Домашній хліб, печений в печі.Може хтось пробував пекти хліб в печі, а для мене то і дивина, і смакота.
Не знаю, чи зуміла б такий подвиг повторити самостійно.
наразі спостерігала як готує чоловікова бабуня.
Пече бабуня, коли поз'їжджається вся родина.
Має ось таку невеличку пічку в літній кухні.
На два літри рідини вийшло 5 паляниць і пиріг з гречкою і картоплею на цілу велику бляшку.
Ось і в розрізі хлібчик
Пекли на сиворотці і мінеральній воді.
На 2 л рідини: 200г дріжджів, по 2 ст.л. цукру і солі. коли забродить, додаючи борошна, замісити м'яке тісто. При такому замісі виходить м'яка шкоринка. То мене вже моя свекруха навчила. Хліб довго не черствіє і дуже смачний.