І знову хліб на заквасці з блогу Марії(
lunetta-mama)/
Печу вже вдруге цей хліб. Якийсь він особливий. Шкоринка така гладесенька, що хочеться до теплого хліба обличчям притулитись. Пахне маслом вершковим. Хлібчик в мене виходить мілкопористим(дуже поволі росте опара), але гарно ріжеться, смакує для канапок і просто так:))))
Найсмачніший тостерний хліб на заквасціСлова автора з коментарями Марії та моїми:
Закваска:
12 г житньої стартової закваски (
я взяла 20г)
100 г пшеничного борошна другого сорту
100 г води
Залишити при кімнатній т-рі на 10 – 12 годин
Тісто:
500 г пшеничного борошна вищого сорту (цього разу випадково
взяла 1й сорт, тому хліб не білий)
200 г закваски
10 г цукру
10 г солі
250 г теплого молока
50 г м'якого вершкового масла
1. Закваску розвести з молоком.
2. Додати інші інградієнти й усе добре вимісити в тістомішалці. (
масло я додавала наприкінці, місила в комбайні)
3. Залишити на 30-40 хвилин у спокої (накривши кришкою або плівкою, щоб не сохнуло)
4. Знову перемісити.
5. Розділити на дві рівні частини й з кожної викачати довгасту заготівку. (
я розкачала кульки)
6. Покласти у змазані олією форми.
7. Залишити на 4,5 години для розстоювання при кімнатній т-рі. ( У мене було в кухні 23 С. Хліб не дуже підростав. Потім в духовці пікся пляцок і хліб, який стояв на плиті зверху, почав рости)
8. Пекти 45 хвилин в попередньо розігрітій до 200 С, духовці. (я поставила вузеньку бритванку з 1 скл. холодної води на нижній ярус духовки. Коли вода випарувалась, забрала її)
Готові хлібці накрила рушником.