Кекс з яблучним пюре і горіхами А в мене пошуки способів утилізації маленьких, смачненьких, червоненьких яблук:рецепт взяла у
buxgalter_sofia .
Кекс дуже яблучний !!!Ще стільки яблук в кекс не пробувала додавати! А це смачно!
Отже, з моїми невеликими змінами рецепт автора:
1 велике яблуко почистити й порізати на маленькі кубики
1/4 ч.ложки меленої кориці
100 г вершкового масла(розтопити)
1 ст. цукру
2 яйця
1 ст.(260 г) яблучного пюре без цукру
2 ст.(280 г) борошна
2 ч.л. розпушувачу
100 г рублених грецьких горіхів
Духовка: 180 градусів(середня полиця +обдув)
Час випічки: 35-40 хв.(або до сухої зубочистки)
Форма 10*30 см.
1.Змішати яблука з корицею.
2.У миску міксера покласти яйця й не-гаряче розтоплене вершкове масло.Збивати на дуже високій швидкості до утворення світлої пишної маси -десь 3 хв.
3.Додати цукор і збивати ще 3-4 хв.
4.Знижуємо швидкість міксера на мінімум і додаємо у два прийоми борошно і яблучне пюре (починаємо з борошна й закінчуємо пюре).Перемішувати тільки до моменту, поки маса не стане однорідною.
5. Вручну додаємо яблука й горіхи.Акуратно перемішуємо.
6.Ставимо в заздалегідь нагріту духовку на 35-40 хв.(або до сухої зубочистки)
7.Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути й посипаємо цукровою пудрою( за бажанням)