
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100