Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Natalyadiva
9 лютого 2011 06:16
Повідомлення #211


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Славочка, смачненькі кексики! Дуже гарний хлібчик! :a0a:
Перейти на початок сторінки
Славочка
11 лютого 2011 16:59
Повідомлення #212


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Додала фото галушок, тих, що вже поїли давно :)))

Марусю, рада, що мафіни сподобались. Про температуру духовки питання коректується. Я під вибрики своєї завжди підлаштовуюсь :)
Наталочко, пригощайся!
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 10:07
Повідомлення #213


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Нові смачні рогалики :)))

Рогалики як круасани



Потрібно:
1)
50г дріжджів розтерти з 1 ст.л. цукру, додати 50г теплого молока. Нехай ця суміш постоїть хвилин 10-15. Додати 250г кефіру, 2 яйця, розбиті виделкою.
2)
Окремо посікти 1/2 пачки смальцю і 2 скл. борошна,додати 1 ч.л. соди/погасити оцтом, щіпку солі.
3) Перемішати обидві суміші і додаючи борошна, замісити м'яке тісто( як на вареники). Покласти в поліетиленовий пакет(туго не замотувати, щоб було місце--тісто ще виросте), і в холодильник на 2 год( або наніч).
4)
Поділити тісто на 6 частин, розкачувати кожну в круг, розрізати на 8 частин, покласти начинку і скрутити рогалики.
Пекти до легкого зарум'янення. Готові вироби посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 10:44
Повідомлення #214


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
В неті маса варіацій цього хліба, я так розумію, то переспіви рецепту пані Людмили (mariana-aga) No-Knead Bread
http://mariana-aga.livejournal.com/57229.html
Мені він дуже підходить, точніше моїй духовці, бо під чугунною кришкою він прекрасно підіймається і гнітиться.
А також тим, що не треба місити тісто, а також тим, що мої експерименти з закваскою продовжуються!
І з цим хлібчиком теж можна експериментувати. Я пекла на житній заквасці, додала кмину. А в пості п. Люди є ще кілька варіації хліба з різними смачними додатками!

Хліб з каструлі





Слова автора:
Рецепт на один круглий коровай
427 борошна 1 с.
1/4 ч.л. сухих дріжджів
1/2 ст.л. солі
200г води
85г дуже світлого пива
1 ст.л. білого оцту

Змішати борошно, сіль і дріжджі у великій мисці. Влити воду, світле пиво й оцет. Ложкою або гумовою лопаткою змішати інгредієнти в грубу грудку тіста. Накрити плівкою й залишити бродити при кімнатній температурі 8-18 годин.

Відрізати шматок пергаменту розміром 30х45см. Вистелити ним сковороду діаметром 25 см. Збризкати пергамент маслом.

Викласти тісто на злегка припорошену борошном дошку й вимісити 10-15 раз (10-15 секунд), складаючи шматок тіста навпіл і притискаючи. Сформувати колобок, підтягши краї тіста до центру й защипавши їх у вузлик.

Укласти колобок швом униз на папір у сковороді. Збризкати поверхню тіста олією і накрити плівкою. Залишити на 2 години підходити .

За тридцять хвилин до початку випічки, увімкнути духовку і поставити в неї, на нижню поличку, 6-8літровий казан із кришкою. Прогріти протягом напівгодини до температури 260C.

Злегка припудрити поверхню короваю борошном ( за бажанням) і зробити поздовжній надріз бритвою або гострим ножем. Надріз буде йти по центру окрайця, довжиною 15 см і глибиною 1.5 см.

Вийняти казан з духовки, зняти кришку. Ухопившись за краї пергаменту, перенести хліб зі сковороди в казан як у колисці. папір залишити як є, нехай він вилазить за краї казана. Накрити кришкою й поставити в піч. Знизити температуру духовки до 218C.

Пекти 30 хвилин із закритою кришкою. Забрати кришку й допекти протягом 20-30 хвилин. Вийняти хліб з казана й дати охолонути на ґратах протягом 2 годин, перш ніж подавати.

Той же рецепт, але із хлібною закваскою замість пива й оцту
427 борошна 1 с.
1/4 ч.л. сухих дріжджів
1/2 ст.л. солі
285г води
2 ст.л. (27г) закваски (у мене житня)

Перейти на початок сторінки
Solka
26 лютого 2011 12:10
Повідомлення #215


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Славочка, рогалики дуже славні, так смачно припудровані! :m0540:
Домашній хлібчик, як завжди найбажаніша випічка! Недавно ми пробували випекти хліб з борошна 2 сорту, він за кольором такий як на твоєму фото, смак був дуже вираженим, аромат запашний, дуже всім сподобався! Я ще десь читала, що хліб з борошна грубого помолу корисний, тим що в ньому залишаються висівки. Коротше кажучи, тепер часто будемо додавати таке борошно до хліба :winked:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Natalyi
26 лютого 2011 12:18
Повідомлення #216


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Славочка
Хліб з каструлі

Дуже цікаво !!! При нагоді спробую.
Славочко, а такі рогалики, то моє боляче питання - щодня би їла ! Маю схожий рецепт, але спробую й ці . Дякую за гарні рецепти !

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 лютого 2011 13:11
Повідомлення #217


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Хліб з каструлі

В мене саме дозріває закваска на хмелі - буду пекти!
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
26 лютого 2011 15:02
Повідомлення #218


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Рогалики чудові і хліб симпатичний і цікавий у приготуванні
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 17:13
Повідомлення #219


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Solka
хліб з борошна грубого помолу корисний

справді, ще корисне цільнозернове та житнє. А взагалі борошно вищого гатунку --то для здоби, а нам хочеться менше здобного і дріжджового:))
тому для дітей рогалики, а дорослим хлібчик.
Цитата: Natalyi
Маю схожий рецепт, але спробую й ці

мені цей перепис теж сподобався. На здоров'ячко!
sunnygirl, Танечко, дякую!
Цитата: Ірка-Шкірка
саме дозріває закваска на хмелі - буду пекти!

Розкажи, Іруся, як її готувати, які хлібчики на ній пекти? Я виростила житню і пшеничну, дуже тішуся ними і тими хлібами без дріжджів. Може створимо нову темку і перенесемо обговорення туди?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 лютого 2011 17:17
Повідомлення #220


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Може створимо нову темку і перенесемо обговорення туди?

Саме про це я і думала - починай, я там і напишу!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 23:32

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100