Миттєві багети від Михайла (
crucidе)
Рецепт:
500 г. пшеничного борошна в.с.
1 ч.л. (4 г.) сухих дріжджів
10 г. солі
340 г. води
1. Змішати всі компоненти до зволоження борошна і залишити на 20 хв.
2. Вимісити руками 10-12 хв, щоб тісто стало однорідним, гладким, з добре розвиненою клейковиною. Покласти у миску, змащену олією, накрити плівкою.
3. Залигити тісто бродити при кімн. темп. 45хв( тісто збільшиться на чверть об'єму), скласти тісто і ще на 45 хв. залишити, щоб збільшилося ще на чверть об'єму.
4. Розділити на 3 частини(в мене на 4), покласти на розстоювання на 30-40хв.
5. Надрізати багети, розігіріти духовку до 230 °C (450F) пекти 22-25хв.