МАСЛО ДОМАШНЄЩось я останнім часом почала розчаровуватись у тих магазинних маслах...
Тому взялася робити домашнє. І результатом дуже задоволена- масло вийшло смачне, жовтеньке, гарно намащується і, головне, натуральне!!!
0,5 л сепараторної сметани помістила в 1,5-літрову банку, влила туди приблизно 100 мл гарячої води (майже кип*ятку), дала щіпку солі, закрила капроновою кришкою і почала трясти (добре так!) банкою... Спочатку думала, що руки відпадуть
, але через хвилин 5-7 в банці вже була грудка масла і трошки юшки (маслянки, на якій можна пекти хліб і т.д.). Масло викинути на ситечко чи марлю і трохи відтиснути. Ось і все. Отримала десь 350 г масла.
Спосіб '' дідівський '', але провірений ( міксером так гарно не виходить).