Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
26 лютого 2011 17:30
Повідомлення #221


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
почала, продовження буде :)
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 18:59
Повідомлення #222


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А поки що напишу про ще один ароматний хлібчик
від Аннушки

Хліб з картоплею, часником і прованськими травами на заквасці

%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


%D1%EC%E0%EA%F3%BA+%F3+%D1%EB%E0%E2%EE%F7%EA%E8-2


Рецепт на 1 булку хліба вагою ~750гр.
Для початку освіжаємо стартер, для цього беремо:
• 2 чайн. лож. хлібного пшеничного борошна
• 2 чайн. лож. води, кімнатної температури
• 1 чайн. ложку пшеничного або житнього стартера
Усі добре перемішати, накрити й залишити 6-8 год при кімнатній температурі.
Для закваски:
• 80 гр. пшеничного борошна 1-го сорту
• 80 гр. води
• 20 г зрілого стартера
Змішати всі інгредієнти, накрити й поставити для бродіння на 12-16 год.
Для тіста
• 150 гр. спілої закваски
• 380 гр. пшеничного борошна 1-го сорту
• 150 гр. картопляного пюре
• 180 гр. води
• 1 чайн. ложка патоки або меду
• 2 чайн. ложки солі

У день випічки хліба відварити картоплю в мундирі, злити воду, дати злегка охолонути, почистити й зробити пюре, не додаючи ніякої рідини й солі.
Готове пюре повністю остудити.

До борошна додати картопляне пюре, воду, закваску, патоку й сіль, замісити дуже м'яке тісто. Кaртопляне тісто по початкові туге, навіть кришиться, не поспішаєте додавати воду, місите його далі, згодом воно повинне стати дуже м'яким. Мені не довелося збільшувати або зменшувати кількість води, усе було оптимальне. Місити в кухонному комбайні 10 хвилин або руками 20 хвилин, тісто повинне залишатися липким.
Більшу миску змазати злегка олією і перекласти туди готове тісто, накрити й поставити на розстоювання на 3 години. Під час розстоювання кожні 60 хвилин скласти тісто (stretch and fold). Об’єм тіста повинен збільшиться в 2 рази.
Перекладаємо тісто на підсипаний борошном стіл і формуємо круглу чи овальну булку хліба.
Кошик для розстоювання тіста або яку-небудь підходящу миску застелити рушником і обсипати борошном, покласти туди хліб швом нагору, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі підходити на 2-4 години, час розстойки залежить від сили вашої закваски.
За 20 хвилин до випічки прогріти разом з листом духовку на 250° Ц. Хліб обережно перекласти на гарячий лист і пекти 10 хвилин з парою. Потім зменшити температуру на 200°Ц, випустити пару й пекти хліб до готовності хвилин 30.
Готовий хліб остудити на ґратах.

У мене закваска не підійнялася на пшеничному борошні, то додала свіжих дріжджів 10г. Спробую ще раз спекти цей хліб!!! дуже вже сподобався!!!
Перейти на початок сторінки
gutka
26 лютого 2011 19:04
Повідомлення #223


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Славочка,
ХЛІБ - неймовірно має смачний вигляд, я в захваті
Перейти на початок сторінки
Тетяна13
26 лютого 2011 19:08
Повідомлення #224


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.11.2013

ICQ:--

Бали: 70
Славочка, дуже вам вдячна за смачні рецепти. Сьогодні робила ваші шоколадні мафіни від La Pâtissière, ну дуже смачні, просто пальчики оближеш. Але в мене одна неприємність з ними - ніяк не могла їх витягнути з формочок, всі поламала, так прикро було. Підкажіть, що я не так зробила. Вашого рецепту я дотрималась повністю, формочки в мене звичайні, металеві для кексів і змастила їх і потім остудила. Чи їх треба було гарячими витягати :recourse: Допоможіть
Перейти на початок сторінки
lingrod
26 лютого 2011 20:10
Повідомлення #225


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Славочка,
Цитата: Славочка
Хліб з картоплею, часником і прованськими травами на заквасці

Класика!
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 23:04
Повідомлення #226


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: gutka
я в захваті

Катю, ось цей хліб мені відразу сподобався, бо вже пробувала випічку із додаванням картопляного пюре-- смачно. Хліби на заквасці таак мене захопили, правда часу мало, як і досвіду, але результат вартий затрачених зусиль!

Тетяна13, я печу в стандартній формі для мафінів, використовую паперові вставочки або просто смужечки пергаменту, особливо якщо в рецепті є ягоди чи інша начинка, що може прилипнути до форми. Раніше як пекла в кексових формочках металевих, то теж тісто причипалось, а потім ті формочки мити :angry: тепер віддала їх своєму малюку для забавки :))) Тож спробуйте паперові вкладки для кексів.

Цитата: lingrod
Класика!

Іруся, дуже смачний хліб! Спробуй, тобі сподобається, можеш і на дріжджах спекти. Я часто печу твій хліб без замісу--все нема часу на нові експерименти. Але вічноголодна закваска не дає дармувати! Навіть доня питає :"мама, ти вже свій мільйон живих жителів погодувала?"
Перейти на початок сторінки
Тетяна13
26 лютого 2011 23:35
Повідомлення #227


Файна господиня
  • 51

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.11.2013

ICQ:--

Бали: 70
Цитата: Славочка
Тетяна13, я печу в стандартній формі для мафінів, використовую паперові вставочки або просто смужечки пергаменту, особливо якщо в рецепті є ягоди чи інша начинка, що може прилипнути до форми. Раніше як пекла в кексових формочках металевих, то теж тісто причипалось, а потім ті формочки мити тепер віддала їх своєму малюку для забавки :))) Тож спробуйте паперові вкладки для кексів.

Дякую за пораду :tongue:
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 лютого 2011 15:03
Повідомлення #228


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Новий надзвичайний хліб. Я від нього у захопленні!
Знову з журналу Марії lunetta-mama


Пшеничний хліб з цільнозерновим борошном





Закваска 50%:
50 гр пшеничного стартера 100%
50 гр води
100гр пшеничного борошна
Все змішати й залишити на 8-12 годин для бродіння.

Тісто:
вся закваска
320 гр води
400гр пшеничного борошна
100гр цільнозернового борошна
1,5 ч.л. солі
1 ч.л меду або патоки
7 гр пресованих дріжджів *
50 гр волоських горіхів** (покласти в пакет, прокачати качалкою)

Дріжджі розчинити у воді. Змішати закваску із дріжджовим коктейлем до емульсії, додати просіяне борошно, перемішати лопаткою й дати постояти 20-25 хв (аутоліз полегшить подальший заміс). Додати патоку, і на невеликій швидкості почати заміс. Вимішувати 5-7 хвилин, потім додати сіль і дроблений волоський горіх і ще вимішувати 2-3 хвилини. Тісто намотується на гак і дуже м'яке на дотик. Перекласти в змазану олією миску для розстоювання на 1-1,5 години ( до підйому в 2 рази). Потім тісто перекласти на стіл, розділити на 2 частини й дати відпочити 7-10 хвилин і сформувати буханці. Залишити для розстойки на 1годину15 хвилин. Прогріти духовку до 250 градусів. Випікала під ковпаком 15 хвилин і 25 хвилин при 220 градусів без ковпака.

*Закваска пшенична в мене не піднялась достатньо, я ще не навчилася з нею працювати, тому дріжджів додала 14г.
** мої білченята потріскали всі горішки, прийшлось додати насіння соняшника, вийшло прекрасно.

Справді, розрізи в хліба чудово розкриваються. Один хліб пекла під ковпаком

інший без ковпака, трохи засильно розкрився.


Пекла на пергаменті на плитці, після посадки хліба хлюпнула окропу на плитку.
Вийшла м'яка, хрустка скоринка, хліб можна стиснути, --м'якуш випрямиться, з насінням тут дуже смачно вийшло. Повторю ще з горіхами.


Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 лютого 2011 15:09
Повідомлення #229


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Славочко, я в захваті від різноманітності твоєї хлібовипічки! На будь-який смак і вибаганку!
Цитата: Славочка
Тісто намотується на гак і дуже м'яке на дотик

Це ти чим його місила?
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 лютого 2011 15:26
Повідомлення #230


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іра, вже тепер руками, міксер згорів. :recourse:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 01:59

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100