Рибу миємо, ріжемо на порційні шматки, посолити, відставити. Морожені овочі трохи притушити на сковороді. Рибу обкачати в борошні, обсмажити на рослинній олії. Соус-підливка:в каструльці з товстим дном припустити порізану цибульку, додати 1-2 ст.л. борошна, помішуючи довести до бежевого кольору. Покласти сметану і цівкою влити бульйон. Довести до бажаної густоти. Додати тушені овочі, викласти зверху рибу і все разом протушити. Покласти рублену зелень вкінці.
П.С. Можна все скласти в глиняні горщики --і в духовку, зверху притрусити тертим твердим сиром. Тоді овочі не треба попередньо тушити. Рибу теж можна не смажити, то я для доні -вередульки виконала всі її захцянки:)))
Таки приготувала синочку тортика до дня варення! Його малесенька машинка вантажівка, якою тепер найбільше бавиться. Як не дивно, впізнав її в моєму чудо-торті Дівчата, хто оформляє торти за 2 год, респект вам, в мене так не получається. Та дитині і з того була радість...
Продукти: 500г сиру домашнього по 3 ст.л. борошна і цукру 4 яйця ванілін по 100г варення і сметани 2 ст.л. родзинок сухарі 4ст.л. вершкового масла 1 ст.л. цукрової пудри, щіпка солі.
Сир протерти або зміксувати блендером, додати яйця, сіль, борошно, ванілін , перемішати. Родзинки за рецептом треба промити, обсушити і проварити з варенням до загустіння. Я просто брала густе яблучне варення.
З сирної маси сформувати кружки завтовшки 5-7 мм, на них покласти фарш, загнути краї і сформувати сирники. Сирники вмочити в яйце і запанірувати в сухарях. Я їх панірувала в борошні. Обсмажити на маслі 2-3 хв. і довести до готовності в духовій шафі. Я просто посмажила на середньому вогні. Посипати цукровою пудрою, подати з сметаною. Смачного! В мене був добре віджатий сир. Якщо сир вологий, то борошна треба більше. А взагалі, чим менше покласти борошна в тісто для сирників, тим вони будуть смачнішими, а підвищена кількість яєць зв'яже тісто. Перепис із "Енциклопедіі української кухні", в-во "Сталкер", 2001р.
Дуже мені хотілось такого паштету на свята, як готувала колись моя бабуся! А перепис, здається, загубився! Разом ми його готували, ще як я була школяркою. Пам'ятаю тільки, що на велику бритванку йшло 10 яєць, додавалося манку і бабусин секрет: щоб паштет був м'яким і вологим--доливати юшки, в якій варилася печінка і підгорля.
Ось постаралася відтворити. За фото вибачайте, згодом додам краще. Паштет так і повезем до родичів у формі. Як будуть якісь недоліки--допишу.
Святковий паштет
У мене було: 1,300 кг підчеревини 700г телячої печінки 7 яєць 2 кромки батона 3-4 морквини 2 цибулини сіль, перець горошком, лавровий лист. 2 ст.л. манки 2 з. часнику
Печінку промити, видалити плівку і жовчні протоки. Зварити разом з овочами і салом. Додати під час варіння лавровий лист, перець духм'яний та чорний горошком, посолити. Коли остигне, змолоти все на м'ясорубці. Додати 2 розмочені у юшці скибки батона, манку, яйця, розбиті віничком. На смак досолити, поперчити, додати роздавлений часник. Викласти масу у форму, змащену і застелену папером. Пекти до години часу на невеликому газі в духовці.
Повідомлення відредагував Славочка - 25 квітня 2011 18:25
Славочко,паштет безподобний, я такий просто обожнюю!!! Дуже вдячна за рецепт, який обов'язково пригодиться кожній господині Оладки з черемшею та сирники - дуже смачні, швидко зникають з тарілки, сам їхній вигляд про це говорить Рибне рагу - мммм, об'їстись можна А тортик для синочка - дивовижний, дуже гарна робота, я впевнена, що найкраща винагорода за таку старанність і працю була радість і усмішка синочка
Повідомлення відредагував Solka - 22 квітня 2011 21:33
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Славочко, пекла вашу Зимову вишню тільки давала замість вишень ізюм і крем робила інакший - ось такий білковий то пляцок вийшов трохи інакший( з вишнями, напевно, смачніший би був), але дуже дякую за ідею коржів пляцок дійсно дуже-дуже смачний
Solka, lana, ГрушкаРада, що завітали до мене в гості! Ланочко, смачного! Грушка, теж цікавий варіант з родзинками, можна спробувати ще з курагою.(так мені радила гарна господиня)
На фото пасочки моєї свекри пані Галини. В неї дуже смачна волинська пасочка. А я пекла за переписом своєї бабуні Львівську традиційну паску.
До замісу додати: щіпка солі 10 жовтків збити з цукром (3 гранчасті скл. цукру) терта цедра з 1 цитрини 1 ст.л. олії 250г розтопленого і охолодженого масла додати вкінці замісу. Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини). Поставити в тепле місце підрости. Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.
Вийшов ще й 1 баранчик:))) А ось остання маленька пасочка
Повідомлення відредагував Славочка - 26 квітня 2011 10:34