Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
17 квітня 2011 19:01
Повідомлення #241


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Нарешті вгодила своїй доці, яка полюбляє і рибу, і кольорові овочі, і смачні підливки. Отже, знову страва "3 в 1":

Рибне рагу з броколі


Перепис із газети, зразу із моїми модифікаціями:)
1 філе білої риби
1 цибулина
пакет морожених овочів(цвітна капуста, броколі, брюссельська капуста, стручкова квасоля, морква)
бульон овочевий
1/2 скл. сметани
сіль, перець, сушений тим'ян, зелень різана.

Рибу миємо, ріжемо на порційні шматки, посолити, відставити.
Морожені овочі трохи притушити на сковороді.
Рибу обкачати в борошні, обсмажити на рослинній олії.
Соус-підливка:в каструльці з товстим дном припустити порізану цибульку, додати 1-2 ст.л. борошна, помішуючи довести до бежевого кольору. Покласти сметану і цівкою влити бульйон. Довести до бажаної густоти.
Додати тушені овочі, викласти зверху рибу і все разом протушити.
Покласти рублену зелень вкінці.

П.С. Можна все скласти в глиняні горщики --і в духовку, зверху притрусити тертим твердим сиром. Тоді овочі не треба попередньо тушити. Рибу теж можна не смажити, то я для доні -вередульки виконала всі її захцянки:)))
Перейти на початок сторінки
Славочка
17 квітня 2011 19:01
Повідомлення #242


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Таки приготувала синочку тортика до дня варення!
Його малесенька машинка вантажівка, якою тепер найбільше бавиться. Як не дивно, впізнав її в моєму чудо-торті :request:
Дівчата, хто оформляє торти за 2 год, респект вам, в мене так не получається. Та дитині і з того була радість...

Вантажівка з камінцями

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2
Перейти на початок сторінки
Славочка
22 квітня 2011 13:44
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Переношу сюди популярні оладки з черемші, а то в загальній темі загубляться

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


Продукти:
1 стакан кефіру
1 чайна ложка розрихлювача тіста
1 склянка повна борошна (200 грам)
трошки солі,цукру
1 яйце
Перемішати( тісто як на оладки). Я готувала за принципом Натоньчиних пухких оладок: сухі складові+мокрі і не дуже ретельно мішати.

Окремо зварити 1 яйце, порізати дрібно черемшу і додати до тіста. Ложкою викладати на сковорідку і жарити на невеликому вогні до готовності.

За рекомендацією Оксани ksenja_30 .
Перейти на початок сторінки
Славочка
22 квітня 2011 13:49
Повідомлення #244


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще два тортики, які пропали:
Мішок з грошима до ювілею

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2

Всередині медові коржі, сметанний заварний крем Любані, порізана курага.

Торт "Бочечка з ікрою"

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


Всередині торт "Прага", вага 2,300кг
Перейти на початок сторінки
Славочка
22 квітня 2011 13:51
Повідомлення #245


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Дуже ніжні сирнички з сюрпризом всередині:)


Сирники по-київськи


%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


Продукти:
500г сиру домашнього
по 3 ст.л. борошна і цукру
4 яйця
ванілін
по 100г варення і сметани
2 ст.л. родзинок
сухарі
4ст.л. вершкового масла
1 ст.л. цукрової пудри,
щіпка солі.

Сир протерти або зміксувати блендером, додати яйця, сіль, борошно, ванілін , перемішати. Родзинки за рецептом треба промити, обсушити і проварити з варенням до загустіння. Я просто брала густе яблучне варення.

З сирної маси сформувати кружки завтовшки 5-7 мм, на них покласти фарш, загнути краї і сформувати сирники. Сирники вмочити в яйце і запанірувати в сухарях. Я їх панірувала в борошні.
Обсмажити на маслі 2-3 хв. і довести до готовності в духовій шафі. Я просто посмажила на середньому вогні.
Посипати цукровою пудрою, подати з сметаною.
Смачного!
В мене був добре віджатий сир. Якщо сир вологий, то борошна треба більше. А взагалі, чим менше покласти борошна в тісто для сирників, тим вони будуть смачнішими, а підвищена кількість яєць зв'яже тісто.
Перепис із "Енциклопедіі української кухні", в-во "Сталкер", 2001р.
Перейти на початок сторінки
Славочка
22 квітня 2011 14:12
Повідомлення #246


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Дуже мені хотілось такого паштету на свята, як готувала колись моя бабуся!
А перепис, здається, загубився! Разом ми його готували, ще як я була школяркою. Пам'ятаю тільки, що на велику бритванку йшло 10 яєць, додавалося манку і бабусин секрет: щоб паштет був м'яким і вологим--доливати юшки, в якій варилася печінка і підгорля.

Ось постаралася відтворити. За фото вибачайте, згодом додам краще. Паштет так і повезем до родичів у формі. Як будуть якісь недоліки--допишу.

Святковий паштет



У мене було:
1,300 кг підчеревини
700г телячої печінки
7 яєць
2 кромки батона
3-4 морквини
2 цибулини
сіль, перець горошком, лавровий лист.
2 ст.л. манки
2 з. часнику

Печінку промити, видалити плівку і жовчні протоки. Зварити разом з овочами і салом. Додати під час варіння лавровий лист, перець духм'яний та чорний горошком, посолити. Коли остигне, змолоти все на м'ясорубці. Додати 2 розмочені у юшці скибки батона, манку, яйця, розбиті віничком.
На смак досолити, поперчити, додати роздавлений часник. Викласти масу у форму, змащену і застелену папером. Пекти до години часу на невеликому газі в духовці.

Повідомлення відредагував Славочка - 25 квітня 2011 18:25
Перейти на початок сторінки
Solka
22 квітня 2011 21:33
Повідомлення #247


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Славочко, паштет безподобний, я такий просто обожнюю!!! Дуже вдячна за рецепт, який обов'язково пригодиться кожній господині :belay: Оладки з черемшею та сирники - дуже смачні, швидко зникають з тарілки, сам їхній вигляд про це говорить :smile: Рибне рагу - мммм, об'їстись можна :smile: А тортик для синочка - дивовижний, дуже гарна робота, я впевнена, що найкраща винагорода за таку старанність і працю була радість і усмішка синочка :winked: :winked: :winked:

Повідомлення відредагував Solka - 22 квітня 2011 21:33
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
lana
23 квітня 2011 09:13
Повідомлення #248


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
І сирнички, і торти, і паштет- все таке!!!!! :love: Таке!!!!! :love:

І хочу на свято зробити твій салат "Чорна курка". :wink:
Перейти на початок сторінки
Грушка
23 квітня 2011 16:48
Повідомлення #249


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Славочко, пекла вашу Зимову вишню
тільки давала замість вишень ізюм і крем робила інакший - ось такий білковий
то пляцок вийшов трохи інакший( з вишнями, напевно, смачніший би був), але дуже дякую за ідею коржів :belay:
пляцок дійсно дуже-дуже смачний :m0540:
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 квітня 2011 18:41
Повідомлення #250


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Христос Воскрес! Вітаю із світлим святом!







Solka,
lana,
Грушка
Рада, що завітали до мене в гості!
Ланочко, смачного!
Грушка, теж цікавий варіант з родзинками, можна спробувати ще з курагою.(так мені радила гарна господиня)
:a0a:


На фото пасочки моєї свекри пані Галини. В неї дуже смачна волинська пасочка.
А я пекла за переписом своєї бабуні
Львівську традиційну паску.


Опара:

1л молока
100г дріжджів
1 ст.л цукру
борошна для консистенції сметани
Поставити бродити.

До замісу додати:
щіпка солі
10 жовтків збити з цукром
(3 гранчасті скл. цукру)
терта цедра з 1 цитрини
1 ст.л. олії
250г розтопленого і охолодженого масла додати вкінці замісу.
Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини).
Поставити в тепле місце підрости.
Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.

Вийшов ще й 1 баранчик:)))
А ось остання маленька пасочка

Повідомлення відредагував Славочка - 26 квітня 2011 10:34
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 06:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100