Пропоную пікантні тутманіки (я так зрозуміла, що це болгарською мафіни), дуже смачні і швидкі у приготуванні.
З начинкою можна поекспериментувати. Ідею побачила в жж
i-lara(у неї були з фетою та чеддером). У мене залишилось трохи горбуші домашнього посолу, та поки її різала кубиками, доня половину з'їла, так що риба тут де-не-де :) У рецепті нема яєць та жиру, замість молока--вода.
Можливо достатньо того жиру, що є в рибі.
Тутманіки з горбушею та чеддеромПродукти (на 12 шт.)*:
2 чашки води
3 чашки борошна
1 ст. л. сухих дріжджів (20 г свіжих)
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
філе горбуші, порізане кубиками (скільки захочеться:))
2 чашки (близько 240 г) тертого сиру (чеддера)
маргарин для змащування форми і по кусочку масла(малесенькому) у кожну виїмку.
Тут чашка місткістю 250мл.
Форму змастити жиром. Відкласти 1/3 чашки тертого сиру.
Розмішати дріжджі з 1/4 скл. води і цукром, дати постояти в теплому місці.
В миску просіяти борошно, влити дріжджі і решту теплої води. Додати сир, рибу, сіль, перемішати ложкою, накрити рушником і залишити на 15 хв.
Коли тісто підійде, ложкою розприділити по формочках, заповнюючи на 2/3 об'єму, посипати рештою тертого сиру і дати постояти, поки нагрівається духовка (10-15 хв).
Пекти при 180 градусах до золотистого кольору, приблизно 30хв.
Смачного!
* в мене тісто забагато підросло, вийшло більше, ніж на 12шт.