Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Тетяна13
27 лютого 2011 15:34
Повідомлення #231



  • 0

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.11.2013

ICQ:--

Бали: 70
Мені аж слюнка тече коли бачу ваш хліб з картоплею, часником і прованськими травами на заквасці :amam:
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 лютого 2011 15:40
Повідомлення #232


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
о, то смачний хліб! багато з нас пекли Генуезьку фокачу від Коко Шанель тут, то, побачивши цей перепис, я не сумнівалася, що буде супер-смачно!

Повідомлення відредагував Славочка - 27 лютого 2011 15:42
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 лютого 2011 15:43
Повідомлення #233


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Не пам'ятаю, чия ідея салату, нагадайте, якщо в нас на Дрімфууді таке прозвучало вперше--мені дуже сподобалось!


Салат з пекінської капусти з хроном




Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши грубі осередки листя. Помідор та яблуко порізати часточками, скропити яблучним оцтом, все перемішати, посолити. Заправити олією і тертим хроном.

Повідомлення відредагував Славочка - 27 лютого 2011 15:49
Перейти на початок сторінки
lana
27 лютого 2011 16:51
Повідомлення #234


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Слини- повен рот!!!! Зараз уже не хочеться ні м"яса, ні риби а от чогось вітамінного!!!!!
Перейти на початок сторінки
uliana_y
27 лютого 2011 19:13
Повідомлення #235


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Славочка,
люблю такі салатики легкі і гостренькі!!!))

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 лютого 2011 23:30
Повідомлення #236


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: lana
Слини- повен рот!!!! Зараз уже не хочеться ні м"яса, ні риби а от чогось вітамінного!!!!!

То точно! Хрумкого, різнобарвного і легенького!
Може це до весни?
Перейти на початок сторінки
Славочка
28 лютого 2011 14:11
Повідомлення #237


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Ірка-Шкірка
Може це до весни?

точно, завтра ж перший її день:)))
Перейти на початок сторінки
Німець
17 квітня 2011 19:01
Повідомлення #238


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
1
Перейти на початок сторінки
Славочка
17 квітня 2011 19:01
Повідомлення #239


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Принесла пиріжки з нового тіста. Давно хотіла його випробувати.
Тісто без яєць, швидке в приготуванні, еластичне і не липнуче під час роботи, смачне і слоїсте у готових виробах. Побачила його в блозі rileka.livejournal.com, а взагалі рецепт Тані olsanka.livejournal.com

Тісто для біляшів (пиріжків)



Потрібно продуктів:

1,5 скл молока
20 г свіжих дріжджів
3 скл. борошна
1 ст.л. с гіркою цукру
1,5 ч.л. солі
60 г маргарину

Приготування:
підігріти молоко до 40 градусів, додати дріжджі, розтерті з цукром, додати борошна для опари консистенціїї густої сметани. Коли опара підійметься "шапочкою", додати сіль, решту борошна, розтоплений маргарин. Можна замісити в комбайні, якщо місити руками, то більше борошна не додавати, краще періодично руки змащувати олією. Місити до еластичності, вимішане тісто легко відстає від стінок миски і рук.
Миску з тістом накрити і покласти в теплому місці. Коли підійметься вдвічі, можна виробляти пиріжки чи біляші.

У мене начинка з вареного курячого м'яса з росолу(притушити на олії цибульку, порізану кубиками, додати перемелене м'ясо+сіль, перець ) і тушеної капусти(дрібно порізати).

Під час приготування пиріжків руки і стільницю змастила тонким шаром олії. Тоді нема зайвого борошна і олія після смаження пиріжків дуже чиста.
Перейти на початок сторінки
Славочка
17 квітня 2011 19:01
Повідомлення #240


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Я давно заглядаю на литовські цепеліни. Цікаво написала про всі секрети їх приготування Катерина(katrinute) в своєму жж "О вкусном и ином..." Головне правило--пропорції тертої сирої та вареної картоплі співвідносяться як 3:1. Взагалі так і вчила мене готувати їх чоловікова бабуня, але я запам'ятовувала все "на око" в домашніх мірках: ота миска-кружка-ложка:))))
Поки час посту, то приготувала їх без м'яса. Смачні і з сиром, але так і просяться до смаженої грудинки з цибулею:)))

Литовські цепеліни



Отже, ще раз повторю всі кроки коротко:
1) на 15 тертих сирих картоплин 5 варених(звечора в мундирі, пропустити через м'ясорубку). З тертої картоплі віджати сік, крохмаль, який осів на дні, додати до маси. Разом з картоплею потерти цибулину. Посолити, все докладно перемішати.
2) М'ясна начинка має бути як на пельмені. В мене сир+варена картопля+1 яйце.
3) виліпити цепеліни(м'ясні подовгастої форми дирижабля, сирні--формою кулі)
4) обкачати злегка в крохмалі, поскладати на дошку, теж припудрену крохмалем*.
5)Готуємо киплячу підсолену воду. Розвести у 2-3 ст.л. холодної води 0,5 ч.л. крохмалю, і теж додати у воду. Цей крок робила вперше. Цепеліни акуратно поустити в окріп, легко помішати, щоб не прилипли до дна. Після закипання варити до готовності на середньому вогні. М'ясні цепеліни варяться довше до 20хв.


* я завжди припудрювала борошном. Цього разу чи від крохмалю, чи від сорту картоплі на другий день швидко потемніли.

А ще пробувала 1 порцію сформованих виробів заморозити, не робіть цього, нічого доброго не вийшло :)))
Смачного!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 04:12

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 19
Користувачі: Ірка-Шкірка, MichaelShomb
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100