Спробувала ці смачні булочки з журналу п. Людмили(
mariana-aga)--справжнього майстра своєї справи, і дуже задоволена результатом.
Фото розміщу завтра, якщо ще буде що фотографувати, бо булочки щезають швидко і непомітно!
Гірчичні булочки
Пекла по Госту із застосуванням кислої закваски:970г борошна 1 сорту, 75г дуже кислої закваски, 40г дріжджів, 15г солі, 60г цукру, 60г гірчичної олії, 570-670г води (або скільки тісто візьме). Тісто по пришвидшеному методу на кислій заквасці і дріжджах. Булочки по 50г.
Якщо є кухонний комбайн, то 1,5 хв заміс тіста, 20 хв бродіння, 25 хв разстойка тіста, 15 хв випікання виробів(у мене пеклися трохи довше).
Пекла при 200 градусах з парою.
Дійсно, дивно, що ж такого цікавого в тій гірчичній олії, що вироби виходять такими ніжними?
Певно завтра ще буду пекти, бо сьогодні тільки півпорції приготувала, а даремно! треба цілу порцію пекти як мінімум!
Якщо без закваски, то рецепт такий:
Рецепт на 8 булочок по 50г 250г борошна 1 сорту
10г пресованих дріжджів
4г солі
15г цукру
15г гірчичної олії
175г води (40С) або скільки тісто візьме для одержання м'якого шовкового тіста до кінця замісу.
Розмішати теплу воду із цукром і дріжджами й залишити на 45-60хв для активації дріжджів. Замісити тісто. Місити 20хв на першій швидкості. Тісто бродить 1.5-2 год Округлити порції тіста, дати 12хв розстоювання в теплі, зробити відбиток і дати 25хв остаточної розстойки в теплім вологім місці (40С, 80%). Перед випічкою змазати або збризнути булочки водою.
Пекти з парою 13-19хв при 200-260С.