Пляцок "Київська весна"
(ж. "Рецепти господині")
1 пач. маргарину
1 ст. цукру
4 яйця
2 ст.л. сметани
1 ст. л. порошку до печива
мука, вишні, горіхи, повидло
Крем в оригіналі: 3ст.л. муки
1 ст. молока
1 ст. цукру
1 яйце
1 пач. масла
Жовтки збити з цукром, дод. сметани, маргарину, порошку для печива і муку. Замісити тісто і розділити на 3 част. Одну печемо без нічого, а дві- мастимо повидлом(в мене сливове), викладаємо вишні, посипаємо горіхами, заливаємо білками збитими з 0,5ст. цукру.
Крем: муку змішуємо з цукром, дод. жовток, доливаємо трохи молока і все це, помішуючи, доливаємо до киплячого молока. Коли маса охолоне, збиваємо з маслом. поки крем не загусне.
Я ж робила крем Шарлот(див. вище) + 2 ст. л. какао.
Бляшка 32*25 Верх полити шоколадом.Коржі обов"язково пропитати