Сирник святковий з маком (мамин)Тісто:
2 скл борошна
0,5 скл цукрової пудри
2 жовтки
200г маргарину
1л. розрихлювача
2л. какао
Невелику частину тіста покласти у морозилку, решту в холодильник.
Макова маса:
0,5 л розтертого маку
1 скл цукру
100г масла
1 жовток
4 збиті білки
2 ст.л. манки(сухарів)
Сирна маса:
1,5-2 кг змеленого сиру
8 жовтків розтерти з 1,5 скл цукру
100г м'якого масла
0,5 скл манки, ваніль, цедра лимона
1 дес.л. розрихлювача
Додати 8 білків, збитих у піну,
родзинки.
Пекти у великій формі:
тісто з холодильника--мак--сир--тісто(з морозилки,потерти на терці)