170 мл теплого молока 2 ч.л. цукру 15 г дріжджів (свіжих) 60 г борошна
Розчинити і залишити на 15 хв.
Потім додаємо 170 мл йогурту (я дала кефір) 2 яйця 2 ч.л. солі 2 ч.л. ванільного екстракту(чи цукру) 100 г цукру 115 г масла (м'якого) 680 г борошна Замісити тісто і залишити в теплі на 1,5 год.
Сирна начинка
200 г сиру 50 г цукру 2-3 ст.л. сметани (чи молока) Добре перетерти. Тісто розкачуємо в овал, робимо надрізи, викладаємо посередині сир, зверху вишні (в мене морожені), загортаємо надрізи один за одним навхрест (з даного тіста зробила дві коси)
Залишаємо коси на 50 хв. в теплі. Потім змащуємо яйцем і випікаємо приблизно 40-45 хв. 180*С Рецепт підгледіла на польському блозі. Смачного!
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Бурячки відварити і потерти нагрубо. Чорнослив без кісточок залити на 5 хв. окропом, злити і порізати на шматки. Додати майонез, вимішати. До смаку додати цукор, перець, трішки лимонного соку (чи оцту), при потребі підсолити. Горіхи подрібнити і посипати зверху. Смачного !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
На окріп (в мене приблизно 2 л) кидаємо 1 велику моркву півкружальцями і лавровий листок. Через 5 хв. - 3 невеликі картоплі, порізані брусочками. Поки овочі варяться, на олії підтушити 1 дрібнопорізану цибульку, додати до неї шампіньйони (10 середніх грибів, почищених і порізаних). Хай протушаться, трішки посолити, поперчити. До готових овочів додати гриби з цибулею. Невелике горнятко сметани (150 мл) + 2 ст.л. борошна добре розтерти , щоб не було комочків (якщо густе, долити трішки води) і тоненько вилити до зупи (деколи до сметани даю ще жовток). Посолити, поперчити до смаку, додати зелень. По такому принципу варю грибну юшку, але даю ще білі гриби(сушені,попередньо вимочені), менше кладу картоплі. Смачного !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
1 кг сиру 8 яєць 400 г цукру 120 г масла 3 ст.л. крохмалю лимон (трохи тертої цедри і сік)
Сир тричі перемолоти(чи розтерти в блендері). Масло розтопити і охолодити. Жовтки добре збити з цукром . Білки збити на піну. До сиру додати крохмаль, добре вимішати, влити розтоплене масло і жовтки, додати цедру лимона і сік (я дала з 1/3 лимона), вимішати. Вкінці легенько вмішати білки. Вилити в змащену жиром і посипану сухарями бляшку (20 на 25 см). Пекти приблизно 50 хв. при 170*С.
Готовий сирник полити люкером ( я не поливала, але за 15 хв. до кінця випікання посипала зверху каппучіно).
Від себе - додала жменьку родзинок (попередньо обкачавши їх в борошні). Я дала 4 ст.л. крохмалю , бо сир був трохи мокруватий. Сирник виходить дуже ніжний і смачний ! Замість лимона можна дати і ваніль (хто любить). Єдиний мінус цієї випічки - швидко зникає з тарілки, тому наступного разу буду робити подвійну порцію. Рецепт взяла з польського сайту. Колись такий сирник завжди пекла моя бабуся(і обов'язково на Великдень !), тому його смак повертає мене у дитинство. Спробуйте, легко і швидко робиться і дуже смачно !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Філе риби (в мене хек морожений) порізати на шматки, посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і залишити на 30 хв.(можна на більше). Тим часом цибулю півкільцями протушити на олії, додати туди потерту нагрубо моркву і ще протушити. Рибу обкачати в борошні і злегка обсмажити на олії. В форму для запікання викласти шар моркви з цибулею, шар риби і зверху знов моркву. Залити вершками (щоб вершки дійшли до риби , але не покрили повністю). Можна притрусити зеленню і накрити фольгою. Пекти в духовці 15 хв. Смачного !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Масло збити з цукром, додати яйце - збити. Банани перетерти в пюре і додати до маси, збиваючи на малих оборотах. Порошок до печива і соду вимішати з борошном і просіяти до маси. Додати ваніль, сіль. Тісто розділити на дві частини, до одної додати какао і вилити в змащену бляшку (тісто буде густішим ніж на бісквіт), розрівняти ложкою. До другої частини додати горіхи , вимішати і легко викласти поверх темного тіста. Випікати приблизно 25 хв. (до сухої палички) Рецепт з польського сайту. Від себе додам - тісто виходить крихким, банани дають своєрідний смак.
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
На окріп (в мене приблизно 2 л) кидаємо 1 велику моркву півкружальцями і лавровий листок. Через 5 хв. - 3 невеликі картоплі, порізані брусочками. Поки овочі варяться, на олії підтушити 1 дрібнопорізану цибульку, додати до неї шампіньйони (10 середніх грибів, почищених і порізаних). Хай протушаться, трішки посолити, поперчити. До готових овочів додати гриби з цибулею. Невелике горнятко сметани (150 мл) + 2 ст.л. борошна добре розтерти , щоб не було комочків (якщо густе, долити трішки води) і тоненько вилити до зупи (деколи до сметани даю ще жовток). Посолити, поперчити до смаку, додати зелень. По такому принципу варю грибну юшку, але даю ще білі гриби(сушені,попередньо вимочені), менше кладу картоплі. Смачного !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
5 яєць 8 ст.л. цукру 75 г борошна 75 г крохмалю 2 ч.л. порошку до печива
Яйця добре збити з цукром (до побіління і загустіння ). Борошно, крохмаль і порошок до печива вимішати і додати до яєць. Легко перемішати (я це роблю на найменших оборотах блендера). Вилити в змащену жиром форму (26 см) і випікати до ''сухої палички'' (приблизно 20 хв. 180*С) Готовий корж розрізала натроє.
Крем
3 середніх яблука почистити і натерти нагрубо. Відразу щедро збризнути лимонним соком. Додати 2-3 ст.л. цукру, вимішати і викласти на гарячу сковорідку. Протушити впродовж 1 хв.,вкінці додати на кінчику ножа лимонної кислоти, перемішати, відставити, хай охолоне. 300-350 мл вершків (можна й сметани) збити з 1ст.л. цукру (цукор чи пудру даємо до смаку) Вершки можна вимішати з яблуками і перекладати. Я змащувала корж вершками, зверху викладала яблучка і знову трішки вершків... Вийшло дуже смачно ! (більшої частини вже нема... )
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Повідомлення відредагував Натонька - 2 березня 2013 19:04
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Замісити тісто і лишити в теплі, щоб підійшло (на 1 год.) Розділити на 12 частин (в мене вийшло 16 ), скатати кульки, розплескати їх, накласти повидла , добре зліпити і сформувати круглі булочки. 8 булочок я зробила з рожою, а решту 8- з вареною згущонкою(домашньою). Викласти в форму . Залишити на 30 хв.
За той час робимо ШТРЕЙЗЕЛЬ - 1 ст.л. масла 1 ст.л. цукру 3 ст.л. борошна
Перетерти виделкою в крихту.
Булочки змастити збитим яйцем, посипати штрейзелем і випікати до готовності (30 хв.)
СМАЧНОГО !
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...