Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Смакує у Славочки-2, заходьте, пригощайтеся!
Славочка
6 лютого 2011 14:36
Повідомлення #201


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Дівчата, мафіни вам сподобаються!

А в мене на вихідні хлібчик
Хліб з насінням соняшника






Потрібно:
200г цз борошна
175г хлібного борошна
125г суміші кунжутного, соняшникового, гарбузового насіння(у мене 60г соняшникового, решту ваги замінила борошном )
10г свіжих дріжджів(20г в мене)
2 ч.л. солі
1 ч.л. патоки чи цукру (меду)
340 мл води.

Дріжджі+цукор+вода змішати, залишити на 15 хв.
Зерна обсмажити на сковороді. Замісити тісто, додати зерна. Тісто має підрости вдвічі в теплі.
Сформувати хліб, змочити поверхню водою, втиснути ще зверху насіння. Розстоювання у формі 1год.
Пекти в розігрітій духовці(230градусів). Поставивши тісто, хлюпнула гарячої води в нижній протвень.Пікся 40хв рівно.

Смачний!
*під час замішування додала ще 2 жменьки борошна, щось рідкувате тісто здалося.
Сподобався мені цей хліб!!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 лютого 2011 14:45
Повідомлення #202


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А цей борщ на оцінку нашій Ланочці :))))
бо я не полтавчанка, але перепис мені дуже сподобався.


Полтавський борщ з галушками


Дуже насичений і смачний!!!
Варила на індичому м'ясі (все одно пташка:)))))
Ну і сало не товкла з цибулею, а просто на салі пасерувала моркву і цибулю.
Додавала домашній яблучний оцет--колір неймовірний!
Слова п. Людмили(з її журналу mi-amorcito):

Рецептура
на 1 кг борщу (2-4 порції)

160г картоплі кубиками
120г буряка скибочками
80г капусти шашечками

30г цибулі скибочками
20г моркви кубиками
16г кореня петрушки скибочками

30г томатного пюре
10г жиру (пряженого масла або жиру, знятого з бульйону)
6г цукру

10г 3%-ного оцту
10г шпику
зелень петрушки й кропу

700г росолу із птаха

Поставити варитися бульйон із птаха. Буряк порізати скибочками, додати оцет, жир, цукор, томатне пюре й трохи бульйону й тушити до готовності буряка. Моркву, петрушку й 2/3 цибулі з рецепта ріжуть кубиками й скибочками й пасерують з жиром.

Вийняти птаха з бульйону, відокремити м'ясо, бульйон процідити й зняти з нього жир. У готовий бульйон додати нарізану кубиками картоплю й нарізану шашечками капусту й варити 10-15хв. Додати тушкований буряк, пасероване коріння, сіль, перець, лавровий лист і варити до готовності (5-10хв). Готовий борщ заправляють шпиком, товченим з 1/3 цибулі за рецептом..

Окремо варять галушки: 60г борошна, 8г яєць, 90г води, 2г солі. 1/3 частину борошна заварюють, помішуючи гріють 5-10хв. Потім дають заварці охолонути до 60С, додають яйце, сіль, решту борошна й замішують гладке некруте тісто. Тісто кладуть ложкою в киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин..

При подачі в борщ кладуть галушки, шматок м’яса, сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню.

Галушки я зварила із запізненням, їх просто з'їли :)))
Дуже пухкі!

Повідомлення відредагував Славочка - 11 лютого 2011 16:54
Перейти на початок сторінки
Олюся
6 лютого 2011 16:37
Повідомлення #203


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Славочка, смачний обід. Запах хліба з борщиком через монітор чути. :amam:

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
уляночка
6 лютого 2011 18:06
Повідомлення #204


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Славочка,
так смачно описано борщик!! аж сюди запахло
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
6 лютого 2011 18:29
Повідомлення #205


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Полтавський борщ з галушками


Смакота :winked: !!!
Колір неперевершений!!! Зварю обов'язково!!!
Перейти на початок сторінки
lingrod
6 лютого 2011 18:58
Повідомлення #206


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Славочка,
Гарний сонячний хлібчик з сонячником :smile: вийшов!
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
6 лютого 2011 19:50
Повідомлення #207


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Славочка! :a0a:
Ох яка смакота...!Хліб такий апетитний,пухкий, рум"яний..і борщик! :winked:
Доведеться напроситися на вечерю до Тебе :smile: ,дуже спробувати хочу все!!! :tongue:
Хліб вийшов-неперевершений! :winked: Рецепт беру до скарбнички "Золоті переписи",спечу й собі при нагоді! :m05108:
Дякуюююю! :love:

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 6 лютого 2011 19:51
Перейти на початок сторінки
Mirta
7 лютого 2011 19:40
Повідомлення #208


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Славочко, шоколадні мафіни-дійсно смачно-шоколадні!А тісто у вас виходить також досить густе? Зазвичай у мене тісто на мафіни рідше.
Перейти на початок сторінки
Славочка
7 лютого 2011 21:03
Повідомлення #209


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Смачного!!!
Борщик , дійсно, буде повторюватися не раз, а галушки заварні ми самі з'їли, без борща!!!!
Mirta, так , тут досить густе тісто.
Перейти на початок сторінки
Маруся
8 лютого 2011 05:45
Повідомлення #210


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Я зробила нині мафіни але мені вийшло замало рідких складників то я мусіла додати ще склянку вершків. Може тому що у мене був йогурт а не кефір. Але зато у мене залишилось ще на маленького кексика. Вийшов дуже смачний. Доречі мені на такій температурі мафіни погоріли трохи, то кекса я вже пекла на нижчій і вийшов кращий.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 21:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 36
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100