Сьогодні пропоную звичайний сирник. Назву придумала доня, коли побачила вже спечений на столі --- Жираф. Я забула покласти в морозилку шматок тіста, щоб потерти зверху, тому виклала в довільному порядку, і дійсно верх получився схожим на шкіру жирафки.
СИРНИК ЖИРАФ100 г маргарини
0,5 скл.цукру
1 ст.л. какао
1 яйце
2 ст.л. кефіру
0,5 ч.л. соди погасити оцтом
2 скл. борошна( приблизно)
Замісити тісто. 1/3 покласти в морозилку, решту вистелити на бляшку.
1 л сиру ( 1 кг) змолоти чи перетерти
2 ст.л. масла
3 ст.л. сметани
5 жовтків
1,5 скл. цукру
1 п. пудингу
1 ст.л. крохмалю
0,5 лимона( цедра і сік)
Все добре вимішати і додати збиті білки.
Сир вилити на тісто , зверху потерти тістом і пекти приблизно 50 хв. на середньому вогні. Порція на деко 25 на 25 см .