А цей борщ на оцінку нашій Ланочці :))))
бо я не полтавчанка, але перепис мені дуже сподобався.
Полтавський борщ з галушкамиДуже насичений і смачний!!!
Варила на індичому м'ясі (все одно пташка:)))))
Ну і сало не товкла з цибулею, а просто на салі пасерувала моркву і цибулю.
Додавала домашній яблучний оцет--колір неймовірний!
Слова п. Людмили(з її журналу
mi-amorcito):
Рецептура
на 1 кг борщу (2-4 порції)
160г картоплі кубиками
120г буряка скибочками
80г капусти шашечками
30г цибулі скибочками
20г моркви кубиками
16г кореня петрушки скибочками
30г томатного пюре
10г жиру (пряженого масла або жиру, знятого з бульйону)
6г цукру
10г 3%-ного оцту
10г шпику
зелень петрушки й кропу
700г росолу із птаха
Поставити варитися бульйон із птаха. Буряк порізати скибочками, додати оцет, жир, цукор, томатне пюре й трохи бульйону й тушити до готовності буряка. Моркву, петрушку й 2/3 цибулі з рецепта ріжуть кубиками й скибочками й пасерують з жиром.
Вийняти птаха з бульйону, відокремити м'ясо, бульйон процідити й зняти з нього жир. У готовий бульйон додати нарізану кубиками картоплю й нарізану шашечками капусту й варити 10-15хв. Додати тушкований буряк, пасероване коріння, сіль, перець, лавровий лист і варити до готовності (5-10хв). Готовий борщ заправляють шпиком, товченим з 1/3 цибулі за рецептом..
Окремо варять галушки: 60г борошна, 8г яєць, 90г води, 2г солі. 1/3 частину борошна заварюють, помішуючи гріють 5-10хв. Потім дають заварці охолонути до 60С, додають яйце, сіль, решту борошна й замішують гладке некруте тісто. Тісто кладуть ложкою в киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин..
При подачі в борщ кладуть галушки, шматок м’яса, сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню.
Галушки я зварила із запізненням, їх просто з'їли :)))
Дуже пухкі!